Reklama

Reklama

Muž na pravém místě

  • USA A Family Man (více)
Trailer 1

Dane Jensen (Gerald Butler) je tvrdý lovec hlav v prestižní firmě, která obstarává práci pro technické profese. Jeho šéf (Willem Dafoe) se chystá do důchodu a hledá nástupce. Bude to Dane, nebo jeho ambiciozní rivalka Lynn (Alison Brie)? Oba tuto pozici chtějí získat. Stane se však něco nečekaného. Danovu synovi diagnostikují leukemii. Dane se musí rozhodnout: věnovat se rodině, která ho potřebuje víc, než kdy jindy, nebo jít za svým profesním snem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (30)

verbal 

všechny recenze uživatele

Zmrdský dedy Žérár Řiťler (žánr nežánr, i v kanclu zase hraje, jako by s partičkou perfektně depilovaných maskulinních homosparťanů v zádech sveřepě bránil importu perských koberců do Řecka) je bezohledný arogantní čurák, furt jen sedí u pásu, telefonuje, vyjebává s milými a slušnými lidmi a sere na svou katalogovou rodinku, až z toho jednomu z jeho antikoncepčních selhání hemoglobin s leukocyty sežerou RH fucktor. Dedy tedy přestane být zmrdský, bezohledný a arogantní čurák, začne trávit více času s katalogovou rodinkou, pomáhat milým a slušným lidem, načež jde leukémie jeho dárce orgánů jako mávnutím kouzelné kauzality do prdele a všichni jsou šťastní. Přesně takhle by tu měl vypadat obsah téhle urputně patetické, močopudné, prvoplánově hloupé a nudné pičoviny pro kudlanky, naivní predestinační pomatence, životem zklamané staré panny a vyjedené dutiny lebeční, aby soudný heterosexuální divák s alergií na kočičí srst zase nešlápl do hovna. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha žánrovek o polepšení se jednoho úspěšného lovce hlav, který na počátku nemá s nikým soucit a až s první rodinnou tragédií přijdou na řadu nějaké emoce. Gerard Butler je v roli uvěřitelný, nemá problém ani s jednou hereckou polohou a člověk se u toho dobře baví a na konci možná prozře k jednoduchému ponaučení. Ale nic více, ovšem vzhledem k dostupnosti filmu a jejímu rozpětí to úplně stačí. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Taková ta rakovinová klasika, ale se šťastným koncem. A mimochodem, Gerard teda pěkně sešel, ale řekla bych, že se i trochu zlepšil. Nicméně, už na něj není taková podívaná jako dříve. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ani ne propadák, ani nic světoborného. Místy zábavné, chvílemi soap opera. Bohužel brzo děj z personalistické tématiky uhne k uslzeného vztahu otce a vážně nemocného syna. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako sa z kariérneho hovada stal starostlivý rodinný typ pri využití najťažšej filmovej témy - detskej rakoviny. Našťastie sa nešlo až za hranu, prvým plánom sa nestalo diváka dostať do sĺz z utrpenia, ale scenár si zachoval svoju tvár. Film určite nemá nudnú chvíľku a prináša milé posolstvo, že aj dobrým sa byť vypláca, hoci to vždy má svoju cenu. Inak na obsadenie až prekvapivo zabudnutý film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, tohle není nijak skvělý film, je hodně předvídatelné, jak to vlastně celé dopadne, ale někdy má prostě člověk potřebu kouknout na takový film, kde se z něj všechno snaží vymačkat emoce. A jasně, je to dáno i herci, kteří vás baví. A mě tihle docela bavili. Pro tu danou chvíli mě snímek nijak neurazil. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Možno keby vznikol tento film o 10 rokov skôr, bol by oveľa viac pozoruhodný. Avšak filmov o deťoch trpiacich na leukémiu (alebo iné vážne choroby) a ich obetavých utrápených rodičoch, je už v posledných rokoch pomerne dosť. A tak nie je A Family Man ničím výnimočným. Dejová línia úplný štandard, akurát Danova zaujímavá práca a Ryanova záľuba v architektúre bolo takým príjemným osviežením. Najviac z celého filmu ma bavili práve tie prechádzky po meste a hľadanie budov s príbehom. Ale inak to bolo viacmenej priemerné, hoci záver bol už o kus lepší. