Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér filmu Mike Hodges natočil film o pomstě a konfliktech, které se objeví, když zkoušíte utéct minulosti. Will Graham (Clive Owen), bývalý zločinec se vrací zpět do podsvětí, poté co jeho bratr Davey (Jonathan Rhys Meyers) spáchá sebevraždu. Will věří, že Davey byl k sebevraždě donucen a začíná pátrat. Podaří se mu pomstít bratrovu smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velký barevný nic. Van Dammovský scénář bez akce, bez napětí a bez sexu a kdyby byl i bez hreců, bez...., ne vlastně kdyby ten film vůbec nebyl, hovno by se stalo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale příjde mi, že poslední dobou sleduju čím dál tím horší filmy s ale dobrými herci. Oni mě nalákaj, a pak mě ten film akorát nasere. Občas tu ty hodnocení nelžou, i když tady ani nevím, proč by měly lhát. Tak nezajímavou kravinu jsem dlouho neviděl. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Will (Clive Owen) se už tři roky schovává před svojí minulostí gangstera, ale podivná sebevražda jeho bratra Daveye. Kluka, který jen trochu kšeftoval s kokainem ho přiměje opustit svoji novou identitu lesního dělníka. „Chci vědět proč seděl ve vaně plné studené vody víc než 12 hodin oblečený. A proč si potom podřízl krk. Chci vědět pravdu!“. Nevím, buď jsem byla utahaná já nebo film (taky mám občas pocit, že se vyspím až po smrti), ale víc než na slabé 3* to nevidím. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Uáááá! První půlka filmu celkem těžká nuda s párkem nepříjemných scén, a když už se tam objevil Clive, vypadal jako olezlý vágus, fujtajbl, vousy úspěšně zakryly veškeré jeho charisma. Ovšem existovaly náznaky, že v druhé polovině Klajv nakope Malkolmovi koule a podle zdejšího plakátu si snad dokonce i oholí ty hnusné štětiny z ksichtu! Chtěla jsem to vidět, bojovala, strkala si sirky mezi víčka, jenže ten šmejd Hypnos byl zase silnější. Za první půlku 2* - s trochou štěstí se časem dočkám reprízy prochrněné třičtvrtě hodiny a jsem si jistá, že to "Pomsta bratra" vytáhne i na 3*, když si dá Klajv záležet a rozjede svůj smrtící šarm na plné pecky :-). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Což o to, film se dá postavit na mlčenlivém hrdinovi, jehož nejdelší souvislá věta zní "chci vyžehlit oblek." To by ovšem musel oplývat nějakým charismatem, řeč úst nahradit řečí očí, a především; alespoň na pár okamžiků (a věřte, že bych se spokojil jen s málem) prostřídat obličejové štronzo. Vždyť i Chuck Norris má bohatší mimiku nežli Clive Owen. A to, považte sami, je už hodně velká urážka. Nemluvě o té zbylé omáčce. Nudný děj (vlastně žádný), pražádná myšlenka, suché herecké výkony, pochybná pointa... Tomuhle se říká thriller? Nerad filmy haním, leč u tohoto jsem se místy až styděl. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film s podivným tempem i vyzněním. Malcolm McDowell jako záporák, jehož postava a motivy (kromě udělování sexuální spravedlnosti) není vůbec vysvětlená a vzbuzuje leda naštvání. Nedotažené, málomluvné, hodně nelogické. /27. 11. 14./ ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Opäť o pomste. Opäť "zlý chlapec", čo musí znovu zabŕdnuť do vôd starého "zlého remesla". Z opäť veľmi osobného dôvodu. Akcie minimum čo do výskytu i jej rozmerov, a napriek tomu celkom pôsobivá strava. Chladná hudba, chladný obsah. Do toho ľahostajná charizma Clivea Owena, ktorej sa darí vštepiť tomuto patričnú naliehavosť. Nič tvorivé, ale strašne, strašne fajn. Clive by bol ohromný brat, nie je o čom, no ja by som brala celkom inú alternatívu celkom iného puta.....:) ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Moje dvě hvězdičky jsou v podstatě jenom za herecké výkony Cliva Owena, Jonathana R. Meyerse a Malcolma McDowella. Ostatní kolísali mezi hodně šedým průměrem a nudou. Příběh a scénař nestál skoro za nic a nějaký zajímavý záběr by člověk ve filmu hledal jenom těžko. Nejstylovějším momentem je změna Owena z někoho kdo vypadá jako bezdomovec ve stylového anglického, hladce oholeného zabijáka. Kdyby tahle změna nepřišla 10 minut před koncem, možná by to bylo zajímavější. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo tak nudné a nezáživné, až mi přijde i ta jedna hvězda moc. Takhle pomalé tempo se jen tak nevidí, nemluvně o tom námětu, protože tohle by se dalo zfilmovat do 20-minutového studentského kraťasu. Hodgesova režie je hrozně unylá a neinvenční, na cokoli se zde podíváte, vypadá jako by to pocházelo ze skladu rekvizit pro TV-revue. Divím se, že Owen roli v tomhle amatérském snímku přijal roli . . . ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Hodges po ultra pecke GET CARTER nakrútil na staré kolená tento malý, nenápadný neo-noir a vrátil sa k tým istým starým témam a motívom: pomsta brata, útek pred minulosťou, návrat do rodnej štvrte. Tentokrát minimalisticky, stroho až nezaujímavo, bez nápadu. Aj keď sa na to dobre pozeralo a atmosféra noci mi sedela, nemôžem si pomôcť: pre hercov i režiséra celkom zbytočný film. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Velmi zvolna plynoucí gangsterka, které nechybí atmosféra a dobrá hudba, ale vše ostatní je tak trochu napůl. 55% = 3/5 ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Zlakal ma najma fakt ze tu hra Clive Owen a prva polovica filmu i nasvedcovala tomu ze jedinym pozitivom bol len Clive. Situacia sa zlepsila ked sa zvysilo tempo a do filmu viac zasahoval Will Graham resp.Clive Owen, film vsak negradoval, to je ako keby ste boli na bezeckej drahe no neutekali ste do ciela, jednoducho v tomto britskom thrilleri boli stavy kedi bezal a kedy len bezmocne stal na mieste. Z biedy film nejak specialne nevytiahne ani uz spominany herec, dve hviezdy. ()

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama