Reklama

Reklama

Život je večírek

  • USA Life of the Party (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čerstvě rozvedená čtyřicátnice Deanna se po 23 letech manželství rozhodne konečně získat titul a nastoupí na vysokou školu, kde studuje její dcera... Melissa McCarthyová je scénáristkou, producentkou i hlavní hvězdou této komedie o návratu do školních lavic. Když ji manžel nečekaně opustí, dlouholetá oddaná hospodyňka Deanna (McCarthyová) se místo smutku zaměří na vlastní sebezdokonalení a rozhodne se vrátit zpátky na vysokou školu. A tak skončí ve stejné třídě jako její dcera, která však matčino nadšení příliš nesdílí. Zatímco se bezhlavě vrhá vstříc studentskému životu, stále uvolněnější Deanna – nyní Dee Rock – se oddává svobodě, zábavě a užívá si se členy studentského bratrstva po svém. Nakonec se jí v posledním ročníku navzdory všem očekáváním podaří najít své pravé já! (HBO Europe)

(více)

Recenze (39)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Melissa McCarthy je jedna z mála hereček, kterou mám rád kvůli tomu jak hraje nikoli kvůli tomu jak vypadá. Její humor mi sedí a zde jsem se párkrát slušně zasmál ( Prezentace, tanec). Má to i celkem originální námět, je to z prostředí školy, což mě nikdy neomrzí, takže fajn jednohubka za lepší 3. 65% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jen průměrný haha výcuc ze všech spřízněných študáckých kampusáren. A rovnou směle dodávám, že mohlo být tisíckrát hůř. Pokud si libujete ve vytlačování smíchu, zde se vám léta praxe budou obzvláště hodit. Scénář moc vtipů nehodí. Ben Falcone nepatří zrovna k těm režisérům, kteří by z rutinního scénáře, spáchaného vlastní rukou, uplácali super biják. Je skutečným manželem hvězdy filmu Melissy McCarthy a nenapadlo ho nic jiného, než ji v jejím středním věku poslat na univerzitu, připravit tak relativně zábavný generační střet. Kdyby Falcone uměl psát scénáře a patřičně režírovat, dejme tomu, že by ten jeden jediný nápad i komediálně obstál. V jeho provedení má ale film zastaralou a až příliš jednoduchou filmovou řeč, avizované párty jsou (interiérově) jak z druhořadého sitcomu a naprosto neomylně divák predikuje vývoj filmu i postav. Každý vtip je stonásobně natahován a Melissou je zdlouhavě a do úmoru okomentován, přitom se najde pár scén, co mají celkem dobré komediální zabarvení i potenciál. Film je standardně přisprostlý, sice zde dojde k milostnému vzplanutí mezi přestárlou studentkou a studentem, ale sexuálně je na tom film nulově. Je totiž přístupný. Takže se na pohoršující a nemravné scény nemusíte těšit. Komedie "Jsem božská" neměla vůbec nic, tahle má alespoň Christinu Aguileru. Že o tom píšu, Melissa McCarthy spadá u mě do stejného komediálního ranku jako Amy Schumer, která má přece jen o chlup ambiciozněji vyvedené komedie. McCarthy je na tom podstatně hůř, pokud jde o tvorbu, v níž spojila síly se svým manželem. Zde můžeme být rádi, že to vytáhli na průměr. Směle tedy mohu tento komediální počin označit za ten nejlepší, jaký vzešel z jejich společné stáje. Vzhledem k tomu, že do toho spadá "Tammy" a "Šéfka", není to žádná velká kvalitativní výhra, ale jen menší posun k tomu snesitelnějšímu. 