Reklama

Reklama

Hornblower III - Věrnost

(TV film)
  • Velká Británie Hornblower: Loyalty (více)

Obsahy(1)

Píše se rok 1803, nejistý mír s Francií trvá už rok. Mužstvo flotily bylo rozpuštěno, důstojníci živoří na polovičních platech a zabíjejí čas, jak se dá. A na druhé straně kanálu sílí Napoleon. Není to ovšem jen ten ambiciózní, světovládou posedlý Korsičan, koho by se měla Anglie obávat. Začíná to vřít i na domácí půdě, v Irsku. A Irové, jak známo, jsou ochotni spolčit se třeba s ďáblem, aby dosáhli svého. Proč by se tedy nemohli spojit s Bonapartem? Jenomže jak zjistit pravou podstatu věcí a neporušit přitom mírovou smlouvu s Francií? Jedna možnost by tu samozřejmě byla. Riskantní, nebezpečná, jako vždy. Jenže co není v předvečer války riskantní? A tak se Horatio Hornblower, čerstvě jmenovaný kapitánem šalupy Hotspur, vydává se svými muži vstříc dalšímu dobrodružství... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Třetí série díky štědrému finančnímu zázemí konečně vypadá trochu k světu. Navíc tento díl odsýpá nejlépe ze všech epizod. A právě tato skutečnost dokáže, i díky dobře servírované akci, dobře zastřít skutečnost, že postavy jsou tu tentokát posunuty na zcela vedlejší kolej a ani mezi nimi není žádná tenze. Což bývalo dobrý zvykem minulých částí. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Poměrně šlapající snímek pro ty, kteří se rádi přenesou, anebo dokonce naopak vyžadují nějakou tu romantizující nadsazeninu. Protože mezi ně nepatřím, musím vytknout alespoň ty nejpodstatnější problémy. Uznávám, že hlavní hrdina musí být u všeho, ale proč tak neobratně doslova? Proč musí lézt jako první do hořící lodní kuchyně? Proč musí být zrovna on špehem v neuvěřitelně nebezpečném postavení? Proč musí být v každé šarvátce u skonu všech důležitějších postav? Tentokrát se nám jedná o věrnost, paradoxně se tu setkáme s kladným žabožroutem, který statečně střílí a bodá do svých krajanů kvůli ztracenému majetku. Mnoho nadhozených kontroverznějších otázek naštěstí není dořešeno. Kompozice bojových scén je však opravdu úděsná, byl bych šťastnější, kdyby se tu raději nevyskytovaly žádné, než to, co máme možnost sledovat. Zdařilé nervózní a nerozhodné projevy většiny herců jsou bohužel oslabovány rozhodnými a jednoznačnými činy svých postav, což do sebe sobě pochopitelně poněkud nezapadá. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že pokud bych měl vybrat nejslabšího Hornblowera, padlo by to asi právě na tento díl, ale nemyslím si, že by pokles zábavy byl markantní. Čí srdce si Hornblower jednou získal, tak věřím, že ani teď ho neztratí :) Zůstávám proto stále na 8/10 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Hornblower. Francouzi jsou tu coby naprostí pitomci, Hornblower se potuluje po pobřeží jakoby se nechumelilo a že by nějaká reakce? Nic. Příliš naivní a oproti dřívějším dílům nic moc výprava. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Horatio Hornblower tento krát už ako kapitán opäť rozohraje zaujímavé dobrodružstvo, no trochu mu to trvá. Na druhú stranu ma každý diel čím zaujať a tento zaujme aj na mori aj na súši. Síce nič strhujúce ako v predošlých dieloch sa neudeje, ale stále je na čo pozerať. V siedmom diely okrem vyššieho rozpočtu, poteší aj záverečná bitka a prekvapivé zvraty. 