Reklama

Reklama

Zabít Gunthera

  • USA Killing Gunther (více)
Trailer 1

V komedii, která se odehrává ve světě nájemných vrahů, si několik mladých neostřílených zabijáků najme štáb dokumentaristů, aby získali nezvratný důkaz, že právě oni zabili největšího z nechvalně proslulých zločinců všech dob – Gunthera. Jenže Gunther o jejich plánu ví a je odhodlaný učinit jim ze životů peklo. Začíná závod s časem, ve kterém se z lovců rychle stává štvaná zvěř. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (182)

verbal 

všechny recenze uživatele

Hm, hm, vidím, že i američtí soudruzi mají svého Zdeňka Alittlebita. Přiteplený, slizký a zoufale trapný debil si vykouřil vlastní filmík, patrně proto, že nekousal a že se nevkusné zaoceánské solviny přeukrutně chichotají u jeho přiteplených, slizkých a zoufale trapných lie down skečů, až se za panděra popadají. A je z toho nepřekvapivě přiteplená, slizká a zoufale trapná postlobotomická taškařice pro všechny mongoloidní smíšky a krutohustá smršť toho nejsofistikovanějšího maligního tumoru, při které Trapan Lullan bezelstně hodil lano a podal lopatu samotnému Árnýmu, aby se ten mohl už definitivně kariérně oběsit a zakopat. Tak ať ti ta moje jedna hvězda z milosti smutně poblikává na cestě do hereckého hrobu, Schwarzi! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Banda nudnej čuráků honí Gunthera/ Arnieho. Ten se objeví na konci na takových cca 20 minut, aby tenhle majstrštyk nedostal odpad. Arnie, Arnie, vzchop se a nebo se na to vyser, ale hrání v podobných popelnicích snad nemáš zapotřebí ani ty, pane Olympio. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Arnoldovi Schwarzenggerovi v podstate už ani nič iné neostáva, iba hrať v podobných trafených, relatívne nízkorozpočtových, čudných alebo recesistických snímkach, ktoré nemajú šancu osloviť masy (Maggie, Aftermath). Pokiaľ sa ho neujme vizionársky maniak formátu Camerona, McTiernana, Verhoevena alebo Johna Miliusa, tak vo filmoch, ako je Killing Gunther, bude hrať už do smrti. Je to zvláštne, keď uvážime, že v 80. a sčasti aj v 90. rokoch patril k najmonumentálnejším megahviezdam Hollywoodu. Tak ale čo, všetci starneme a musíme sa s tým nejako vyrovnať. Killing Gunther je neveľmi zábavná vec, ktorá dopláca predovšetkým na matný kasting a nudný scenár, vychádzajúci z dobrého sitkomového námetu. Schwarzenegger sa objaví až na konci, čo je dosť veľký podvod. Občas to má slušný vtip (Arnie zamaskovaný ako sexi barmanka), ale dali by sa zrátať na prstoch jednej ruky (elegantný Aziat, hádžuci po obetiach hadí jed). Myslím (obávam sa), že pokazené zábery z nakrúcania by boli vtipnejšie, než celý tento nešťastný, hoci snaživý, nepodarok. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Těch 15 minut, ve kterých vystupuje Arnold, je docela zábavných. Zbytek je nenápadité mockumentary, s humorem spočívajícím v tom, že ostřílení nájemní vrazi jsou zesměšňováni těmi nejprofláklejšími způsoby (někdo nesnese pohled na krev, hlavní drsňák brečí jak malá holka, inkognito akce nevyjde, protože si všichni vezmou nevhodné převleky). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem chtěl kouknout jenom na poslední třetinu s Arnoldem a film nehodnotit, nakonec mě ale film už od začátku (kupodivu) nenutil to vypnout nebo přetočit jak jsem dle jedné zdrcující recenze čekal a poměrně dobře jsem se bavil. Rozhodně to není žádný akční skvost a spoustě lidem film stylem humoru nesedne (jak je ostatně vidět v diskuzi). Killing Gunther má totiž na svědomí Taran Killam, což je jedna z hvězd stále populární Saturday night live (což je na tom dost vidět) a rozhodl se prožánr mockumentary (aktéři komentují dění do kamery), zřejmě kvůli snížení rozpočtu. Postavy jsou na přesdržku všechny, ale naštěstí mi brzy došlo, že tu jsou přesně od toho a sám Arnold věděl, že svou roli musí brát jako karikaturu sama sebe, čímž taky zjevně naštval mnoho svých fanoušků. Koukatelné to ale dle mého je a vybouchne zde víc aut, než by člověk čekal. Možná ale kdyby místo levných triků někdo vložil více úsilí do akce, tak by to nejspíše ocenilo více lidí. PS : Hodně to připomíná film Keanu od Keye & Peela. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Před patnácti lety by si Arnie o podobnou látku neopřel ani kolo, jenže doba se mění a on už zdaleka není tím tahákem a končí u něho průměrné látky. Zároveň se nás při posledních dvou zastávkách (Maggie, Aftermath) snažil přesvědčit, že charakterní herectví pro něj není sprostým slovem. Nyní vsadil na komickou notu a je to jednoduše průšvih. I když on sám si zaslouží opatrný palec nahoru. Zbytek je nenápaditý guláš, který nemá pořádný příběh, atmosféru, napětí, vtip. Jednoduše téměř nic. Seznámíme se s bandou nájemných zabijáků, kteří mají políčeno právě na Arnieho, jenže nakonec je všechno úplně jinak. Výsledek je zoufalý, nezbývá, než doufat, že Arnoldův očekávaný návrat ke svým ikonickým postavám (Conan a Terminátor) nám všem pořádně spraví chuť. