Reklama

Reklama

Tell Me How I Die

Trailer

Obsahy(1)

Farmaceutická společnost provádí výzkum nové psychedelické drogy, která člověku umožní znovu prožít jakoukoliv vybranou životní událost tak, jak se reálně odehrála. Přímo ve výzkumném zařízení následně probíhá klinický test na skupině dobrovolníků. Přihlásí se i mladá studentka Anna (Virginia Gardner), která po aplikaci drogy obdrží děsivou vizi ohledně budoucnosti, v které všichni zúčastnění zemřou. Úmrtí skutečně přibývají a dosud přeživší zjišťují, že zde existuje někdo, kdo ví o jejich osudu naprosto vše. Podaří se jim zvrátit nevyhnutelné? (Psychor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem s nadšením přivítal existenci hororu, který nějakým způsobem operuje s iluzorností času. Podobné horory se příliš netočí, jelikož vyžadují zručnou režii a opravdu důmyslný scénář, kde i nepatrné pokulhání může okamžitě vyústit ve zhroucení celé koncepce. Tell Me How I Die jsem měl vyhlédnutý již dlouho dopředu, přestože scénáristické kvality režiséra D.J. Violy zůstávaly velkou neznámou. Bota nakonec tlačila snímek úplně jinde. Průlet úvodní scénou je velmi zdařilý a diváka dostatečně navnadí, jenže následujících 30 minut se z hororového hlediska vůbec nic neděje. Divák se tedy může blíže zaměřit na jednotlivé postavy, jenže ani ty nemají co nabídnout. Až na Annu v podání Virginie Gardner jsou všechny spíše nesympatické a mnohdy i se zcela neadekvátní motivací k danému jednání. I skript je poměrně špatný a několikrát donutí všímavého diváka k zamračení. Osvěžujícím dojmem naopak působí přítomnost jednotlivých vizí a bezprostřední reakce na ně, což jsou všechno úseky, kdy Tell Me How I Die dosahuje velmi vysoké atmosferické úrovně. Ze své pozice hororového odborníka tak sice tento horor doporučuji ke zhlédnutí, avšak zároveň vyjadřuji mírné zklamání nad výslednou realizací, jelikož o poznání kvalitnější režie by zde s pomocí síly daného námětu dokázala vytvořit vskutku prvotřídní horor. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký horor „Tell Me How I Die“ není vyloženě originální, ale to příliš nevadí. E to takový celkem příjemný mainstream, kde vám nebudou vadit herci, naopak budete s nimi prožívat další a další minuty v očekávání toho, jak to vlastně celé dopadne. Dovedu si tak představit, že film diváka nezklame, stejně jako si dovedu představit, že diváka ani vyloženě nenadchne. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud by člověk nemusel alespoň občas vnímat, o čem postavy mluví bylo by to docela fajn. Jenže zrovna tohle je typ filmu, u kterého se přemýšlení vyhnout nejde a tím pádem na můj vkus až příliš často vychází najevo, jaký je to blábol, což ještě víc zvýrazňuje přehnaná stopáž. Určitě se tu pár slušných scén najde a nepříliš známá mladá sestava hraje také relativně dobře, ale to nestačí. Škoda dobrého nápadu. 35% ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Snad mé nejkratší hodnocení v historii: Mohlo to být lepší, ale také to mohlo být horší. Scénář dával poměrně značný potenciál. Avšak, chyběl mu jeho blízký přítel - kapitál... Celková známka proto také průměrná, tedy Dobrá. 55%, a tedy 3 hvězdy... Pozn.: Na zkrácení večerní chvíle, není-li lepší zábavy, snímek zajisté vystačí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bezduchá spotřební nízkorozpočtová vyvražďovačka s partou nesympatických degenů v hlavních rolích, bez vtipu, bez nadsázky, bez napětí, i když s víceméně zajímavou zápletkou. Ovšem něčím se z vyvražďovačkového průměru přece jen vymyká, a to jistým rádoby vousatým záprtkem s mongoloidním obličejem, teplajznickým hlasem i účesem a uvědomělým výrazem třídního předsedy SSM (= Svaz socialistické mládeže, pro později narozené). Fakt nechápu, proč někdo tyhle tragikomické typy vybírá do takovýchhle filmů. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama