Reklama

Reklama

Srdce z oceli

  • Čína Bleeding Steel (více)
Trailer

Zvláštní policejní agent Lin Dong se těžce vzpamatovává ze zpackané akce, při které zemřela řada jeho kolegů, a ze smrti dcery, která podlehla leukemii. Pomoct mu má nový případ, při kterém se upne na dívku Nancy. Tu musí uchránit před biorobotickým padouchem, který touží po její léčivé krvi... Zvláštnímu policejnímu agentu, Lin Dongovi, umírá v nemocnici jeho malá dcerka Xixi. Lin k ní však nemůže dorazit, protože právě řeší zvláštní případ. Na rozkaz velení má převézt na vojenskou základnu doktora Jamese, muže, který dosud prováděl biochemické pokusy pro velkého dealera se zbraněmi. Linova policejní kolona je napadena zvláštní zločineckou skupinou, kterou vede biorobot Andre. Andreho vytvořil právě James. Lin v boji takřka podlehne, snad i proto, že se dozví, že malá Xixi zemřela. O třináct let později Lin vykonává podivné podřadné práce a snaží se dohlížet na mladou Číňanku Nancy. Tu se pokouší unést podivná žena v černém, která je neustále obklopena armádou do motocyklových kombinéz a helem oblečených tvorů. Pokusu o únos Nancy ještě předchází vražda spisovatele, který se právě proslavil svým novým románem „Srdce z oceli“. Spisovatele zavraždí právě žena v černém poté, co se v jeho apartmá utká s převlečeným Linem, který zde také pátrá po informaci, odkud vzal spisovatel námět pro svou knihu. Z apartmá nepozorovaně proklouzne mladík Leeson, který je pro Lina záhadou. Tento mladík se brzy začne točit i okolo Nancy, což Lina ještě více rozčiluje. Po vraždě spisovatele vyjde najevo, že Nancy chodila se svými psychickými problémy k místní čarodějnici, od které tento spisovatel koupil všechny zápisky a nahrávky, v nichž Nancy vzpomínala na mládí. Nancy zamíří do Sydney, kde se chce setkat s jakýmsi kouzelníkem. Přímo v opeře se ji však pokusí unést žena v černém a její doprovod. Tentokrát Lin společně s Leesonem dokážou únosu ještě zabránit. Lin dopraví omráčenou Nancy do svého domu, kde uvězní i tajemného Leesona. Ve chvíli, kdy není Lin v domě, Nancy z domu uteče. Začíná si vzpomínat, co se jí stalo, a zamíří do domu, kde kdysi žil Dr. James. Tam si uvědomí, že je vlastně Xixi a že přežila díky pokusům doktora Jamese s geneticky upravenou léčebnou krví, kterou má v sobě. Vzápětí je Nancy unesena ženou v černém. Lin v jednom z odjíždějících aut zahlédne unesenou Nancy, a únosce ve svém autě pronásleduje. Lin se pokusí Nancy zachránit. To se mu i přes pomoc Leesona, který se najednou objevil, nepodaří. Lin se svou bývalou policejní kolegyní, Susan, připraví malou lest na ženu v černém. Ta má totiž u sebe malý klíček od bezpečnostní schránky, který Nancy našla v domě Dr. Jamese... (TV Prima)

(více)