5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Life Of The Party" je vo svojom jadre podľa mňa veľmi schopnou komédiou. Má srdce na správnom mieste, sústredí sa na správne momentky, vie podať svoj príbeh a napriek tomu, že naznačí aj nejaké tie klasické klišé a stereotypy tak sa na ne nesústredí a nie je vôbec deprimujúci. Napríklad si povedzme, že Deana je frustrovaná z toho, že sa jej manžel s ňou rozvádza. Ale súčasne sa na to nesústredí moc. Takisto tu máme nejaké tie školské krásúňky, ktoré budú protivné, ale tiež sa na ne film moc nesústredí. Film zbytočne nerieši klišé ani nejaké zbytočnosti. Namiesto toho sa posúva tam, kde by sa sústrediť mal. A to je skutočnosť, že Deana je na škole so svojom dcérou. Snaží sa učiť, byť so svojou dcérou a jej kamoškami, ktoré ju prijmú ako rovnocennú a musím povedať, že všetky mi boli veľmi sympatické. Melissa McCarthy je tu skvelá ťahúňka, jej dcéra je zlatá, jej kamošky sú zlaté, jej spolubývajúca na izbe je perfektná. Akurát si myslím, že ju mohli trošku viac vypracovať. A čo by som ešte filmu osobne ubral by boli niektoré monológy. Občas ich tam bolo moc. A aj keď to trošku ukazovalo charakter Deany, tak nemám pocit, že by sme tam občas potrebovali toľko monológov. A potom čo filmu ešte neodpustím je jedna otravná a stupídna montáž, kde počas hrania modernej muziky, potrebujú zdemolovať miestnosť pre svadobnú hostinu v spomalených záberoch. Toto fakt nemusím v komédiách a tu to funguje rovnako mizerne. Ale musím sa priznať, že som rád, že som film videl, čo sa o mnohých iných komédiach nedalo povedať. Malo to srdce, bolo to milé, sústredilo sa to na správne veci a výsledne to v mojich očiach funguje. Hodnotenie: B ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony a režie jsou vynikající. Chápu nízké hodnocení, ale mě se líbil hlavně humor a velké množství vtipných hlášek. Pro obyvatele státu Wisconsin je zde mnoho odkazů a poct tohoto státu. McCarthy zde nespoléhá na fyzickou komiku. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já věděl, že Melissa nezklame. Její postava ženy středního věku, která se s rozvodem a krizí středního věku vyrovná tím, že nastoupí na výšku, podmaní si spolužačky své dcery a jejího spolužáka začne píchat, je sice trochu mimo, ale pobavilo to. Dost se mi zamlouvaly vedlejší role spolužaček, hlavně spolužačka po kómatu mě hrozně bavila. 3.5* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Rozvod dokáže udělat divy, ale vrátit se na školu je bláznivý nápad. Mohla to být skvělá komedie ale s mámy jsem myslel že chytnu křeč do celého těla, protože tenhle výkon byl otřesný katastrofa. nedalo se vůbec poslouchat co jí leze z huby natož se na ni dívat, takhle zahodit šanci na skvělou komedii.Herečky ze školy se taky vybraly asi v rychlovce velká škoda zahozeného filmu. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO GO - U filmů tohoto ražení musíte pořádně vypnout mozek. V tomto případě to platí dvojnásob, protože Life of the party je tak ujetá záležitost, kterou když muži se svými polovičkami dokoukají, zaslouží metál. Ani nevím, jak jsem to dal já, asi proto, že bylo po půlnoci a mě bylo všechno jedno :) Humor, rozhovory a všechny scény na mě působily jako bych se díval na film z 80. let. Tohle se musí vidět, aby člověk pochopil. Nebýt dabingu, končím po pár minutách. Chtěl jsem ale své ženě udělat radost, a tak jsem s velkým sebezapřením vydržel do titulků. Pokud se ale budu na film dívat někdy znovu, tak to budu zdrogovaný, čtyřku pod kůží nebo ve svěrací kazajce. 50% (with J.) ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Zatímco anotace mě nalákala na film o stárnoucí ženský, co neztratila chuť něco měnit, realita je někde jinde. Melissa mi v roli nesedla. Protože má brejle a svetr, tak je upnutá bába, ale jakmile si rozepne halenku a namaluje si rty, je z ní sexy dračice? OMG. Zjednodušující americká komedie, která má sice pár vtipných momentů (zejména scény s taťkovou novou samičkou), ale jinak je to jen na jedno použití (jako většina současných amerických komedií). Tohle zkrátka není směr, kterým by se Melissa McCarthy měla dát. Vidím to jako LIVINGDEAD: akční komedie, kde se ztratí její pokusy o laciný vtípky. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

