Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista je odsouzen a musí za mříže, protože zavinil nehodu se smrtelnými následky. Brzy přijde na to, že celé nápravné zařízení, do něhož se dostal, je v moci jednoho trestance, který za spolupráce ředitele a bachařů ovládá vězení vysloveně mafiánskými metodami. (Film+)

Recenze (19)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Perfektní vězenský korejský Thriller. Byl jsem vlastně až překvapen jak dobré to nakonec bylo. Příběhově velmi poutavé a neobvykle odvýpravěné, hlavní záporák Seok-kyu Han to zahrál solidně, byl jsem až v šoku jaký komfort a luxus si tenhle vězeň může dovolit a na druhé straně tu máme vězně policistu, který za každou cenu si chce získat jeho přízeň,ale vše má svůj účel. Dojde i na pár soubojů, které sice neposadí nikoho na zadek, ale v rámci tohodle žánru určitě potěší. Zábavné, napínavé, inteligentní, hezky natočené i zahrané. Jo dobréj film. 80% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

To, čo bolo doposiaľ možné iba v Amerike, sa stalo "skutočnosťou" aj na opačnej strane planéty. Strašne mi to pripomínalo tú sračku s Melom G.: "Moje letné prázdniny". Zbožňujem Kórejskú tvorbu, no nemám rád snímky, ktorých scenáre balansujú za hranou reality. Neviem či sa to dalo spracovať inak, no viem, že takéto príbehy "z krajiny zázrakov", ani omylom nie sú pre mňa. Teda pokiaľ sa neberú príliš vážne, rovnako ako tento. Navyše (!), celý snímok je neskutočne priehľadný, pričom aj tomu najväčšiemu idiotovi musí dôjsť, kam to celé smeruje. Žiadne prekvapenie, akurát je to odlišné zaobalené, a následne podané. Som si istý, že sa to bude viacerým divákom vzhľadom k tématike páčiť, pričom musím uznať, že sa človek počas dvoch hodín nijak nenudí, herci sú taktiež viac než solídny, no za mňa bohužiaľ - nie, nie, toto skrátka nie je nič pre mňa .. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl pořádné vězeňské drama a soudě dle zdejšího hodnocení to vypadalo že se mi dostane parádní zábavy. Celkově to nebylo špatné, mně ale vždycky vadí jak si v závěru začnou bossové dokazovat kdo má většího pindíka nějakým tím soubojem. Jeden sice měl sapík, ten druhý jen trubku od radiátoru, ale když se jde na závěrečnou mlatu musí to bejt férovka. Takže ten se sapíkem gun odloží a poctivě také sevře trubku od radiátoru, která se tam na ochozu strážní věže zrovna tak nějak najednou vyskytla... Vy by jste sapík odložili? Já ne. Ale jsme ve filmu a tam platí jiné zákony. Zápletka byla vymyšlena celkem slušně, není to tedy jen film o tom jak je někdo ve vězení a ,,jak to tam má těžké''. Konec byl zvláštní, nečekal jsem ho a doteď si nejsem jist, jestli to skončilo uvěřitelně či nikoliv. Průměr to ale byl solidní a tak dávám do archivu 3 minikazety s odposlechy. Tak nějak se mi při sledování vybavil Král krysa... * * * ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak som sa zase nedockal klasickeho väzenskeho filmu. Korejci snad niecoho takeho ani nie su schopni. Furt si to musia nejako absurdne prifarbit. Takze aj ked sa film odohrava v base, tak väcsinou postrada sklucujucu väzensku atmosferu a prepracovanu fascinujucu hierarchiu aka panuje vo väzeni. Namiesto toho sledujeme klasicky thriller v ktorom jeden chlapik vysetruje gang zabijakov, kvôli osobnym dôvodom. Akurat to je ozvlastnene tym, ze ten gang tvoria väzni a centralu maju v base, takze su kryti pred spravodlvostou. Prva polovica filmu v ktorj sa zapletka postupne vyjasnuje je este celkom zaujimava, ale druha polovica po vylozeni kariet u vsetkych postav je uz dost predvidatelna a to aj napriek postupne absurdne vyhrotenym udalostiam. Medzi klady by som vyzdvihol niekolko kvalitnych bitiek s obcas solidnym kaskaderskym kuskom. Okrem absurdnosti celej zapletky a jej predvidatelnosti ma sklamala ustredna dvojka. Cely film mal stat na zvlastnom vztahu hlavneho hrdinu a zaporaka plnom nenavisti a zaroven urciteho respektu. Ale uplne to nefungovalo. Rae-won Kim mi zase vôbec nebol sympaticky a