Recenze (38)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Speciálního policejního agenta Lina (Jackie Chan) zastihne nepříjemný telefonát od doktora, který mu sdělí, že zdravotní stav jeho dcery trpící leukémií se rapidně zhoršil. Lin se proto snaží dostat okamžitě do nemocnice, ale nedorazí tam, protože po dalším telefonockém hovoru ho nadřízený pověří transportem Dr. Jamese na vojenskou základnu... Velkou slabinou snímku je hodně špatný příběh. Akce spoléhá především na výbuchy a střelbu ze zbraní. Několik kontaktních soubojů Jackie ve filmu má, ale jsou bohužel krátké a ničím nepřekvapí. Hlavní záporák je nevýrazný a směšný. Andre (Callan Mulvey) a žena v černé / The Woman in Black (Tess Haubrich) mají kostýmy, které působí nepatřičně. Ve filmu zazní dvakrát jméno Jackie Chan. První zmínka se povedla, ale druhá byla dost samoúčelná. Jackie Chan byl jedním z výkonných producentů a jeho syn Jaycee Chan byl na nižším producentském postu jako co-executive producer. V závěrečných titulcích je použita znělka z Police Story (1985). Jackie by si měl vybírat další filmové projekty s větší rozvahou. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Odlišný snímek ve filmografii Jackieho Chana, v němž se melou jak vítr v bedně scifi/futuristické aspekty, komediální vsuvky, comicsové charaktery a akční výplň, která je těžce dýchavičná. Jackie je už na podobné role příliš stár. Moc kontaktní akce zde nemá. Jsou zde proto i jiné atrakce, mezi něž spadá latexová pichna Tess Haubrich, která se tváří hodně nesmlouvavě, mladý čínský mladík, který přes počáteční nedůvěru z Jackieho strany a nejasné úmysly, s ním nakonec společně vstane bok po boku, pak je zde Jackieho věrná kolegyně z policejní minulosti, jejichž cesty se na delší dobu rozešly a celá story se točí kolem zázračné čínské teenagerky, po které pase hlavní záporák, který, aby působil maximálně démonicky, má obličej natřený vápnem, A je vyzbrojen moderními technologiemi i futuristickou armádou. Jackie je zpočátku zvláštním agentem. Pak se něco zásadního stane - prim v tom hraje jeho malá dcera. Jackie už není agentem, vykonává podřadné práce, sleduje mladou slečnu, v ději jsme se posunuli o 13 let dál, je rok 2020. Akce sice převládá, jenže není nijak mimořádná, od ohlušujících výbuchů dojde i na slabší bitky a auto demoliční derby, to vypadá schopně. Film má i debilní a vyloženě nepovedené sekvence. Seskok padákem má do očí bijící zadní projekci, v bitkách pomáhají hercům ve vzduchu lana. Na Chana je v projektu nahlíženo ikonicky, to, že v něm celkem dvakrát zazní jeho jméno, lze brát jako poctu jeho osobnosti. Má to svižné a neutuchající tempo, prokládáno je to četnými scenáristickými/režijními/produkčními nedodělky a nedostatky. Ve výsledku čínsko/australský projekt nemohl dosáhnout spektakulárnosti velkých nákladných produkcí hollywoodských mistrů, ačkoliv od nich nemálo snaživě opisoval. Film není úplně vhodný pro děti, neb v něm navzdory dětinskému scénáři padají nevhodné výrazy a celkově má příběh nemravně násilnický až pohoršující ráz. 6/10 ()

predators 

všechny recenze uživatele

No, po 50 letech došel Jackiemu dech...došel mu o něco dřív, berte to jako metaforu...a nevím, v jaké koprodukci je to točené, asi HongKong, ale až na výjimky zde hrají prim city a ten patos okolo...už to nejsou rubačky jako dřív, no, prostě jak jsem psal asi před pěti lety, fousy na bradu, hůlku do ruky a bude z Jackieho skvělý učitel třeba nového mladého opilého mistra...a nemyslím ministra Klouzka ;-) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý Chan se ukázal vcelku slušném filmu, příběh zajímavý a akce stylu G.I Joe zajímavé tak proč ne. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud došlo no nějaké to akční blbnutí, tak to ještě šlo. Ne že by tu Jackie předváděl něco, co jsme u něj ještě neviděli, ale ty jeho komediální bitky mě prostě baví, jakkoliv sem moc nezapadaly. Všechno jde do kopru jakmile se člověk musí soustředit na příběh, protože ten je neskutečně blbej. Za zapamtování tak stojí jen Tess Haubrich jako katalogová záporačka a to je sakra málo. 30% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz podla traileru to vyzeralo ako detsky digibordel v style Power Rangers a kvalita akcnych scen je na ich urovni. Kopa umelych scen a minimum niecoho skutocneho a nejakym spôsobom obdivuhodneho. Jackie sa v mierne predvedie len v jednej bitke so zenskou v ciernom a popritom si zablbne na streche divadla v Sidney. Ale ja tu je evidentne, ze bol Jackie isteny pomocnymi lanami. Napriek detinskemu ponatiu akcnych scen jak zo sucasnych komixov prekvapi, ze su dost krvave a dockame sa viacerych prestrelenych hlav. Takisto zapletka je na jednej strane jednoducha a trapna, ale je podana strasne vazne. Jackie ako policajt bojuje proti zaporakovi s nadprirodzenymi schopnostami a pomalovanym xichtom a ich boj sa natiahne na niekolko rokov. Nie je to megatrapna katastrofa ako Kung Fu Yoga ale len preplacana detinska chujovina akou bol Medallion. Necakal som od toho nic, takze nie som sklamany. Par veci ma aj potesilo. Pobavila ma scena v ktorej Show Lo nemotorne predvadza kung-fu. Vzdycky mam radost, ked vidim nejakeho herca z Heartbreak High. Tentokrat Drazica a rovno si zahral hlavneho zaporaka. Lenze s pomalovanym xichtom ho mozno ani nespoznate. Najviac som si ale uzival Tess Haubrich ako poskoka hlavneho zaporaka, ktora sa cely cas promenadovala v neskutocne sexy kozenom obleceni. Za to davam hore nielen palec. Vysledkom je dnes bohuzial uz standardna mizerna Chanovka urcena pre divakov, ktory Jackieho klasiky nepoznaju a tym padom im nevadi jak hlboko klesol. 3/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Jackieho blbiny mi občas sednou, jindy zas moc ne a tohle byl spíš ten druhý případ. Líbil se mi příběh, takže se to dalo dokoukat. I přimhouřím oči nad bojovýma scénama, který křičely dráty do začátku do konce, ale sci-fi složka pro mě byla úplně mimo. Nevím, proč nemůžou mít normálního záporáka, ale místo toho tam dají takovýhle zjevy, na který se nedá dívat. Na Jackieho film mi to taky přišlo celkem amatérský - trapný rozhovory, slabý herecký výkony, žádný emoce ve scénách, který jsou na nich postavený. Ani Show Luo moc nenadchnul, jako zpěváka ho mám ráda, ale jako herec tu byl bez výrazu stejně jako ostatní postavy. ()

