Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při potápění v Karibiku objeví britský emigrant Henry Baker korály pokrytý nacistický kufřík obsahující plány z doby 2.světové války, díky nimž má Třetí říše opět povstat z popela. Baker a jeho adoptivní dcera Jenny kufřík po návratu do Mentrealu vyfotografují. Fotografie se stanou extrémně zajímavými pro cynického britského brigádního generála Charlese Fergusona, který pověří Seana Dillona (Kyle MacLachlan) tím, aby zabránil tomu, aby tento kufřík padl do rukou nacistům. Baker je zavražděn při pokusu o útěk před nacistickým nájemným vrahem, díky čemuž se Jenny dostane do rukou nejhledanější kufřík na světě. Dillon a Jenny zažijí mnoho hrůzných chvil, když nad nimi krouží supi toužící po získání dokumentů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ráčíte mi odpustit, když řeknu, že takováhle zhovadilost člověka dokáže ztrápit na hodně dlouhou dobu? Jenže je v ní jedna pravda. To co Hitler předtím nedokázal se v dnešní době docela hezky plní ne? Píšu tento komentář necelý týden po otevření naších hranic a zjišťuji, že už jsme jen jakási provincie, něčeho, co se nazývá Evropská unie. No, je to možná trošičku nadnesené, ale jestli ty papíry na Čtvrtou říši v tomhle filmu nespálili, tak mám strach co se bude dít dál. Bouřlivý mys zdá se být příběhově zajímavým zajiskřením v dobrodružném kořeně filmové kinematografie, ale když vidím jak tam Kyle MacLachlan máchá se zbraní a machruje na ženský, divím se, že je ještě v Americe relativně populární. Příběh hrozný, zpracování příšerný, jen ta myšlenka má v současnosti něco do sebe. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma a výborný Kyle MacLachlan by si rozhodně zasloužili lepší zpracování, než se mu v děsné televizní režiie George Mihalky dostalo! ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Průměrná adaptace průměrného románu. Kufřík s hákovým křížem je tu jen záminka, aby se mohli řezat zlí hoši s jinými zlými hochy, občas do toho nějaký hodný hoch a jedna krásná (? - nejsem schopná posoudit) dívka. Akce tu zase moc není a přestože se děj částečně odehrává v Karibiku, tvůrci si ani neudělali delší služební cestu, aby natočili něco působivých kýčovitých záběrů. Takže jen za "agenta Coopera" protekční tři hvězdy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Občas trochu nelogické, každopádně trochu akčnější než Windsorský protokol. Ony i ty Higginsovy knížky budou asi pěkně zmatené a uměle natahované na co nejvíc stránek. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Sice se jedná o televizní film, ale herecké obsazení mohlo být lepší. Kameraman se taky moc nepředvedl a hudba nestála ani za zmínku. Obsahově je to příšerný. ()

Rattlanake 

všechny recenze uživatele

Už si to moc nepamatuji, ale je to slaboučké a nic moc a hlavně velmi nesympatický hlavní představitel filmu. Myslím, že to má také divný konec filmu, no jedno vím jistě, už si to asi nikdy nepustím. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak hrozné, jak jsem očekával. Režisér se snaží držet jakés takés tempo a k tomu budovat atmosféru. Středobodem všeho je jakýsi kufřík z druhé světové války, obsahující důležité dokumenty, kterých se snaží všichni zmocnit. Prý je to volné pokračování Windsorského protokolu, což jsem se dozvěděl až nyní. Nezbývá, než si to pustit v obráceném pořadí. ()

Reklama

Reklama