Reklama

Reklama

Tanečník

  • Velká Británie Dancer (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Obdařen ohromnou vytrvalostí a zanícením, Sergej Polunin vzal taneční svět útokem a stal se historicky nejmladším sólistou Královského baletu v Londýně. V pětadvaceti letech, na vrcholu kariéry, však odešel a rozhodl se tanec zcela opustit.
Původem ukrajinský "rebel baletu" Sergej Polunin se ve svých devatenácti letech stal historicky nejmladším sólistou Královského baletu v Londýně. O dva roky později, na vrcholu kariéry, se však rozhodl z baletu odejít a nakonec opustil taneční svět úplně. Dokumentární snímek režiséra Stevena Cantora sleduje život tohoto osobitého umělce, od jeho marnotratných začátků na Ukrajině přes strhující výkony ve Velké Británii, Rusku a nakonec i ve Spojených státech, kde ho David LaChapelle natočil při tanci na Hozierovu skladbu "Take Me to Church" a video se okamžitě stalo hitem internetu. Film ale kromě oslavy Poluninova ryzího talentu a nespoutaných ambicí přemítá také o tom, že bohatství a úspěch možná k nalezení osobní a profesní identity nestačí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (72)

JakeG 

všechny recenze uživatele

Ten chlapec je Bůh. Dosud jsem baleťáky vnímal spíše jako držáky na baletky, ale jeho um mi málem vyrazil dech a zcela změnil názor. Díky za super počin. ()

Deb 

všechny recenze uživatele

Je pozoruhodné, že někdo dokáže tančit balet tak dokonale, že to už víc ani nejde. Všechny překoná o hrozně velký rozdíl. Sice na to doplácí ostatní aspekty života, ale tohle je neskutečný. Jsem ráda, že jsem díky tomuto dokumentu mohla nakouknout do těžkého světa baletu. ()

sehe 

všechny recenze uživatele

Výnimočný tanečník,aky sa narodí raz za dlhy cas.Nurejew,Baryshnikov.Sergej Polunin dostal skvelý dokument o svojom nelahkom živote mimoriadne talentovaného chlapca z Ukrajiny,ktorý aj vdaka celej rodine rozprchnujucej sa po zárobkoch na štúdium baletu malého Sergeja neustál celkom odlúčenie od rodiny a v mimoriadne mladom veku odchádza zo scény ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Talentovaný tanečník Sergei Polunin - očividné na první pohled. Bohužel je vidět že lidská sláva polní tráva. Snímek popisuje prázdnotu lidské duše přesto zme je člověk obdivován a vyzdvihován - tak prázdnota nelze zaplnit. Snímek o tom jak obětování rodiny za sen nepřináší tížený výsledek. Tanečník super - osudovost a pravda že úspěch a sláva nerovná se štěstí a spokojenost... - závěrečné "Take me to the churche" jednoduše famózní... ale nechtěla bych být v jeho botách a upřímně doufám že ho v životě ještě čeká radost z naplnění a štěstí. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Geniální lidi mívají často složitý život. Sergej Polunin je jedním z nich. Tento dokument jeho život velice hezky dokumentuje. To, jaký je geniální tanečník, jak vyrůstal téměř bez rodiny a jak se to něm podepsalo. Proložené je to sestřihy z jeho vystoupení. Ač nebaleťák, některá jeho vystoupení mně opravdu brala dech. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument má o čem vyprávět - cena za úspěch může být někdy vysoká a výjimečnost někdy bolestivě k nevydržení. Velmi zdařile natočený dokument, který uteče dříve než začne, a člověk má o čem přemýšlet. ()

martinkaziki 

všechny recenze uživatele

O baletu nic nevím, podle jmen znám jen Harapese a Baryšnikova. Teď se k nim přida další jméno - Sergej Polunin. Parádně zpracovány dokument plny autentických záběru mě přikoval k obrazovce a nenechal vydechnout, vyždímal emoce a následně nasadil brouky do hlavy. Nebudu se víc rozepisovat, podívejte se sami. Každopadně si jdu vygooglit, co ten neobyčejně talentovaný člověk dělá nyní. Jak už jsem psala, baletu nerozumím, ale nikdy jsem neviděla nikoho tak krásně tančit. Posuďte sami... https://www.youtube.com/watch?v=c-tW0CkvdDI ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Ženy hodnotí pochopitelně pěti :) aktér snímku byl natolik inteligentnmí, aby si uvědomil, že skákání v někým stále režírovaném spektáklu, není smysl jeho života. Jelikož začal už ve 3 , přišel na to ještě včas. Jsem zvědavá, kam se vydá. Balet je neuvěřitelná mučírna a dril. ()