85% - 4* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Čím blíže jste nepříteli, tím hůře je někdy vidět.... Začátek příběhu nás zavádí do Londýna 1803, kde většina posádek i kapitánů přežívá jen na mizerné podpoře. Zrovna se neválčí a tak není třeba posádek a kapitánů válečného loďstva. Někteří jsou dokonce díky tomu degradováni z kapitánských na nižší hodnosti - Horatia nevyjímaje. Naštěstí se zdá, že Napoleon kuje nějaké pikle a i přes mír s francií je ve vzduchu cítit cosi na spadnutí. Horatio dostane pod velení HMS Hotspur, malou, ale rychlou šalupu s dvaceti děly. Má být okem i uchem flotily admirála Pellewa. Poté co je napaden velkou francouzskou fregatou nedaleko Brestu pochopí, že mír již skončil. A je to právě Hornblower, kdo zjistí že se Bonaparte chystá k invazi do Anglie. Dostane tedy za úkol zničit signalizační věž na francouzském pobřeží, zatímco posádka další lodi má zničit pevnost s bateriemi střežící vstup do zálivu. Jak se však zdá, někdo z posádky je zrádce a Frantíci na sabotážní oddíly již čekají.... --- Další díl je opět nabitý akcí, bohužel, díky tomu, že všude a ve všem figuruje Hornblower (samozřejmě kladně) to dostalo trochu ráz šestákových románů... Byla zde dokonce i celá řada nelogických míst a některé akce byly dokonce úsměvné... Ale nechť. Pořád držím kurz a dávám 4 langusty. Proč? protože mně to i tak moc bavilo. * * * * ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Kapitán Hornblower a první důstojník Bush si skvěle sekundují:). A když se k tomu přidá sílení Napoleona ve Francii, tak vznikne velmi slušné dobrodružství u francouzských břehů. Lehké mínus jen za počítačové efekty, některé jsou dosti průhledné. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jest-li nám ji žabožrouti vzali, musíme si ji vzít zpět.............. Tak vám nevím, ale není to nějaké jednodušší? Bitvy nejsou propracované, není vidět to nadšení bojovníků, sem tam to dokonce střeh odflákne a přesune jinam a hudba také stagnuje. Korvetní kapitán je opět jen poručík a válka skončila. Všichni z lodí tak živoří za půlku výplaty. Tvůrci nějak nedokážou vymyslet něco nového, opět je tu nějaký škodil na lodi a vše se pak obrátí proti němu - tohle už bylo vidět několikrát během této série. CITÁT - O někom pochybovat musíme........... Název "semafor" mi tam nesedí, spíš světelná signalizace - semafor má ještě nějakých čtyřicet let času. DIALOG: Chce po nás heslo, pane...... řekněte mu, že vezeme pro jeho kapitána langusty......( a on je pustí - idiot) Spíš špatný scénář. Nejhorší díl z celé série. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že celkové hodnocení jsem provedla u prvního dílu, chtěla bych zde (k tomuto a na něj navazujícímu dosud poslednímu dílu) jen uvést drobné postřehy, a zejména pak jeden postřeh, kterým reaguji i na některé z komentářů (no dyť jo, já vím, že to není chat :-)) a kvůli kterému se nevyhnu spoileru(ům). V těchto dvou závěrečných dílech série lze jen obtížně hledat jakýkoliv náznak humoru. A i když ho na filmech (pokud teda není jejich jediným cílem) miluji, nějak to tomuhle odpouštím (asi protože miluji hlavně Horatia :-)) ). Hlášky (z celé série) někdy průběžně připravím do deníčku. Nejvíce jsem se zasmála pradoxně, když se představovala v osmém díle mužská část v bouři zachráněného páru, ač bylo všem jasné, kdo to je, jeho odtajnění probíhalo velmi dramaticky. Tím se dostávám k tomu podstatnému, čeho jsme si v těchto dvou dílech i nejvíce užili (krom Horatiovy politické obratnosti :-) ), a to pláče slečny Marie, pozdější paní Hornblower(ové) (a omlouvám se, jestli jsem odhalila více, než jsem měla, dodnes jedné přispěvatelce nemohu odpustit, že jsem se ve Smrti na mysu vraha dověděla - ještě před sledováním filmu- z tohoto serveru). Myslím, že