Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napětí v ulicích chudé čtvrti Los Angeles stoupá! Lze ještě vůbec zjednat spravedlnost? Slavný film Dennise Hoppera je věrně a bez příkras zachyceným obrazem života ghetta Los Angeles a postavení policistů zvláštní jednotky, pověřené bojem s organizovaným zločinem, pouličními gangy a drogovými dealery. Jejich úkolem je dohlížet na téměř 600 pouličních gangů, jejichž desítky tisíc členů mají své „barvy“ podle příslušnosti. Jakýkoliv incident vyvolává další násilí, dnes a denně je prolévána krev, policejní statistiky čítají stovky obětí permanentní války gangů ročně a napětí stoupá. Je zastřelen příslušník významného gangu a zákon ulice je neúprosný. Do toho všeho přichází mladý a sebevědomý Danny, který si příliš hlavu neláme, do všeho skočí rovnýma nohama a používá stejné zbraně jako ostří hoši z ulice. Je přidělen ke staršímu Bobovi, zkušenému bardovi s lehce skeptickým názorem na život u policie. Oba parťáci jsou jako oheň a voda, ale přesto je spojuje nikdy nekončící boj. V citlivě vykreslených postavách dvou policistů podali výborné výkony Robert Duvall a Sean Penn. Kriminální snímek, přesahující svými prostředky množství filmů na podobné téma, nesází na vnější atraktivnost a pyrotechnické efekty. Zaujme mj. i vynikající kamerou slavného Haskella Wexlera a svižnou hudbou Herbieho Hancocka. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ani tip-top obsadenie nepomohlo tejto kriminálke. Herci sú slušní, no na dve hodiny je tu veľký pomer hluchých a nudných miest. Občas chlapi v aute husto rozstrieľajú niekoho dom, jedna naháňačka, dve razie s pár sekundovým napätím, ale slušným spracovaním. Mentalita a správanie gangov, ich život a dialógy však nemali nárok na sfilmovanie. Iným filmom by to bohate stačilo. Tu, s absenciou zaujímavého príbehu nie. Ale to podobenstvo s býkmi ma dostalo. :) 60%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Prišlo mi to až moc kŕčovité a snaživé. Dennis Hopper sa snažil do svojho filmu zahrnúť snáď všetku špinu a hnusobu veľkomesta, ktorú so sebou prinášajú pouličné gangy (čo sa mu aj podarilo), avšak s tak bohatým materiálom nevedel zaujímavejšie narábať. Poznáte to, keď sa veľmi snažíte, tak práve vtedy sa vám nedarí, a to je presne aj tento prípad, aspoň ja som mal z toho taký pocit. Veľa tvrdých, drsných scénok, ktoré však ako celok pôsobia pocitovo neutrálne a po čase aj nudne. Ale mladý Sean Penn si tu strihol zaujímavú postavičku. 60/100 ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Colors jsem chtěl vidět už drahně let. Filmy z prostředí gangů jsou povětšinou dost zajímavý, a Colors se jevily jako ten zdárnější příspěvek do tohohle subžánru. Jenže. Film dodneška nemá český titulky na unrated verzi. Já jsem ji sehnal jen s dabingem České televize z roku 1997, a s otitulkovanýma dodatečnýma scénama (samozřejmě překladačem, meh). No, a tenhleten dabing, to je něco naprosto příšernýho. Když postavy dětí dabujou dospělí herci a šišlají u toho jak mimina, nebo když tam nedejbože někdo rapuje a je to nadabovaný, tak je to směšný a trapný zároveň. Nemluvě o drsným slangu a macho proslovech gangsterů. Takže polovina atmosféry v hajzlu. A film? Bohužel už neskutečně zestárnul. Počínaje dneska už neposlouchatelnou oldskool hudbou Herbieho Hancocka, a nesnesitelnou postavou pozérskýho policejního frajera v podání Seana Penna. Navíc je to prostě takový unylý, zdechlý, bez šťávy. A nemyslím si, že by v té o sedm minut delší unrated verzi byly nějaký scény, který by příběh nějak obohacovaly, nebo by byly už "too much" pro obyčejnýho diváka. Prostě pár scén navíc. Zklamání na plný čáře. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $46,616,067Tržby Celosvetovo $47,600,000║ Taký štandardný film o policajnej dvojici, kde mentor odovzdáva skúsenosti bažantovi. Súhra Duvall a mladý Sean Penn dosť dobrá, dejovo sa to dá pozrieť, fajn, aj keď len priemer. /60%/ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vzhladom na dobu vzniku sa jedna o dost civilny pohlad na pracu policajtov v prostredi plnom roznych gangov. Lenze na dnesne pomery uz dost zastaraly a malo intenzivny. Dnesneho divaka uz nicim nesokuje. Ved aj televizne serialy typu Tretia hliadka alebo Policajny odznak su drsnejsie. Ale raz sa to da pozriet vdaka Pennovi a Duvallovi, ktori odohraju svoj slusny herecky standard. 6/10. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 157krát, což je 1,30krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Podľa pôvodného scenára sa mal film odohrávať v Chicagu a pojednávať o drogách. Až prichádzajúci Hopper lokalitu zmenil na Los Angeles a tému na gangy. (Real Tom Hardy)
  • Označené policejní vozy, které používá LAPD, jsou Chevrolet Impala 1981. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama