Reklama

Reklama

Neznámý Chaplin

(seriál)

Obsahy(1)

Dokumentární snímek od historiků němého filmu Kevina Brownlowa a Davida Gilla nám přiblíží způsob práce nejslavnějšího komika všech dob. Představí nám dosud nezveřejněné scény z Chaplinových filmů a další vzácné záběry ze soukromých archivů. Dokument Neznámý Chaplin poskytuje cenný pohled na jeho genialitu a filmovou tvorbu. Zahrnuje také rozhovory s lidmi, kteří ho znali a spolupracovali s ním. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Tento unikátny trojdielny dokument vznikol len šesť rokov po Chaplinovej smrti.Je stavaný na alternatívnych záberoch,scénach a sekvenciách,ktoré akoby zázrakom unikli osudu väčšiny nepoužitého Chaplinovho materiálu.So súhlasom jeho vdovy Oony,ktorá tento materiál sprístupnila britským dokumentaristom,vznikol tento fascinujúci film,poodhaľujúci tajomstvá Charlieho neprekonateľného perfekcionizmu a geniálnej schopnosti improvizovať.Predstavuje nám muža,ktorý väčšinu svojich slávnych filmov začínal točiť  len s počiatočnou myšlienkou a potom ich doslova ,,dolaďoval za pochodu".Úžasné. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Ohromně zajímavý dokument. Už tím, že přivádí na světlo úryvky, které ani sám Chaplin zveřejnit nezamýšlel, hlavně však pohledem do jeho dílny, přiblížením toho, jak mu hlava permanentně filmově šrotovala, jak cokoliv viděla a prožíval okamžitě třídil na použitelné nebo nepoužitelné pro film. Překvapující je odhalení jeho úpornosti, s níž některé záběry točil dvacetkrát kolem dokola s minimálními obměnami, které však ve výsledku znamenaly úplně jinou sekvenci, než na počátku - a to všechno naostro, takže na jeden záběr někdy zůstávaly i desítky záběrů nepoužitých. Opravdu zajímavé. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý zanechá ohromujúci dojem. Chaplin bol legendou, azda tou najväčšou a tento epos to len dokazuje. ()

Reklama

Reklama