Reklama

Reklama

Vdovec, který přišel o opatrovnictví své dcery, se nachází v situaci, kdy si nedokáže udržet práci. Souhlasí s tím, že pojede napříč zemí s nákladním vozem, aniž by se na cokoliv ptal. Poté, co zjistí, jaký veze náklad, čelí rozhodnutí, které mu změní život. (RoB23)

Recenze (6)

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím, že keby sa z toho vystrihlo prvých 5 minút a posledných 5 minút filmu nebolo tak neskutočne prvoplánovo spracovaných, mohlo to dopadnúť ešte o trochu lepšie. "Priceless" by som ohodnotil ako pohodový thriller. Nič nijako silne atmosferické, skôr to sleduje jednoduchý príbeh s ľahkou dávkou akcie. Problémom je, že postavy sú síce okey, ale ich jednanie je miestami veľmi priamočiare. Nalinajkované scenárom, ktoré ich akosi oberá o to, aby boli zaujímavejšie. Pretože potenciál to má. Muž, ktorý sa rozhodne postaviť proti skupine pasákov, lebo sa zamiluje do ženy, ktorú previezol k nim v nákladiaku. Je jasné, kam to bude smerovať, no súčasne som chcel vidieť kam to dospeje. Film má pár dobrých postáv. Napríklad Dale mi bol sympatických od začiatku. James je celkom okey a aj pán pasák nie je najhorší. S dámami je to podobné. Nemyslím si, že je to nejako super výnimočné, ale dokáže to spadať do kategórie okey. Lenže film potrebuje mať ešte aj hlavnú myšlienku v podobe božích slov, ktorá je tu podľa mňa veľmi slabo zapracovaná a miestami filmu veľmi ubližuje. Alebo to upresním. Počas filmu je to v pohode. Ale počas posledných piatich minút, kde sa konečne dopracujeme k tomu o čom to vlastne je... to je skutočne moc. Film to chce podať pekne, ale reálne to pôsobí strašne nasilu a čisto len z dôvodu, aby sme mali tú myšlienku vloženú do filmu. A mňa to osobne dosť otravovalo. Rovnako si myslím, že keby film zapracovali na svojich thrillerových momentoch a ubral z tej božej myšlienky... bol by zaujímavejší. Rozhodnutie nechám na vás. Na jedho pozretie to podľa mňa stačí, ale ak chcete film s podobnou tématikou, radšej si pozrite niečo iné. Napríklad tohtoročný film Sold alebo aj drsnejšie v podaní filmu Hope Lost. Toto je moc ľahko varené a lacne spracované. Hodnotenie: C ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Poněkud tvrdší snímek, kde i nějaká ta kulka vyletí... Nicméně je na motivy skutečné události a ukazuje, jak se může tvrdá životní zkušenost rozvinout v službu Bohu na nečekaných místech. Nicméně nejlépe pomůže ten, kdo zažil, kdo chápe... Škoda jen, že se režisér pokusil tu část poselství co nejvíce omezit a ponechal tam jen nezbytné minimum. Film je žánrově spíše akční, takže dosti z vás, příznivců krestanfilms, se líbit spíše nebude. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Od začátku se mi snímek líbil Taková temnější romance. On náhodou objeví v autě dvě mladé Mexičanky, které převeze do Států. Ony zde mají najít lepší život, ale ve skutečnosti budou jen bílým masem. On se zamiloval a chce jim pomoct. Škoda toho konce, který byl předvídatelný a neměl páru. Jinak jsem byl spokojen. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Obchodování s lidmi je problém, který je často přehlížen. Není to něco, co se děje jen v jiných zemích. Někdy se to děje přímo před námi a otázkou je, jestli se s tím dá něco dělat. Tento snímek se zdá být námětem jen další v řadě, ale kupodivu za tím stojí něco jiného. Pod jednoduchým příběhem poukazuje na tuto danou skutečnost, aby v závěru ještě před závěrečnými titulkami uvedlo výzvu. Každý se někdy setkal na ulici s prostitutkou. Zamyslel se někdo na jejím osudem? Opravdu tuto profesi dělá z vlastní vůle? Příběh snímku končí tak jak končí. Motivací nás všech. Pro americké diváky je v závěru zveřejněna webová stránka www.pricelessmovement.com s informacemi kde co a jak. Jestlipak něco takového existuje v EU? Příběh tedy vypráví o mladém vdovci, kterému navíc byla odejmutá péče o svou vlastní dcerku, který vezme práci jako řidič kamionu. Když jednoho dne náhodně zjistí obsah nákladů, změní mu to život. Nejedná se o akční film, nejedná se ani o napínavý thriller. Je to jen obyčejná moralizující vyprávěnka mající za cíl oslovit diváka a přesvědčit ho o vážností skutku, jako je obchod s lidmi, a přesvědčit ho, že i on může obětem pomoci. Snímek samozřejmě vyznívá svou průměrností, navíc s neobvyklým artovým soundtrackem, ale jako taková moralizující prezentace právě s onou výzvou je vkusný a dobře odvedený. ()

Reklama

Reklama