Reklama

Reklama

Zrozeni v Číně

  • USA Born in China
Trailer 3
USA, 2016, 79 min

Režie:

Chuan Lu

Scénář:

Chuan Lu

Hrají:

John Krasinski (vypravěč), Xun Zhou (vypravěč)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument sleduje tři živočišné druhy v čínské divočině – samici sněžného leoparda, která se snaží ochránit svá dvě mláďata před predátory, langura čínského, jenž se handrkuje se svou rodinou, a pandí matku pečující o své mládě... Studio Disneynature, které pokračuje ve svém úsilí přenést zcela nebývalým způsobem obdivuhodný svět přírody na filmové plátno, uvádí svůj dosud nejambicióznější projekt. Dokument "Born In China," který zavádí diváky na velkolepou výpravu do čínské divočiny, sleduje dobrodružství tří zvířecích rodin – majestátních pand, protřelých langurů čínských a nepolapitelných sněžných leopardů. Snímek plný dechberoucích záběrů si klestí cestu rozsáhlým územím – od mrazivých hor až do samého srdce bambusového lesa – na křídlech jeřába mandžuského a představuje výsostně intimní rodinné okamžiky, které byly poprvé v historii zachyceny na filmovou kameru. (HBO Europe)

(více)

Recenze (12)

katasta 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nádherné a roztomilé. Nechybí ani skvělá kamera a ke všemu je to i zábavné. Nejlepší na tom všem jsou úžasně potrhlé opičky :-) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny film s čarokrásnymi zábermi, avšak so sprievodným slovom pre štvrtákov základných škôl, čo mne osobne veľmi prekážalo. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak sa zdá, že aj Disney sa rozhodli priniesť do sveta dokumentárne filmy. A majú ich už dosť na konte a nikdy som ich nevidel. Tak si ale aspoň môžem poznačiť, že "Born In China" bol mojim prvým. Myslím si, že ide o veľmi milé filmové dielko. Veľmi dobrá kamera, veľmi dobrý rozprávač a navyše človek má celý čas pocit, že to žije spolu s našimi hrdinami. Áno, nazval som ich hrdinami. Fakt, že všetky zvieratá tu majú svoje meno, vidíme ich životné story a počúvame čo sa s nimi deje, dostávame sa do príbehov spolu s nimi a asi aj lepšie chápeme jednotlivé súvislosti. Vyzerá to vynikajúco a pokiaľ ste ľudia, ktorí majú radi dokumenty z prírody, tak tento je podľa mňa dobrou voľbou. Je to dostatočne zaujímavo spracované na to, aby to chytilo ako dospelých, tak aj deti. Hodnotenie: A- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Až pri takýchto obrázkoch si človek uvedomuje, aká krásna príroda aj svet je a že vlastne škoda, že je na tej našej planéte ľudstvo :) https://dokumenty.tv/zrozeni-v-cine-dokument/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezký dokument, který je na první pohled určen především mladým divákům, ale jsou zde místy tak krásné záběry, že se prostě musí uznat, jak se tvůrci snažili ukázat něco, co bude pravdu stát za to. Nádherné scenérie z hor, klimatické změny, anebo let jeřábů, to je prostě krása pohledět. A není to jen o tom krásném v přírodě. ()

WUTEN 

všechny recenze uživatele

Tady je úplně jiný pohled na Čínu, jednoduše krásy čínské přírody, bez těch měst, továren, lidí a snad se šikmáči budou snažit udržet svoji přírodu protože s tím gigantickým množstvím výrobků co produkují a s tím smogem akorát zašpiňují ovzduší a celý ekosystém, takže škodí sobě a také zvířatům. Plno krásných detailních záběrů do všech koutů Číny, akorát mi tam chyběli souboje o kořist, bylo jich tam pár ale chtělo to udělat trochu dramatičtější, ať to trochu vtáhne víc diváka, ten dokument by neměl být jako odvyprávění slohové práce, čekal jsem něco podobného jako Lov nebo Zázračná planeta, za mě 3*. ()

Reklama

Reklama