Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reklamní pracovník Jim Ferguson (ALEX HYDE-WHITE) jde na obchodní večírek v současném New Yorku, když je náhle vržen zpět v čase a ocitá se uprostřed vřavy leteckých soubojů nad bojišti první světové války, konkrétně v roce 1917. Zde se o pár chvil později setkává s tajemným panem Raymondem (PETER CUSHING), který Jimovi vysvětluje, že má v jejich době „časové dvojče“. To má právo a schopnost přivolat jej v momentě nejvyšší nouze. Zmiňovaným „časovým dvojčetem“ není nikdo jiný, než špičkový pilot kapitán James „Biggles“ Bigglesworth (NEIL DICKSON) a Jim tak musí pomoci jemu a jeho přátelům zničit novou německou smrtící zbraň, která by mohla změnit celý průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

gouryella 

všechny recenze uživatele

Biggles - to je moje knizni uchylka - vlastnim vsechny knihy o tomto letci u nas vydane (asi 80) - no ale co s touto postavou udelali ve filmu .... ostuda. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Představte si některý půlhodinový díl Červeného trpaslíka, v němž se mohl vyskytnout jev zvaný "časové dvojče". Ano, je to prakticky jakýkoliv díl (v Červeném trpaslíkovi se mohlo cokoliv vyskytnout naprosto kdykoliv). Dál si představte, že těmi dvojčaty nejsou nějaký nepodstatný Američan s výrazem člověka při zácpě a kapitán Biggles, nýbrž Arnold Rimmer a Eso Rimmer. Věřím, že v takovém případě by ten nápad s cestováním do první světové války a zpět mohl být dobrý. Jenže o Červeném trpaslíkovi tady bohužel nemůže být řeč. Biggles je zaprvé třikrát tak dlouhý, zadruhé absolutně bez humoru, bere se smrtelně vážně a pokud se občas pokusí situaci nějak odlehčit, je to k pláči a vzteku, zatřetí je hrozně amatérsky natočený, začtvrté k němu hraje příšerný hudební doprovod jakési (tuším že) skupiny Stanislas, která se snaží napodobovat Queen. Vlastně mi to celé připadalo jako rychle spíchnutý parazit na také nijak úchvatném Highlanderovi z téhož roku. A protože mám rád knižního Bigglese, nezbývá mi než být znechucený. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bože bože, poslední film slavného Petera Cushinga a musí to být zrovna taková béčková krávovina. No nevím, možná, že kdybych to viděl v pěti letech, asi by se mi to i líbilo, ale takhle je to opravdu skoro pitomost. Je to škoda, že si mistr Cushing jako svůj poslední film nevybral nějakou povedenou hororovou jízdu namísto téhle rodinné patlaniny. Herecké výkony stojí za zlámanou grešli a vůbec všechno je skoro až céčkové. Za mě palec dolů. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bigglesovy příběhy jsem kdysi hltal, ale tohle zpracování s prvkem sci-fi na mě valný dojem neudělalo. Spíš naopak. 30% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden z prívlastkov, ktoré by si tento film zaslúžil nalepiť na čelo by bol prívlastok TRÁPNY. Druhým by mohol byť asi prívlastok NUDNÝ. A určite by sa mu hodilo prívlastkov viac. Je to proste snímok, ktorý robí žánru cestovania v čase hanbu. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Bigglesa jsem rád v mládí četl, ale to bylo o něčem jiném! Jinak  to vcelku bylo zajímavé "retro - sci-fi"!! ()

Fondak odpad!

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem nedočkavě čekal, až nakladatelství Rio Press vydá další díl mojeho oblíbence- pilota J.C. Biggleswortha. Když jsem sehnal tenhle film, byl jsem na vrcholu blaha.... Bohužel jen do doby, kdy jsem si ho pustil. Tomu, kdo tohle stvořil bych chytil hlavu a mlátil bych mu s ní o beton, dokud by kňučel. Chudák spisovatel William Earl Johnes se musí otáčet v hrobě. Co otáčet...Ten tam rotuje jak motor Bigglesova Sopwith Camelu. Naprosto nereálnou blbost nezachrání ani to, že mají pěkně udělanou repliku Camelu, žádnýho trapnýho Tiger Motha jako v jiných filmech. I tak je mé hodnocení jasné- ODPAD!!! ()

JancakV 

všechny recenze uživatele

Až když jsem se snažil po letech tento film dohledat, abych se na něj znovu koukl (z jisté nostalgie), zjistil jsem jak fanoušci knižní řady Biggles, tento film nenávidí. Ale to nepochopím. Je to asi jako s Vinnetou, knížky a film jsou něco zcela jiného. Pro mne je to fajn sci-fi s cestováním časem, které funguje dobře. A najde se i pár dobrých fórů, třeba SPOILER vrtulník s reprákem při honičce s letadlem z první světové války. ()

Reklama

Reklama