Reklama

Reklama

Zabít Gunthera

  • USA Killing Gunther (více)
Trailer 1

V komedii, která se odehrává ve světě nájemných vrahů, si několik mladých neostřílených zabijáků najme štáb dokumentaristů, aby získali nezvratný důkaz, že právě oni zabili největšího z nechvalně proslulých zločinců všech dob – Gunthera. Jenže Gunther o jejich plánu ví a je odhodlaný učinit jim ze životů peklo. Začíná závod s časem, ve kterém se z lovců rychle stává štvaná zvěř. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám pod sebe na rozrušující se kolegáčky, zásadním nedorozuměním je, že se film prezentuje coby akční komedie. Ve skutečnosti se jedná o parodii, což, nevím proč, tvůrčí tým nepřiznal. A jako parodie to má své lepší momenty, že. A také horší. Ve druhé půli spíše ty horší. Pokud však divák k látce přistupuje s vědomím, že není, a to ani zdaleka, sesmatlána na vážno, může v klidu přežvykovat a nemá důvodů k hysterii. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Neskutečná ptákovina, ovšem po dlouhé době ptákovina, která mě fakt bavila, tedy alespoň po větší část filmu. Když by totiž měl Gunther grády jako v prvních pětačtyřiceti minutách po celou stopáž, šlo by o nejzábavnější stupiditu posledních let, bohužel právě zhruba v polovině snímku ale došel tvůrcům evidentně až lavinovitým způsobem dech a i když se to v úplném závěru zas poměrně slušně rozjelo, už to prostě nebylo ono. Každopádně, ta první půlka je fakt mazec, celý je to přestřelený jako kráva, na tupost jednotlivých postav nejsou snad ani tabulky, naivita veškerých fórů dosahuje hvězdných výšek, nicméně mě to všechno bylo naprosto jedno, neboť nevím, jak to Taran Killam svou amatérskou režií a trestuhodně prostomyslným scénářem dokázal, ale já se u toho fakt až královsky bavil, až se to stydím přiznat. Ta banda přitroublých zabijáků je ale fakt neuvěřitelná zábavná, a bylo mi až líto, že byli postupně likvidováni, jelikož jak ubýval jejich počet, ubýval i přísun vtipných situací, na což doplatila pak právě druhá polovina snímku, kdy veškeré dění začalo nudně přešlapovat na místě a zbytek vtípků se změnil na trapné tajtrlíkování. Když se pak konečně v posledních zhruba patnácti minutách objevil na scéně Arnold, kvůli kterému jsem se na to mimochodem vůbec díval, film se zase slibně rozběhl, ale opakuji, šmrnc a zábavnost začátku už byl nenávratně pryč. Takže, Zabít Gunthera je zkrátka film, který sice doporučit lze, ovšem publiku jen opravdu nenáročnému a tolerantnímu vůči prostoduchému humoru, a zbytek bude prostě hodnotit Odpadově, čemuž ovšem reálná kvalita filmu skutečně odpovídá. ()

Reklama

Honzek 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že mě ze začátku trošku odradilo hodnocení, ale jak bývá zvykem, není nad to, udělat si svůj názor. Ulítlá a pro mě přirozená zábava ve stylu Waititiho "Co děláme v temnotách". Moc peněz to nestálo a je to na tom samozřejmě vidět. Vtipy jsou víceméně béčkové, scénář žádný a Arnold tam zase tolik času nehraje, ale svým způsobem to jako celek velmi dobře funguje a čím blíže je film konci, tím více by člověk chtěl vidět víc - stopáž je však akurátní a další minuty by snímku jen uškodily. Jo a jako bonus vám k závěrečným titulkům Arnie zazpívá country, co víc si přát. 76/100 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Od Killing Gunther som očakával nespútanú zábavu, plnú nezabudnuteľných Arnoldových hlášok. Miesto toho som ale neuveriteľne dlhú dobu musel čakať na jeho príchod a počas daného čakania ma sprevádzala iba kopa klišé humoru, ktorý by somneraz mohol označiť za druhotriedny. Scenár až do záveru nevedel predstaviť nič, čo by ma vedelo svojou zábavnosťou maximálne odpáliť a okrem lídra skupiny Blakea (Tarana Killama) to až do konca nestálo za veľa. Hodnotenie bude tvrdé, ale viac si táto akčná komédia jednoducho nezaslúži - 3/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kým dorazíme k Arnoldovi, prejde trištvrtina minutáže. Takže opäť ide o zavádzanie tvorcov. Trochu aj čakám, že ak sa dočkáme ďalšieho Terninátora a Conana, tak tam Arnie bude len na hosťovačke, ono mu to ani nebudem vyčítať, vek je vek. Lenže nič to nemení na tom, že ide trápnu komédiu s trápne natočenými akčnými scénami a jediný Švarci sa tu ako tak baví. Potenciál tohto filmu bol utopený v ambíciách bavičov zo SNL, ktorí svoj talent z niekoľko minútových skečov nevedeli preniesť do celovečernej podoby. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Burnaby a Surrey (Britská Kolumbie, Kanada). (griph)

Reklama

Reklama