skôr by sa hodil na zaporaka. Seok-kyu Han mi zase pripadal malo diabolsky a dost sa drzal na uzde. Celkovo ich vykony mohli byt ovela intenzivnejsie, takze som sa ani nejak extra netesil na ich finalnu konfrontaciu. Vysledkom je celkom originalny film, ktory sa oplati raz vidiet, ale ziadna pecka, ktoru by som si pustil znova to nie je. 6/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Drsný snímek z vězeňského prostředí, o tom žádná, ale celkově mě to prostě moc nebavilo. Film je plný známých tváří, které odvádí slušnou práci, plus to má i zajímavý námět, ale nic z toho mě nedokázalo pořádně vtáhnout do děje. 2* jsou podle mě málo, takže s odřenýma ušima nakonec 3, ale podle zdejšího dobrého hodnocení jsem teda čekala mnohem víc. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná změna, film, kde se konečně neřeší žádné gender liberání magořiny, film čistě přímočarý, slušně  odsýpající, spokojenost na tři a půl ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Juzna Korea ma opat nesklamala a tento akcny thriller ma samozrejme zaujal,filmy z vazenskeho prostredia mam rad,cele to malo hlavu aj patu,zapletka bola fajn,cize nemam dovod to kritizovat...:-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorého rôzne USA klony sme už mali možnosť vidieť. Tento Kórejský film však väčšinu nich „hravo“ prevyšuje. Jednak samotné „mierne drsnejšie“ prostredie, otvorenejší spôsob zobrazenia nekompromisných praktik „kráľa“ väznice ako aj vývoj príbehu hneď dáva najavo, že sa nejedná o nejaký B-ový USA film. Napriek menšiemu zaváhaniu na konci som uvažoval o štyri hviezdičky, ale nakoniec dávam veľmi silnú trojku. Hlavným dôvodom je trošku väčšie zanedbanie zachytenia vývoju jednotlivých charakterov (a postáv). Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vězeňské filmy měly v jistém smyslu vždy určitou diváckou přitažlivost, převážně v rámci vězeňského režimu. Nejinak je to i u tohoto jihokorejského snímku, avšak otázkou je, jestli vůbec přináší ve svém jádru nějakou originalitu. Námět je prostý. Policista známý svými tvrdými a brutálními metodami se vlastní vinou ocitne ve vězení, ve kterém vládne mafiánský boss. A když se říká že vládne, tak prostě vládne. To znamená nejen vězňům, ale i bachařům. Není tedy divu, že se mu nedostává vřelého přivítání. A tak se očekávaně začnou dít věci. Snímek natočil jako svůj režisérský debut uznávaný jihokorejský scenárista Na Hyun a to samozřejmě pod svým scénářem, na kterém si dal docela záležet. Zpočátku nemusí navnadit, ale netrvá dlouho a coby dramatický thriller zaujme. A to svým sebevědomým, rychlejším tempem, kvalitní choreografií a hlavně dobře mířeným tahem na branku. Scénář je zpracován tak, že si od začátku do konce drží napětí, do kterého je krapet naroubována atmosféra klaustrofobie v rámci vzájemného ovlivňování a hrozby masakru. Hierarchie odsouzených, soudržnost strážců, černé obchody, vězeňská zvrácená politika v té nejextrémnější podobě. A v tom všem probíhá boj o nadvládu mezi sadistickým odsouzencem a bývalým policistou. Jako největší zajímavost se dá považovat fakt, že je celá tato vězeňská etuda zakončena takříct antihollywoodským zakončením, jaký si mnohdy nedokážeme ani představit. Je to tedy v rozporu s tradičními konci, ale proč ne. Alespoň v něčem je žejdlík originality. Jako vězeňské drama tedy dobrý, jen to asi u někoho bude déle trvat, než tomu přijde na chuť. ()

Kaylar 

všechny recenze uživatele

Vězeňský film "po korejsku" mě příjemně překvapil. Příběh je dobře vystavěný a nenudí, i když se leckdy dá odhadnout, jak bude děj pokračovat. Dvě hodiny uběhly jako nic. ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Docela slušný korejský akčňák z vězeňského prostředí,kde infiltrovaný policajt se snaží dostat vězeňského bosse. ()

PavelPros 

všechny recenze uživatele

Mafiánské praktiky a s tím spojené okolnosti. Dobro a zákon zvítězily. Krev, zbraně... Kapitalisticko-demokratická pohádka, která má jistě své diváky. ()

Reklama

Reklama