Julia Sawalha byla vybrána vhodně (co, pánové a i dámy (jak jsem zahlédla), chtěli jste tam nějakou modelku??) a když zrovna nebrečela, ale usmívala se, byla i hezká. Problém byl v tom, že se tak nestávalo často... Ale to víte, chlap - hrdina na moři, zachraňuje všechno, co se dá, někdy i co se nedá, která doma poslušně čekající žena by z toho nebyla na prášky a nezabrečela si nad tím :-)) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Příběh je promyšlený a napínavý, akce je v tomto díle nejlepší za celou sérii. Díky těmto pozitivům díl krásně utíkal. Mám k tomu ale jednu větší výtku a to, že i když je Hornblower již kapitán je stále u všeho, ať už se vrhá do hořící kuchyně, nebo jako špeh pluje k Francii, nemyslím si, že by to jakýkoliv kapitán dělal sám, ale spíše by tím pověřil své důstojníky. Tohle je trochu nadsázka. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Hm....jsem si teda myslela, že Horatio má lepší vkus, co se žen týče. Jsem si vědoma toho, že to je dějově asi dost nepodstatná záležitost, ale nemáte ani představu, jak mi ta primitivní bytost ženského pohlaví lezla na nervy. Fakt nechápu. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vlažnější ale nakonec poměrně akční díl. Další zajímavé dobrodružství s pár zvraty a slušně rozvinutýma postavama. Kdo má rád hlavní postavu, přimhouří oči nad nelogičností některých částí, ale na to jsme si u Horblowera asi už zvykli. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Oproti druhé sérii sice trochu pokles, ale jen malinko. Pořád je to skvělé pokoukání, herci stále kvalitní, ve své roli pokračoval nejen Robert Lindsay. ale i Paul McGann, což mě nesmírně potěšilo, výprava je propracovanější a bohatší, hudba hraje víc než dřív, je tu pár nových postav, ne všechny jsou ovšem dobré (budoucí paní Hornblowerová), začínají Napoleonské války, bohužel ale bez jeho přítomnosti... Akce střídá akci, bitva bitvu, moře souš, děj je nadupaný. Za mě opět spokojenost, celou tuhle sérii mě baví sledovat a i když se pět hvězd nakonec nekoná, jedna se o jednu z nejlepších dobrodružných sérií (navíc z námořního prostředí) rozhodně se k ní vrátím. 75%. ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Průměrný Hornblower sražený o kus dolů zejména absencí jakéhokoliv vkusu, co se týče výběru ženy... Fuj to je ale obluda. ()

Kroc 

všechny recenze uživatele

Opravdu se mi to líbilo....asi proto, že mám slabost pro plachetnice a pěkné hochy :o) Jinak prima oddechový film na úterní večer ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak poslední dvousérka je za mě nejslabší, jako sice je Horácio kapitán a má vlastní loď, leč on se zamiluje do vošklivý ženský :o). Dějově už je to spíš slabší a to přesně jdu teď napsat o posledním díílů. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jde o jeden díl z celkem osmidílné série, ohodnotím vše naráz: velice solidní série ze starého námořnického prostředí, herecké výkony dobré (Ioan Gruffudd vážně hraje a tímhle si získal z nesympatií mé sympatie), skutečné lodi (minimálně někde určitě) mě uchvacují a prosté, uvěřitelné a nepřekombinované zápletky jednotlivých dílů jsou tak akorát. Zkrátka poctivá filmařina, příčetné scénáře, pěkné epizodky z doby britsko-francouzských střetů za revoluce. ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Hornblower je specifický hrdina, no v žádném díle mě jeho "smysl pro povinnost" neštval jako tady. Aspoň na konci trochu prozře. Logika tu taky hapruje nejvíc, ale pořád dobrá zábava. ()

Reklama

Reklama