Adámo 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, dobře natočený, určitě stojí za shlédnutí. Přišlo mi ale, že v poslední části se způsob vyprávění změnil a děj není dotažený až do konce (doby před natáčením). Chtělo by to druhou projekci. | 08/2017 ()

bludr 

všechny recenze uživatele

Namlsán zdejším extrémně vysokým hodnocením... jsem byl trochu zklamán. Asi takhle - Polunin je velkej pán. V tom co dělá je jeden z nejlepších na světě a obětoval tomu všechno. Ale jak to tak bývá, vrchol neznamená nutně štěstí. Úspěch je těžká řehole a zpravidla (nebo asi spíš vždycky) něco stojí. A to něco často není vidět. Tak k věci - Polunin je geniální tanečník a jeho životní cesta mě dojímá. Ale tady se přece hodnotí film a já od kvalitního dokumentu čekám nějaký přesah. Příběh. Konflikt. Překvapení. Drama. Tím je tady rozpad rodiny, a to mi přijde hodně málo. Možná namítnete, že přece může být zajímavé zaměřit se i na osudy, které nejsou nutně šokující a nekončí filmovým happy endem. S tím se dá souhlasit, ale pak by možná bylo vhodnější počkat na celou kariéru a netočit o někom, komu je 27 let a má celý život před sebou. Každopádně, Polunin tu a tam nechal nahlédnout do svého nitra, občas o něm zajímavě promluvili jeho přátelé. Dechberoucí jsou jeho výkony včetně toho vrcholného, ale to všechno je na opravdu špičkový dokument prostě zoufale málo. (60 %) ()

vodkasesemte

všechny recenze uživatele

Jasně, a samozřejmě měl na pupku to kolo. Vy pýčusové, jste v pjekný rejži, ani to nevíte. Vsadím se, že kdybych se na ten film podíval, tak pujde zase o nějaké filosofické moudro nad rámec žánru, které bude pojednávat o duležitosti homosexuálu v rodině a konci světa. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Baletu zrovna neholduji, ale tohle bylo velice koukatelné. Umění Sergeje Polunina je na té nejvyšší úrovni a i celý příběh je velice osobitý. Věřím, že není lehké mít další motivaci, když dosáhnete snad skoro všeho. Jinak dokument je zdařilý, avšak myslím, že se dal natočit ještě zajímavěji. Proto dávám "jen" čtyři hvězdy - 75%. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

V prvom rade priznávam, že balet ide žánrovo, umelecky aj vizuálne úplne mimo mňa. Tento dokument vás ale tak vtiahne do života, pocitov, emócií baletného tanečníka, že odrazu sa na takmer hodinu a pol ocitnete v tomto vami neznámom svete a s nemým úžasom čumíte, koľko emócií sa k vám môže dostať. Krásne a s citom natočený dokument, ktorým Cantor vzdal hold jednému z najuznávanejších tanečníkov dnešnej doby. Divák hlavne pochopí mnoho vecí v jeho rozmýšľaní a aj v samotnom rozhodnutí ukončiť kariéru. Pôvodné rodinné videá sú obrovským plusom a kebyže sa podobný snímok natočí na mne trošku bližšiu tému, tak pálim hneď plnými. 80 % ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Fantasticky podaný dokument o obrovskom talente, ktorý sa vykašlal na vrchole slávy na všetko a asi aj dobre urobil, lebo by ho to asi časom možno aj zabilo. Nikdy som balet nemal rád, ale po tomto dokumente by som na nejaký určite rád vyrazil. Baleťáci to majú hold ťažké, roky driny, chvíľa slávy a nakoniec prenechanie svojho postavenia mladším. Záver s Take me to Church je neskutočným zážitkom. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Krásné životopisné, až románové vyznění nacházení sama sebe mezi tanečními kroky, o obětování se druhému, o rodině. Přesto tomu chybí něco, co vyvolá silné emoce. ()

Reklama

Reklama