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Butler jako lovec lebek nebyl špatný, ale takových snímků tu již bylo tolik, že je to strašně předvídatelné. Z workoholika se díky nemocnému dítěti stane lidumil a přijde o práci. Tak nějak jsem to čekal už od začátku. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že já jsem neskutečná cíťa a rozbulí mě každá prkotina na potkání, ovšem postavit film jen a pouze na citovém vydírání, a to ještě v dost kýčovitém provedení, tak to tedy zase jako ne, kvůli tomu nebudu přeci opěvovat jakýkoliv snímek. Tvůrci ovšem v tomto případě neměli k dispozici už nic jiného, než právě tlačit maximálně na pilu, neboť zde ničím jiným prostě nemohli zaujmout. Zápletka A Family Man je nudná a nevýrazná, tempo snímku minimální, postavy vesměs mdlé, atmosféra naprosto nulová a emoce, o které tu šlo v první řadě, fungovaly, ovšem jen ve skutečně těch nejdrásavějších momentech, jako například při scéně umírání dítěte na nemocničním lůžku, to ale na druhou stranu považuji spíš za až tvůrčí podpásovky, které možná dokážou z několika citlivěji založených diváků vytáhnout kapesníčky na utření pár slziček, ale ke zkvalitnění samotného snímku zrovna dvakrát nepřispějí. Herecky tu jinak kraluje ve vedlejší roli Willem Dafoe, naopak Gerard Buttler se do této role vůbec nehodil, což bylo nejvíce znát právě v těch emotivněji nejvypjatějších scénách, kde vyloženě tápal. Každopádně jde zkrátka o vážně nevýrazný snímek, se sice několika emočně působivými scénami, nicméně celkově to příliš nefunguje a nemá to v podstatě ani příliš čím zaujmout, či zabavit. ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Trochu nerozumiem, z akého dôvodu má tento snimok tak nízke hodnotenie. Okrem skratkokovitého a priamočiarého záverečného ponaučenia, ktoré je však viac než pravdivé, tomuto dielu nič nechýba. Áno, možno to chcelo viac dramaturgicky vyždímať a režisérsky predať, ale inak naozaj nerozumiem. Pravdepodobne je problém niekde na druhej strane, ktorá častokrát chápe až vtedy, keď sa v pozretom filme nejakým spôsobom spozná alebo aspoň dokáže identifikovať niektoré životné situácie. Viem, nie je to nutné pravidlo, ale v prípade Muža na pravom mieste, to má niečo do seba. Možno vzhľadom na tému a hlavného predstaviteľa to celé vyzerá až príliš komerčne. Neviem. Každopádne, za mňa dosť pozoruhodný zážitok, ktorému by dozaista pristal celkovo viac artovejší feeling. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Takové "Já to tedy beru, šéfe!" po americku. Hlavní hrdina byl napraven, dítě zachráněno, co víc si přát. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vyloženě špatné, ale k úchvatnosti to mělo taky daleko. Přišlo mi to neoriginální a ta „duchovní“ rovina mě spíš otrávila než naopak. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Toto malo fakt malú nádej na to, že mi to sadne. Butler chovajúci sa tri štvrtiny filmu ako zmrd + rakovina jeho syna (Vilko Rozboril approves), to bolo na mňa príliš drsné kombo. Objektívne nie je moc čo haniť (ale zas ani nejak extra chváliť), ale tento typ emocionálneho žmýkania sa mi protiví. 5/10 ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Úplně na rovinu, jediný co si o tom myslím, že to je bezbřehá, bohapustá sračka, o rádoby polepšným idiotovi. Gerard tímto u mě klesnul o jednu příčku, čímžto se zavrtává mezi herecký um Rákosníčka a nadrženou prdelí. Mimochodem, Gerard v tom muži na pravým místě fakt vypadá jako kyselá prdel. Trochu mě toto hodnocení mrzí, ale jinak to fakt nešlo. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Film náročnějšímu diváku stačit nebude, ale je to příběh o klasickém stanovování hodnot. Na začátku arogance a honění se za kariérou a po těžké rodinné situaci obrat o 360 stupňů. Nicméně takhle to chodí jen v Hollywoodu. ()

Reklama

Reklama