Reklama

Reklama

Krevní msta

  • Československo Krevní pouto (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malom mestečku na Sicílii zavraždil vodca mafiánskeho klanu Vitto Acicatena Angela Paterna, ktorý sa zaplietol do stávky rybárov za zníženie cien. Jeho manželka Concetta (Sophia Loren) bola svedkom vraždy a navyše sa jej bezprostredne potom narodilo mŕtve dieťa. Súd uzavrel prípad, pretože páchateľ je "neznámy" a Concetta sa márne dovoláva spravodlivosti. Socialista a advokát Rosario Mario Spalone (Marcello Mastroianni) sa chce angažovať do tohto prípadu, aj kvôli náklonnosti ku Concette. No z Ameriky prichádza ďalší nápadník, Angelov bratranec, Nick Saint Miquelle (Giancarlo Giannini), ktorý uplatňuje skôr nelegálne prostriedky k dosiahnutiu spravodlivosti. Concetta bojuje proti neprávosti, proti Acicatenovi, ale najväčší zápas vedie s vlastnými citmi v ľúbostnom trojuholníku. (wewerička)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

majo25 

všechny recenze uživatele

Triler ani náhodou; ide o obyčajnú sondu do prostredia sicílskej komunity v dobe nástupu fašizmu i jeho ľavicovej oponentúry - socializmu. Postava Sofii Lorenovej - vdovy, je fakt podarená, keď sa zamiluje do každého, kto ju násilne pretiahne. A tak z toho plynú samé problémy. Príbeh síce väčšinou nenudí a jednoduchá zápletka boja proti fašizmu ešte ujde, ale postavy plné protikladných emócií sú nezaujímavé a film iba jazdí po povrchu a do hĺbky sa mu nechce. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nekomentář mimo mísu... To se zase jednou ve Filmhajzlu s tím dvd pěkně posrali... Místo originální délky filmu 124 minut - 92 minut, místo originální zvukové stopy v italštině - anglický(!) dabing... K tomu tedy samosebou český dablink a titulky. Fakt super - prostě je to nějaká potroublá verze pro popcornové masturbanty kdesi v jůesej... - - - Tož to si d.m.s.n. pánové magoři distributoři takové edice myslím můžou nacpat do špic... - - - Proč tohle někdo dělá a komu to slouží... (?!) . . . Lze tedy jen doufat, že jim to cinefilové remitendou vyjádří jak se patří... :-( - - - P.S. Dnes - 30.4. - šel jsem to dvd vrátit. Milá paní trafikantka uznala, že na takovou zprasenou edici se může i průměrný milovník dobrých starších italských filmů - o mistrech S.L & M.M. ani nemluvě - opravdu vysrat... :-) . . . Prostě NEKUPOVAT!!! - - - - - (Poprvé viděno kdysi dávno pradávno v tv, repete pak se znechucením 29.4.2009 na dvd, nekomentář zde jako první - 29.4.2009) ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Vydavatel zmršil tento film tak důkladně, že to nutně poznamenalo můj divácký zážitek. Ze 124 minut zkrátil film na pouhých 92. Aby to nebylo málo , dal mi na výběr mezi strašlivým anglickým dabingem a děsivým českým dabingem. Před strachem jsem si vybral děs. Bohužel, herectví je v této tragédii antických, reps. operních rozměrů (dokonce se chvílemi odehrávající v antických kulisách při znějící operní árii - ona exaltovanost dění je uvědomělá, záměrná i přiznaná) dosti podstatnou součástí diváckého zážitku, neboť velké množství scén spíše slouží k charakterizaci postav, než aby pomáhaly divákovi konstruovat fabuli. +++++ Krom strašlivé kvality DVD mi film znepřístupňuje obtížné porozumění postavám - jsem přeci jen poněkud chladnější osobou než tito vášní zmítaní lidé. Přesto na příkladu Spaloneho vidím, že Lina Wertmüller své protagonisty představuje detailně a promyšleně. Spalone je člověkem, jemuž velmi záleží na tom, aby se sám před sebou a do jisté míry i před ostatními cítil jako opravdový muž. Není zřejmé, zda-li v něm tuto potřebu zažehl cit pro Concettu (což si myslím spíše) nebo je v něm přítomna již dlouho. Ukazuje se v jeho zvyšování sázek v pokeru, hovoru s matkou, jíž hrozí prodáním sadů, obraně Concetty i - SPOILER - jeho násilném pokusu o zjednání spravedlnosti a tragické smrti - KONEC SPOILERU. Nick může působit na řadu lidí podobně, ale je tu jeden podstatný rozdíl. Nick si obvykle své jednání promýšlí, "konstruuje" si situaci podle svých potřeb - proto má vždy "eso v rukávu" a nestřílí před svědky - ještě je na to hrdý. I o Concettě bych něco zvládl napsat (zahořklá, dusící vášeň jako Etna - nikdy dojde k erupci a kdy jen zlobně "kouří"), ale přiznávám, že ji chápu nejméně - Concetta je ženská hraná ženskou, již vede ženská podle scénáře, který napsala ženská (ta samá, shodou okolností), tak se nedivte. +++++ Precizní je mizanscéna, poctivý střih, herci... s ohledem na DVD těžko říci, ale zřejmě velmi dobří, kamera často vzdalující Concettu tak, až se samotinká, osamělá ztrácí v sicilské krajině, nese význam a rozhodně nedělá ostudu pánu za ní, jenž točil např. nejslavnější westerny Sergia Leoneho (poznáte jej např. v zabírání tváří). Já však až takovou vášeň nedokážu následovat tam, kam vede. Objektivně - Lina Wertmüller je pro mě potenciálně zajímavým tvůrcem, Subjektivně - tentokrát jen za slabé ***. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Mafie a láska, to nikdy nešlo dohromady.. Vzpupný manžel je zlikvidován Organizací, jeho manželka však nechce vzdávat všechny šance na potrestání viníků a rozkrytí pravdy, k tomu se jí nabízí její krásou okouzlený socialistický advokát, který má peníze i sílu bojovat proti Mafii, snad.. podívejte se, jak tato bitva skončí, kdo zaplatí krví. Duel Lorenové s Mastroiannim proti zlověstným mafiósso. Stran snímku se jedná o průměr kamery, střih je šíleně neutěšený a nezdařený režisérská ruka vede v tomto díle personál za kamerou špatně, ale co je před kamerou, to je vidět, za to dávám čtyři hvězdy. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Concetta ( Sophia Loren ) se domáhá spravedlnosti po zastřelení svého manžela. Při této vraždě navíc potratila své dítě. Socialista Spalone ( Mastroianni ) se po politické kariéře v Římě vrací na rodnou Sicílii a jelikož se do Concetty zamiluje snaží se jí dopomoci spravedlnosti v tomto případě, stojí ho to však život. Opětovně skvělá Sophie, doprovázená Marcelem ( mimochodem ten plnovous mi k němu prostě nesedl ) se společně "prokousávají" dílkem u kterého mi něco chybělo. Prostě ty dva mají více mnohem lepších společných filmů. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Podle Guinessovy knihy rekordů jde o film s nejdelším názvem. Úplný a přesný název filmu je "Un Fatto di Sangue Nel Commune di Sculiana Fra Vzhledem Uomini za Causa Di Una Vedova Si Sospetano Moventi Politici. Amore-Morte-Shimmy. Lugano Belle. Tarantelle. Tarallucci È Vino." (Karlos80)
  • Třináctá ze čtrnácti společných dvojic Marcella Mastroianniho a Sophii Loren. (Karlos80)

Reklama

Reklama