No jasně, není to žádná Oscarovka, ale víte co? Já se bavila od začátku do konce. Film mě nesčetněkrát upřímně rozesmál, bylo to svižné, vtipné a mělo to grády. Postavy byly milé a sympatické a celá atmosféra filmu mi prostě dodala dobrou náladu. Jedna z nejlepších feel good komedií, co jsem za poslední dobu viděla a vůbec bych se nebránila tomu, to vidět znovu. 5* ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jedeme podle staré dobře osvědčené šablony. To nebývá na škodu. Pozměníme situace a obsadíme známou komičku, která má šanci to celé utáhnout, když bude mít v ruce schopný scénář. Je to jednoduchá jednohubka. Nic hlubokomyslného se od toho očekávat nedá. Je moc dobře, že zde nejsou pomocníci v podobě fekálního homoru. Ten by to zbytečně pokazil. Christina Aguilera je taková třešínka na dortíku. Melissu McCarthy moc ráda vidím. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

komedie ,která moc humoru ani dobrých gagů nepobrala,ale zároveň se nesnižuje k berličkám typu fekálního humoru a hlavně Melissa McCarthy tu hraje člověka,který není vulgárním hobitem.To samo o sobě je úspěch,takže průměr...50% ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Ja som veľmi hladal, fakt som sa snažil nájsť tam aspo niečo, čo by stálo za tú jednu. Nenašiel som. Super trápne, miestami super nechutné a celkovo tak. ODPAD! ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Totálně promarněná záležitost. Pod rukou zkušeného režiséra/ky z toho mohl být hit, který by si dělal srandu z rozdílu mezi mladýma a starýma pod rukou tohohle režiséra je z toho těžce průměrná komedie. Chybí zde i humor a vtipné situace (což zamrzí nejvíce při scénách na těch party, které toho hodně nabízely a ve výsledku zde nebylo nic vtipného) co, ale oceňuji je zase to, že zde není žádný fekální humor což je u těchto typů komedií zázrak. Hlavní postava mě nějak nebrala, ale za to jsou zde 3, které mě příjdou zajímavé (její dcera, holka v komatu a spolubydlící hlavní postavy). 40 procent více ani omylem P.s. nevím co si poslední dobou režiséři/rky kompenzují za problémy v těchto komediích tím, že musí pořád něco ničit (zde scéna na svatbě) jestli si tím honí ego nebo si myslí bůhví co, ale na mě to nepůsobí. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"ROZBOLELA MĚ JIZVA PO CÍSAŘI." Já si zase namohl čelistní panty od zívání, ukrutná nuda a komediální pusto a (téměř úplné) prázdno. Partnerský tandem Falcone-McCarthyová jeli snad bez scénáře a improvizace si k jejich velké škodě vybrala slabou chvilku. Jak správně vytěžit návrat k vysokoškolským pařbám měli ti nedomrlci opsat např odsud MLÁDÍ V TRAPU. 30% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

To jako vážně? Po tomto filmovém zážitku mám pocit, že touto podívanou posunuli hollywoodští tvůrci opět hranice naprosté nesoudnosti, trapnosti a zmaru. Rovnou konstatuji, že jde o totálně podprůměrný hnůj, který mi zkazil celý večer a ani nevím, co mě ve výsledku sralo víc. Přehrávající a nesympatická McCarthy, či její podobně působící nesvéprávné „vysokoškolské spolužačky“? Nudnost, či naprostá nevtipnost? Šíleně debilní zápletka jako celek, či jednotlivé prostoduché scény a retardované dialogy? Nebo chování veškerých postav, za které by tvůrci zasloužili zfackovat až do bezvědomí? No a ten závěr, to byla úplná třešnička na dortu, vážně se mi chtělo zvracet, to už má mysl, ani žaludek nezvládali vůbec. Dějový vývoj, jednání postav, či samotné zpracování je tu prostě tak strašně trapný, že mě pořád vrtá v hlavě, to fakt není těm filmařům hloupý natočit něco tak ubohého, naivního a nesoudného, jako se tomu stalo v tomto případě? Já jsem zkrátka tímto snímkem absolutně znechucen, vážně jsem veškeré dění od prvních minut vůbec nedával a postupem času se ta nesoudnost ve všech směrech jen stupňovala, takže za mě hnus, hnus, hnus! ()

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama