Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy nejsou hrdiny ti, kteří nás inspirují svými výjimečnými výkony, ale lidé, co mají odvahu čelit obyčejnému životu. Bill Porter je jedním z nich. Narodil se s mozkovým postižením, jež by jiného vyřadilo z aktivního života. Bill celý život poslouchal argument, že člověka tak nemocného, jako je on, nelze zaměstnat. Přesto se díky podpoře obětavé matky i své nezdolné vůli stal podomním obchodníkem v oregonském Portlandu. A třebaže mu jeho choroba velmi ztěžovala chůzi, dokázal s ní celých čtyřicet let bojovat. Denně ušel patnáct kilometrů a dům od domu prodával výrobky společnosti Watkins. A při svém putování se setkal s mnoha lidmi a získal si jejich srdce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Una111 

všechny recenze uživatele

Mám ráda příběhy skutečných lidí, i když si nedělám iluze, že je filmové zpracování (a zvláště americké!) trochu nepřičísne k obrazu svému. To, že je film natočený podle skutečného života postiženého člověka, že ukazuje jeho obrovskou houževnatost a vytrvalost, to je jistě velkou předností filmu. Pak je tu skvělý výkon http://www.csfd.cz/tvurce/442-william-h-macy/ - - - A zápory? Trochu toho sentimentu bych spolkla. V jednu chvíli jsem si ale vzpomněla na http://www.csfd.cz/film/29221-amelie-z-montmartru/ Proč asi? Podobně jako ona i Bill napravuje mezilidské vztahy svých bližních, pomáhá naaranžovat jejich setkání a smiřování, což mi připadá až příliš vypočítané na efekt, i on je velmi "přející" a tolerantní, snad až příliš... Nakonec to musí být mormonka, která mu připomene, že homosexuální vztah je hříšný. ()

Reklama

MiaMoonlight 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že mé hodnocení bylo právě to, které tento film posunulo na 70%. Jde o velmi silný příběh který nenechá jedno oko suché. A nejlepší na tom je, že opravdu není smyšlený, ale zakládá se na reálné postavě. Nával emocí v 90ti minutách. Můžete pozorovat jak se svět mění a jak to zasáhne lidi jako byl právě Bill. ()

Platom 

všechny recenze uživatele

William H. Macy je tak trochu retardovaný sám o sobě a tak mu hraní Billa Portera nejspíše nečinilo moc problémů. Každopádně musím, ale opravdu musím napsat, že TV filmy pro mě asi nebudou tím správným šálkem kávy, kterou bych si s chutí dal. Je na nich výborně vidět, že z mála peněz se moc vyždímat nedá a nejspíše i to, že do podobných filmů je dobrých herců, kteří by hráli za almužnu prostě škoda. Macy se snažil, to ano, ale co naplat, kulhavého slintu by dokázal zahrát kde kdo a ostatní herecké výkony... škoda mluvit. S dějem moc hýbat nešlo, je to přeci dle skutečných událostí a tak jsem byl svědkem něčeho, o čem jsem věděl, jak to skončí. To by nebyla ještě taková blamáž, jako fakt, že jsem se nebavil. Nejpůsobivějším momentem celého filmu mi připadalo Billovo šokující zjištění, že se do něj jedna z jeho zákaznic zamilovala a on to chudák nepochopil. Jaká smůla... Ale jinak se měl tento pán vcelku dobře. Práce mu činila radost, což je obdivuhodné (sám jsem si vyzkoušel otročinu zvanou Door to Door a mohu vřele doporučit), trable s láskou má dnes asi každý a to bez rozdílu na to, zda-li je to Bill Porter, nebo Honza Novák. Abych nebyl úplně kritický... Stopáž filmu mi sice připadala delší, ale zachraňovalo Macyho pitvoření se. 3* ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Najväčší problém som mal s tým, že film sa odohráva počas dlhého obdobia štyroch dekád, pritom herci sú stále tí istí a masky neboli až také dobré, aby to bolo uveriteľné. Macy už na začiatku vyzerá na 40-50 rokov a chvíľu som si myslel, že Helen Mirren je jeho manželka. :) Kyra Sedgwick tiež počas štúdia na VŠ vyzerá na 40. Ale inak milý ľudský príbeh o jednom postihnutom chlapíkovi a ako sa počas rokov zmenil prístup okolia k nemu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Skutečný Bill Porter (William H. Macy) zemřel 3. prosince 2013 ve věku 81 let ve městě Gresham v americkém státě Oregon. (MardukuS)
  • Film je natočen podle skutečné události, skutečný Bill Porter žije v USA a za svoje zásluhy dostal několik ocenění. (korbitch22)

Reklama

Reklama