Reklama

Reklama

Recenze (6)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní Korejské zklamání. Film vyloženě pro Korejské publikum, nám Čechům asi těžko něco řekne příběh o tom jak se z malého kluka postupně stal jeden z nejlepších Prokurátorů v Korei. Mně osobně samotná látka nepříjde vůbec atraktivní a na ploše dvou hodin a 10 minut místy vyzní opravdu nudně. Akční scéna je zde snad jen jedna a skončí dřív než divák postřehne, že nějaká akce vůbec je. Dvě hvězdy za tradiční hezký vizuál a slušné herecké esa. Woo-seong Jeong se mi líbil i zde, ale nestačí to ani na tři hvězdy. Bohužel.40% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tento film by se taky mohl jmenovat pražské státní zastupitelství, podobnost s praktikami u nás v Koreji jistě často náhodná (kauzy necháme trochu uležet, na každého nějakou tu složku vhodně vytáhneme). Státní zástupci stojí někdy proti zločinu, jindy na jeho straně, ale hlavně na té svojí. Zo In-Sung jako mladý začínající státní zástupce Park Tae-Soo si čichne mocně k moci, kdy na vrcholu pyramidy stojí Han Kang-Sik (vynikající Jung Woo-Sung podruhé v životě v záporné roli) útočící na pozici generálního prokurátora a nezastaví se před ničím. Zpočátku idealistický chlapec pochopí, že se s vlky musí výti, ale začne přicházet o svoje přátele a život, pochopí, že bude muset bojovat, aby získal svoje pravé já zpátky. Velmi realisticky zobrazení propletence politické, soudní moci ve vleku podsvětí a velkých peněz. Parádní herecký koncert hlavní dvojice představitelů doplněný solidními vedlejšími postavami. Některé dialogy hodně památné, hej myslíš si, že ta tvoje hrdost a poctivost něco zmůže? Musíš jít s moci, s tokem dějin a historie, podívej se, členové odboje by zahynuli, nemít svoji směšnou penzi od státu, kolaboranti s Japonskem? Ti jsou v pohodě doteď, zdravíme Kang Dong-Wona http://www.csfd.cz/tvurce/17595-dong-won-kang/, jehož dědeček byl kolaborant, přišlo se na to teď a vnuk se nám stydí... Tak co chcete více dodat? Akci od filmu nečekejte, je zde občas napětí, thrillerová atmosféra, ale hlavně snaha zobrazit problémy vlastní nejen korejské společnosti. Korupce, moc, peníze vs. ideály, každý bude muset jednou volit, někteří i víckrát, perfektní film Jo In-Sung nehrál dlouhých 9 let, tak snad nám ho režiséři dají na plátna častěji. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Nečekejte tu žádného Mirka Dušína, tady prostě kladný hrdina (snad na jednu výjimku není). Zkažení jsou všichni a jde jenom o to, kdo z nich chytí svoji příležitost za pačesy líp. Ve finále jsem s filmem víc než spokojená. Je to náročnější podívaná, není to jednoduchý a lehký film, ale za zkouknutí rozhodně stojí. Už pro ten herecký koncert bardů korejského filmu rozhodně stojí, i když o korupci (nejenom) státní moci toho bylo natočeno už víc než dost. Titulky ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Štruktúrou a niektorými scénami mi to trochu pripomenulo Scorseseho Mafiánov alebo Casino. Len namiesto gangsterov sledujeme ako funguje to vraj 1% skazených prokurátorov. A sama o sebe táto téma dvakrát pútavá nie je. Na rozdiel od Scorseseho opusov sú postavy znázornené príliš chladne. Čo je škoda, lebo ústredné trio je obsadené mojimi extra obľúbencami na ktorých herecký koncert som sa neskutočne tešil. Seong-woo Bae je ten tretí v pozadí, ktorý okrem záverečnej vtipnej epizódky nemá čo hrať. Woo-seong Jeong si mohol strihnúť totálne slizkú chamtivú sviňu, ale tiež pôsobí príliš sterilne. Občasné zvýšenie hlasu, nejaký ten frajerský tanec, alebo záverečné zúfalstvo je príliš málo na to čo táto úloha ponúkala. V mnohých iných filmoch predviedol oveľa viac. Jediný kto akotak niečo predvedie je hlavný hrdina In-seong Jo, ale na to čo predviedol v A Dirty Carnival sa to tiež nechytá. Ešte zo začiatku film nadchne skvele načrtnutým charakterom hlavného hrdinu. Po pol hodine nastáva jeho taký rozpačitý prerod a po zvyšok filmu už len nezúčastnene komentuje jak celá tá skorumpovaná štruktúra prokurátorov funguje. Pritom to postráda napätie. Je vám úplne jedno čo sa s kým stane a do konca ma poháňala len zvedavosť čo si ešte scenárista vymyslí. A záver je tiež jak z nejakej dokonalej rozprávky. Takže nič čo by človekom nejak pohlo napriek závažnej téme. Najviac ma mrzí, že ani línia s kamarátom mafiánom hlavného hrdinu vo mne žiadne emócie nevzbudila a išla mimo mňa. Jediné čo mi vadilo boli scény so psami, ktorí útočili na ľudí. To nemusím. Možno kvôli tomu sa môj pes behom filmu dvakrát pozvracal. Ale asi len niečo blbé zožral, tak som si aspoň dal prestávku, kým som to upratal. Takže výsledkom je taká poučná jednohubka so skvelým ale nevyužitým hereckým obsadením. Film sklamal, ale aj tak som fakt strašne vďačný za kvalitné titulky od ainny. 6/10. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Přes ty úsměvné korejské reálie - směšné falešné pokrytecké veřejné omlouvání národu a společnosti od vysoce postavených lumpů, na které se provalila nějaká ta opravdu velká špína .. jsem si po celou dobu lebedil, jako kdysi u těch nejlepších mafiánských vyprávění z Ameriky (skvělá vedlejší příběhová linka s tvrdým nesmlouvavým šéfem Kim Eung-Soo a ambiciózním, kamarádovi za všech okolností věrným Choi Doo-Il ... Přátelství .. vzestup .. korupce / špinavá politika .. velký peníze .. zrada / podraz .. pomsta / odplata ... ()

Reklama

Reklama