Reklama

Reklama

Tell Me How I Die

Trailer

Obsahy(1)

Farmaceutická společnost provádí výzkum nové psychedelické drogy, která člověku umožní znovu prožít jakoukoliv vybranou životní událost tak, jak se reálně odehrála. Přímo ve výzkumném zařízení následně probíhá klinický test na skupině dobrovolníků. Přihlásí se i mladá studentka Anna (Virginia Gardner), která po aplikaci drogy obdrží děsivou vizi ohledně budoucnosti, v které všichni zúčastnění zemřou. Úmrtí skutečně přibývají a dosud přeživší zjišťují, že zde existuje někdo, kdo ví o jejich osudu naprosto vše. Podaří se jim zvrátit nevyhnutelné? (Psychor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem s nadšením přivítal existenci hororu, který nějakým způsobem operuje s iluzorností času. Podobné horory se příliš netočí, jelikož vyžadují zručnou režii a opravdu důmyslný scénář, kde i nepatrné pokulhání může okamžitě vyústit ve zhroucení celé koncepce. Tell Me How I Die jsem měl vyhlédnutý již dlouho dopředu, přestože scénáristické kvality režiséra D.J. Violy zůstávaly velkou neznámou. Bota nakonec tlačila snímek úplně jinde. Průlet úvodní scénou je velmi zdařilý a diváka dostatečně navnadí, jenže následujících 30 minut se z hororového hlediska vůbec nic neděje. Divák se tedy může blíže zaměřit na jednotlivé postavy, jenže ani ty nemají co nabídnout. Až na Annu v podání Virginie Gardner jsou všechny spíše nesympatické a mnohdy i se zcela neadekvátní motivací k danému jednání. I skript je poměrně špatný a několikrát donutí všímavého diváka k zamračení. Osvěžujícím dojmem naopak působí přítomnost jednotlivých vizí a bezprostřední reakce na ně, což jsou všechno úseky, kdy Tell Me How I Die dosahuje velmi vysoké atmosferické úrovně. Ze své pozice hororového odborníka tak sice tento horor doporučuji ke zhlédnutí, avšak zároveň vyjadřuji mírné zklamání nad výslednou realizací, jelikož o poznání kvalitnější režie by zde s pomocí síly daného námětu dokázala vytvořit vskutku prvotřídní horor. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak veľmi rád by som tejto variácií na "Zvratný osud" udelil lepšie hodnotenie ako je priemer, avšak bohužiaľ nemám na výber, len ju napriek snahe o spackanie niečoho originálnejšieho, ukotviť na úrovni slabšieho priemeru. Pekne natočené, dokonca sa objaví pár (2) zaujímavých mordovačiek, no je toho málo, pričom celkovo to na mňa miestami vďaka neustálemu kláboseniu pôsobilo akosi nudne. Škoda, vďaka myšlienke neustále opakujúcej sa "budúcnosti" sa z tohto počinu dalo vymlátiť viac - 45% ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladé dievča vo finančnej núdzi sa rozhodne zapojiť do výnosného výskumu ako dobrovolníčka. Už pri príchode sa jej nepáči, že im personál odoberie klúče a mobily. Počas výskumu ju však čakajú ešte ovela desivejšie situácie. - Tento horor má mnoho pozitívnych vecí. Napríklad sympatické herecké obsadenie, pôsobivý námet, podmanivé prostredie vetrom ofukovanej osamelej budovy uprostred zimy a aj kvalitné technické spracovanie, ale napriek tomu akosi nedokáže výraznejšie zaujať. Z počiatočnej zaujímavej roviny sa to v polovici obráti naopak a začína sa pomerne nezáživná naháňačka, ktorá nemá s úvodom už takmer nič spoločné. Vraždy sú väčšinou slabé, a keď sa k tomu pridá stopáž dlhšia ako 100 minút, pôsobí to už ku koncu nezaujímavo. Vôbec by mi však nevadilo pozrieť si horor s podobným námetom od skúsenejšieho tímu hororových tvorcov. + herečka z The Green Inferno a Chainsaw + herec z Nothing Left to Fear + herec z Static a The Atticus Institute + herec z Saw 5 a Saw 6 ()

stration 

všechny recenze uživatele

Tuctová variace na Nezvratný osud a mnoho dalších. Začátek dobrý, ale potom příjde taková kupa nelogičností, postavy se chovají jak totální kreténi, kteří hrají v hororech :D a co se týká úmrtí, taky tvůrci moc invence nepředvedli. Kolem a kolem na jedno podívání jakš takš, ale podruhé si to určitě nepustím. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pokusní králíčci pro dočasný chov ve výzkumném ústavu. Před divákem se rozprostře jakási více či méně vzdálená variace na horor sérii Nezvratný osud odehrávající se v zimním období. Sněžení, chumelenice, hnus, radši zalézt do tepla. Ale ani v teple nebudou panovat extra vlídné podmínky. V odlehlém výzkumném komplexu si dá dostaveníčko partička mladých lidí, většinou se jedná o přivydělávající si studenty, kteří přišli dobrovolně otestovat nově vyvinutý lék zlepšující revolučním způsobem paměť. Někteří z nich začnou mít po užívání léku krátké záblesky z blízké budoucnosti, které jsou vedlejším účinkem stimulantu, což ovlivní jejich chování. Negativní, ale i tajemné vize, v nichž mladá studentka Anča začne vidět své nové kamarády umírat, zavdají příčinu na útěk ze zabezpečeného komplexu. První polovina filmu vypadá tajemně a nadějně nepředvídatelně. Parta je sympatická, hlavní hrdinka šukatelná, průběh je zajímavý. Jenže přijde první slabě provedené úmrtí, k tomu se přidají další, o nic lépe provedené smrťáky, a i když se do hry zapojí yperit nebo ostnatý drát, film v tomhle ohledu diváka nijak nestrhne, zabití prostě vypadají tuctově, chabě i nechtěně směšně. Film začne postupně ztrácet i na své tajemné atmosféře, která je zpočátku příjemně hutná. Na scéně se zjeví tajemný Zabijáček, z rozlehlého komplexu nebude úniku, objeví se tajemné skici, ale i tajemná, pravděpodobně krví napsaná číslovka na skleněné výplni. To všechno ještě diváka zajímá, jenže režisér to nepodává dostatečně zajímavě a poutavě. Následně se to doposud nevysvětlené začne objasňovat, vše už ale jen působí fádním dojmem. Film nevylepšují ani zabití, naopak jej devalvují. I když bych začal spoilerovat, ničeho překvapivého bych se nedobral. Z vizuálního hlediska by filmu plátno slušelo, kameraman odvedl dobrou práci. Je velice škoda, že scénář s režií došel jen napůl cesty, nijak se vzájemně nedoplňovaly. Finále je slaboučké, žádného prudkého a ostrého vrcholu se v něm nedosáhlo. Film začal postupně blbnout nepěkným způsobem, logika v háji by ani tak nevadila, jako celková nedotaženost. Nebojím se napsat, že zhruba do poloviny měl film perfektní náběh stát se depresivním psycho milníkem mezi horůrky. Pak asi došly nápady a prachy, takže se zřejmě i přestříhávalo, což se odrazilo na výsledném dojmu, který postupem času upadal. Je ale zároveň dobře, že tvůrci naplno nevzkřísili kopírku Nezvratného osudu. Potenciál zajímavého námětu byl ale i tak promarněn.6/10 ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama