Reklama

Reklama

Hornblower III - Věrnost

(TV film)
  • Velká Británie Hornblower: Loyalty (více)

Obsahy(1)

Píše se rok 1803, nejistý mír s Francií trvá už rok. Mužstvo flotily bylo rozpuštěno, důstojníci živoří na polovičních platech a zabíjejí čas, jak se dá. A na druhé straně kanálu sílí Napoleon. Není to ovšem jen ten ambiciózní, světovládou posedlý Korsičan, koho by se měla Anglie obávat. Začíná to vřít i na domácí půdě, v Irsku. A Irové, jak známo, jsou ochotni spolčit se třeba s ďáblem, aby dosáhli svého. Proč by se tedy nemohli spojit s Bonapartem? Jenomže jak zjistit pravou podstatu věcí a neporušit přitom mírovou smlouvu s Francií? Jedna možnost by tu samozřejmě byla. Riskantní, nebezpečná, jako vždy. Jenže co není v předvečer války riskantní? A tak se Horatio Hornblower, čerstvě jmenovaný kapitánem šalupy Hotspur, vydává se svými muži vstříc dalšímu dobrodružství... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Poměrně šlapající snímek pro ty, kteří se rádi přenesou, anebo dokonce naopak vyžadují nějakou tu romantizující nadsazeninu. Protože mezi ně nepatřím, musím vytknout alespoň ty nejpodstatnější problémy. Uznávám, že hlavní hrdina musí být u všeho, ale proč tak neobratně doslova? Proč musí lézt jako první do hořící lodní kuchyně? Proč musí být zrovna on špehem v neuvěřitelně nebezpečném postavení? Proč musí být v každé šarvátce u skonu všech důležitějších postav? Tentokrát se nám jedná o věrnost, paradoxně se tu setkáme s kladným žabožroutem, který statečně střílí a bodá do svých krajanů kvůli ztracenému majetku. Mnoho nadhozených kontroverznějších otázek naštěstí není dořešeno. Kompozice bojových scén je však opravdu úděsná, byl bych šťastnější, kdyby se tu raději nevyskytovaly žádné, než to, co máme možnost sledovat. Zdařilé nervózní a nerozhodné projevy většiny herců jsou bohužel oslabovány rozhodnými a jednoznačnými činy svých postav, což do sebe sobě pochopitelně poněkud nezapadá. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Třetí série díky štědrému finančnímu zázemí konečně vypadá trochu k světu. Navíc tento díl odsýpá nejlépe ze všech epizod. A právě tato skutečnost dokáže, i díky dobře servírované akci, dobře zastřít skutečnost, že postavy jsou tu tentokát posunuty na zcela vedlejší kolej a ani mezi nimi není žádná tenze. Což bývalo dobrý zvykem minulých částí. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Oproti druhé sérii sice trochu pokles, ale jen malinko. Pořád je to skvělé pokoukání, herci stále kvalitní, ve své roli pokračoval nejen Robert Lindsay. ale i Paul McGann, což mě nesmírně potěšilo, výprava je propracovanější a bohatší, hudba hraje víc než dřív, je tu pár nových postav, ne všechny jsou ovšem dobré (budoucí paní Hornblowerová), začínají Napoleonské války, bohužel ale bez jeho přítomnosti... Akce střídá akci, bitva bitvu, moře souš, děj je nadupaný. Za mě opět spokojenost, celou tuhle sérii mě baví sledovat a i když se pět hvězd nakonec nekoná, jedna se o jednu z nejlepších dobrodružných sérií (navíc z námořního prostředí) rozhodně se k ní vrátím. 75%. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jde o jeden díl z celkem osmidílné série, ohodnotím vše naráz: velice solidní série ze starého námořnického prostředí, herecké výkony dobré (Ioan Gruffudd vážně hraje a tímhle si získal z nesympatií mé sympatie), skutečné lodi (minimálně někde určitě) mě uchvacují a prosté, uvěřitelné a nepřekombinované zápletky jednotlivých dílů jsou tak akorát. Zkrátka poctivá filmařina, příčetné scénáře, pěkné epizodky z doby britsko-francouzských střetů za revoluce. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Příběh je promyšlený a napínavý, akce je v tomto díle nejlepší za celou sérii. Díky těmto pozitivům díl krásně utíkal. Mám k tomu ale jednu větší výtku a to, že i když je Hornblower již kapitán je stále u všeho, ať už se vrhá do hořící kuchyně, nebo jako špeh pluje k Francii, nemyslím si, že by to jakýkoliv kapitán dělal sám, ale spíše by tím pověřil své důstojníky. Tohle je trochu nadsázka. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Skutečný nejmladší Napoleonův bratr, Jérôme Bonaparte, měl s dcerou baltimorského obchodníka Elisabeth Patterson syna, který se narodil ve Velké Británii v roce 1805. Napoleon jejich manželství neuznal a anuloval. (Jirka_Šč)
  • Natáčelo se ve Velké Británii v lokalitách Cornwall, Falmouth, Oxfordshire, Plymouth a Barbican. (Terva)

Reklama

Reklama