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná akčně komediální jednohubka, u které se dá slušně pobavit. Skoro hodinu jsem si říkal, co je to zase za divokou, až komiksově pojatou, avšak celkem vtipnou volovinu. Jde především o čekání na Arnolda, který zde hraje slavného zabijáka Gunthera, jehož se snaží dostat organizovaná skupina neohrabaných, až parodických nájemných vrahů. Pak se na scéně konečně objeví tento charismatický a nepolapitelný Fantomas... Škoda, že většina téhle ujetosti není jako její závěrečná půlhodina, kdy si obrazovku pro sebe ukradne dlouho očekávaný RAKOUSKÝ DUB, protože tam mě film samozřejmě začal velmi bavit (pěkně si s nima akční král pohrál). Potěší tedy Arnie, hláška z Predátora či závěrečné titulky se skvělým country songem, který si zapěje sám hlavní hrdina. Jinak jde o čistý průměr, což vlastně není vůbec málo. Napodruhé o dost lepší. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám pod sebe na rozrušující se kolegáčky, zásadním nedorozuměním je, že se film prezentuje coby akční komedie. Ve skutečnosti se jedná o parodii, což, nevím proč, tvůrčí tým nepřiznal. A jako parodie to má své lepší momenty, že. A také horší. Ve druhé půli spíše ty horší. Pokud však divák k látce přistupuje s vědomím, že není, a to ani zdaleka, sesmatlána na vážno, může v klidu přežvykovat a nemá důvodů k hysterii. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak určitě radši killing Arnolda než Hajzlhoffa. I já to dopozeral a má to víc pozitiv než negativ. Jasně ta armáda drsných jakože zabijáků vedená ústředním tvůrcem tohohle projektu který šíleně přehrává je na přesdržku a místy je to dost přehnaný i na parodii, ale vynahradí to způsob jakým je Arnold postupně a většinou vtipně likviduje. On vlastně je hlavní postava a máme ho v podstatě v celém filmu i když fyzicky se objeví na scéně opravdu až 20 minut před koncem, ale rozhodně nezklamal a užil si to navíc ta pointa o kokotech co si točí dokument a neví o tom, že ten největší masakrátor točí dokument o nich je dobrá. Mě to nijak nepohoršilo.60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Slabé hodnotenie filmu trochu klame číslami, ale vo výsledku asi musíme súhlasiť. Ono totiž námet nebol vôbec zlý a popravde sa Arnoldovi nečudujem, že do toho šiel. Scenár rozhodne nebol najhorší a na papieri to určite vyzeralo zaujímavo. Ako akčná komédia mohla skutočne bodovať, ale to by sa muselo do scén dostať viac vtipu, nadhľadu i scén s Arnoldom. Je vidieť, že si to Arnie užíval a je to práve on kto dvíha film z úplného dna. Partia podivných zabijákov a pošahancov vyzerá zaujímavo a vtipne, ale humor im akosi nevychádzal aj keď to divák od tých magorov čakal. Zamrzí nevyužité "ruské duo" trochu trapasom zaváňa záverečná scéna s maskami. Nebudeme sa rýpať v tom ako sa Arnie do tých masiek narval...Film si budem pamätať hlavne kvôli scéne z karaoke baru, vďaka ktorej som objavil nádhernú skladbu Criminal mind , ktorú som doteraz nepoznal. 40%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodnocení určitě mohlo být trošku lepší, protože u některých scének jsem se opravdu pobavil. Sice se pořád čeká na toho Gunthera, kterého hraje Arnold, který mimochodem předvádí hodně solidní komediální výkon. Junior nebo Rolničky byly k nepřežití. Po minulém filmu jsem začínal mít trošku strach jestli Arního ještě vůbec herectví baví a zda-li nesklouzne někam na úroveň Vílíše. Díky bohu se tak nestalo. Budu se těšit když dostane zase nějaký ten větší projekt. Herecky na to pořád ještě má. 50% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že to bude aspoň dobrá komédia, kde sa zasmejem, ale nie je. Príbeh ma nebavil, Arnieho bolo málo a pár uškrnou čo som hodil na monitor pri vtipných hláškach tento film s biedy nevytiahne. Sklamanie. 35% - 2* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Od Killing Gunther som očakával nespútanú zábavu, plnú nezabudnuteľných Arnoldových hlášok. Miesto toho som ale neuveriteľne dlhú dobu musel čakať na jeho príchod a počas daného čakania ma sprevádzala iba kopa klišé humoru, ktorý by somneraz mohol označiť za druhotriedny. Scenár až do záveru nevedel predstaviť nič, čo by ma vedelo svojou zábavnosťou maximálne odpáliť a okrem lídra skupiny Blakea (Tarana Killama) to až do konca nestálo za veľa. Hodnotenie bude tvrdé, ale viac si táto akčná komédia jednoducho nezaslúži - 3/10. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Blake (Taran Killam) sestaví a vede tým svérázných zabijáků, který má odstranit nejlepšího hitmana na světě. Najít a zabít Gunthera (Arnold Schwarzenegger) nebude vůbec jednoduché, protože je prostě nejlepší... Arnie se na scénu dostává teprve v čase 1:07:44 a uvede se slovy: "Put your weapons down." Arnold hraje v regulérní vedlejší roli, která nebyla vůbec špatná, ale mohl dostat větší prostor. Country písnička v závěrečných titulcích byla třešničkou na dortu. Schwarzenegger byl také výkonným producentem. Snímek mě jako celek vůbec nezaujal a při opakované produkci bych si pustil pouze Arnieho scény (necelá čtvrthodina). Hlavní hvězdou filmu je (bohužel) Taran Killam, který to celé napsal, režíroval a produkoval. Gunther se vrátí ve filmu THE GUNTHER WHO LOVED ME (pokud tenhle vydělá nějaké peníze). HODNOCENÍ 40% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Také strelené "mockumentary" so štipkou humoru. Priznám sa, dal som sa nachytať na A. Schwarzeneggera, ktorý tu však riadne hrá až v samotnom závere čistého času približne 15 minút, no trochu som sa bavil aj tak. Miestami to dokonca zachádzalo až do akejsi humornej paródie na akčné filmy, čo mi vždy aspoň trocha nadvihlo dekel. Väčšinu času však ide iba o priemernú zábavu, ktorá síce neurazí a nenudí, no ani neoslní, nenáročný relax. 60/100 ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