otík 

všechny recenze uživatele

V jednotlivostech slušný snímek, v celkovém pojetí neskutečný guláš komedie, dramatu, akce, sci-fi, romance a ... blbosti. Scénář tohoto filmu musel vymýšlet mladý ujeťák po pár vykouřených jointech a Jackie v něm musel číst nevím co, že to přijal. Ale abych to úplně nezatratil - není vůbec špatné se na Jackieho v důchodovém věku dívat, stále má slušné pohyby, ve vtipných scénách přímo kvete, v těch vážných už to ale je horší. Je velká škoda oněch sci-fi scén, ty jsou fakt tupé a hloupé, zbytek je taková ta tradiční čínská divočina. Ale jo, beru to jako hezké setkání s akční ikonou, která to ještě nezabalila. Hudba: Fei Peng PS: už dlouho jsem ani u céčkové produkce neviděl tak špatně udělané titulky, aby z nich nešlo nic přečíst. Tahle jakási variace na bondovské znělky se rozhodně nepovedla. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dosť dlho sa to držalo na solídnej úrovni. Trochu je tá zápletka umelo naťahovaná, trochu miestami nedovysvetľovaná, ale čo z toho, keď potom príde záver a celé sa to zrúti. Nelogickosť strieda ďalšiu a je to už len vtipné, bez možnosti brať to vážne. Nepodarené scénky na záver sú už samozrejmosť. Ale akcia je solídna a je jej dosť. 4 z 5 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nebola to nič ohromujúce, na druhú stranu si začínam stále viac a viac uvedomovať, že všetci hrdinovia môjho detstva už majú sedemdesiatku na krku a keď skončia, čo budem len pozerať? :( ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

znova parada a uz to pisem x razi cina nataca fakt paradne film Jackie Chan dokazuje ze ma stale formu velmy dobre scifi rychlo to ubehlo ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan se i přes svůj věk akčních snímků stále nevzdává, byť měl před lety jiné plány. A tak tu máme další, který svým začátkem i průběhem hodně připomíná jeho nejslavnější ‘Police story’. Asi nebude náhoda, že na konci zazní píseň z této série, kterou nakonec i sám nazpíval. Příběh odehrávající se tentokrát v Austrálii jakoby byl současný a zároveň z nedaleké budoucnosti. Jackie v roli člena speciální jednotky, který musí ochránit mladou ženu před zločineckým gangem. A akční popkornová zábava může začít. Máme tu vše, na co jsme u Chackieho léta letoucí zvyklí. Jen ty kaskadérské scény už nejsou reálné jako kdysi. CGI je prostě CGI. Těžko říci, jestli starším divákům snímek něco přinese. To, co je tu s Jackiem k vidění předváděl především v 80. letech a tak je už těžko nějak oslní. Příběh jako takový také není lecjakou peckou. A co se týče mladé generace diváků, v porovnání s tímto jsou pro ně akční snímky daleko honosnější. Jako připomínka dávných filmových kousků a akčních eskapád Chacieho Chana však snímek zase naopak vyznívá dobře. Takže co s tím? Ne, snímek je jistojistě natočen dobře, jen má prostě problém nějak po divácké stránce zaujmout. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan a jeho dalsia akcna zabava,ktora obsahuje vsetko,co sa v jeho filmoch objavuje a samozrejme vyborne spracovanie i prevedenie,takze napriek nizkemu hodnoteniu davam za seba plny pocet,lebo ja som sa bavil...:-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vo svojom žánru síce neponúkne nič nového, ale to, čo má, aspoň prezentuje na slušnej úrovni. Sci-fi akčňák s klasickými prvkami. Tretie hviezda pre J. Chan, ktorý aj v šiestom X dokáže neskutočné akrobatické kúsky. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Reklama

Reklama