|2%| Jak se mohl Arnold upsat k takové sračce? No, to je mi teda záhadou. Bylo peklo to dodívat do konce. Ale já to přeci jenom vydržel. Zastávám názor, že když si film pustím, tak ho musím taky dodívat a ne hodnotit po 20 minutách a dát hodnocení. Zhruba hodina filmu je totálně o ničem. Sledujeme tu partu totálně vymaštěných kokotů, co se snaží najít a zabít známého zabijáka Gunthera! Takže tu máme zezačátku seznámení všech elitních postav, kteří jsou odvážní natolik, aby si troufli Gunthera najít a zabít. Myslím to však ironicky. Neboť sledovat ty dementy jak jsou retardovaní tak, že se sami málem zabijou, bylo mi k pláči. Já se nemohl ani jednou zasmát. Celé to bylo trapné. K tomu ten debilní rádoby dokumentální styl. Ani to nebylo vyloženě točeno jako dokument, jen to tak naoko trochu vypadalo. Když už se po cca 67 minutách zjeví Arnold, tak se paradoxně ve filmu nic nezlepší. Bylo mi ho až líto páč i on vypadal trochu trapně. 1% dávám za menší šarvátku v kuchyni, kdy si tam Arnold podá jednoho sráče. Druhé % dávám za hlášku“ Odešel k vrtulníku“ což nám připomene Arnoldovu slavnou hlášku z filmu Predator. To je ale vše. V tomto snímku opravdu není o co stát. Je to nudná trapárna a i ta akce je prostě obyčejná - moc jí ani není. Takže je mi líto, ani ten Arnold tuhle pekelnou srajdu nezachránil. ODPAD jak vyšitý!!! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, každý se na film podívá jen kvůli Arniemu, který je zde skutečně to nejzábavnější. Bohužel je zde asi 15 minut. Navíc celá zápletka je slušně uhozená, ale zpracování je mizérie. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pitomost ozvláštněná dokumentární formou. Tato filmy byly v módě v devadesátých letech. Arnold se objeví na scéně až po hodině mezi neznámými nízkonákladovými herci. ()

Reklama

Reklama