Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se na československopolském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo. Zkrátka magický kraj pro zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy s dobrým koncem... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (220)

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Tady se hodnocení tedy netrefilo do mého vkusu. Pěkný film se super písničkami a navíc různých žánrů. Jako bonbonek navíc dobří herci. Mimochodem režisérem je Dušana Rapoš (Fontána pre Zuzanu 2). ()

Lokutus odpad!

všechny recenze uživatele

Přestárlý bývalý rádoby "hvězdičky" místní scény co dnes bohužel vezmou každou sračku, kýčovitý záběry krajinek a x vcelku i ucházejících roštěnek, kdyby to všechny nebyly nebetyčný děvky... vše natočený na úrovni debilní novácký/primácký telenovely a za doprovodu ještě dementnějších písniček - pochopitelně v podobě VELMI nezvládnutýho playbacku... vše pochopitelně naproto vo hovně a natažený na téměř dvouhodinovou stopáž. Kdo něco takhle retardovanýho odsouhlasil k výrobě a ještě na to navíc dal i prachy, by zasluhoval nejen vyrazit svou neschopnou prdel na chodník, ale ještě ji i rázně nakopat. Hnus na entou a další "klenot" český kinematografie! ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Film je celkově příšerná, kýčovitá, hodnotově jednoduchá spatlanina, nicméně drobnosti, které stačily k hodnocení lepšímu než odpad: Děrgel, Callta, Dejdar, Kříž, Beskydy a Tohle je náš boj. ()

edy66 

všechny recenze uživatele

Tady to mám celkem jednoduché, jako regionální patriot to prostě pochválit musím. Krásná příroda těšínských beskyd, obsada jak víno - Nohavica, Konvičková, Šiška, Lichý, Vejmělková a mimo titulky Vaňka. Super prostředí klubu Garáž. Těch 60 % prostě musím dát. ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Už delší dobu se nemůžu zbavit dojmu, že když se někde objeví jméno Petr Šiška, tak půjde o průšvih. Zase se mi to potvrdilo. Jsem velmi tolerantní a trpělivý člověk, ale tohle bylo přes čáru i pro mně. Tady bylo špatně úplně všechno, od scénáře přes herce a písničky. Pravda, herci za to asi tak úplně nemohli. Pavel Kříž se do role postaršího zamrzlého rockera vůbec nehodil, pořád je tím Štěpánkem.Stejně tak Martin Dejdar. Dejdar byl fakt trapný. To měla být parodie na Michala Davida? Co tady dělal Jaromír Nohavica, to mi taky hlava nějak nebere. Působil na mně jako kouzelný dědeček z pohádky. No, hlavně,že si pan Šiška splnil svůj sen, ale ať se raději vrátí k Peterkovi na TV Šlágr. Tam patří a může tam oblbovat seniory i nadále. Měl tenhle film vůbec nějaký příběh? Mně to přišlo jako slepenec videoklipů. Nebo se mi to jenom zdálo. Bohužel nezdálo. Je to holý fakt. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Neobratně napsaný mix žánrových klišé, adoračních povzdechů, příjemné hudby a poameričtělých happyendů. 1) 28letý tloustnoucí Patrik Děrgel (rocker Robin) umí pěkně jezdit na koni, ale neumí svou nespornou tělesnou přitažlivost prodat. 2) Jinak tedy nevím... ()

Dr. Hawkeye odpad!

všechny recenze uživatele

Zhruba ve 30. minutě jsem měl subjektivní pocit, že ten film sleduji už dvě hodiny. So wrong on so many levels. Slepenec nenavazujících scének, které by však nedávaly smysl ani samy o sobě. Podivné nájezdy kamery, zbytečné letecké záběry, Pavel Kříž jako Izzy, člen skupiny Doga (tak proč ho prostě nehrál opravdový Izzy???), Michalina Olszańska s blbým postsynchronem, kreslené předěly (proč? Proboha proč??); vnitřní komentář hlavního hrdiny, které se objevují velice nahodile a nemotivovaně; pan producent v roli dealera; tupé kolovrátkové melodie; Martin Dejdar ve své asi nejhorší roli, a co tu proboha dělá Jarek Nohavica??? Nakonec nejpozitivněji vnímám folklorní vložku (ačkoliv absolutně nechápu její motivaci)... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Dvojice, která má na svědomí asi nejhorší porevoluční filmovou pohádku, připravila o rok dříve hudební film, který sice není tak tragicky špatný, zato je ale doslova a do písmene o ničem. Pobaví pokus o náhled do zákulisí hudebního průmyslu a některé písně, nepotěší herecké výkony ani bídné postsynchrony. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Je to mezi 2-3, ale že to tady má tak nízké hodnocení, dávám nakonec 3. Ten příběh je náhodou moc fajn, jen ta realizace opravdu hodně, hodně špatná. Akorát mi připadá, že ten film byl natočený vyloženě jen pro nás Slezáky. Beskydy, koně, Nohavica, Doga, Gorolski święto, lehký náznak nářečí - aach... kdo však nezná souvislosti, nic mu to neřekne. A jak Šisku fakt nemusím, tady mě docela bavil. PS: Taková trošku Fontána pre Zuzanu 33 a 1/3. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na Zaolziu jest fajne. Jedna hvězda za Beskydy, gorole, miodulu, Jarka a postarší Evu, jedna za několik pěkných písniček. Jinak Dušan Rapoš vytvořil guláš, který mi nezachutnal, i díky okatě se vnucujícímu PP. Taktéž atak dojemnosti mě nechal zcela chladným. Mám ten kraj v srdci, ale tento film tam nebude. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Upoutávky super, to bylo taky jediné co mě na film nalákalo. Říkal jsem si, známí herci, to by mohlo být dobrý. Ehmmm... pardon, ale tohle vážně nevyšlo! Hroznej paskvil a jestli byl v kinech, no tak to potěš koště :-D PS: Bych chtěl vidět ten narvanej kinosál. 15% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Brutálně nudné nic o ničem s šíleným mixem hudby a hloupými zvraty. Tahle věta plně shrnuje moje pocity z další pecky velmi talentovaného Dušana Rapoše. Ona ta hudba tu je snad jediným kladem, protože tu je občas něco celkem ok, ale ten hudební mix je šílený. V soundtracku se vystřídá rock, pop, nějaký ten slaďák, cimbál, Nohavica, aj Duo Jamaha na konec dorazí... Filmařsky nic moc, ačkoli to vypadá líp něž Když draka bolí hlava, herecky nic moc a už o něčem dost svědčí, když tu všechny herecky převyšuje průměrný Dejdar. A samozřejmě se to celé nemohlo obejít bez pětiminutové scény pohřbu... 1* ()

tormento 

všechny recenze uživatele

V niektorých pasážach jasný odpad a veľa trápností. Katastrofálna práca so strihom. Dejový linka slabá na štýl telenovely kde ale na miesto 180 častí Rapoš všetko narval do 2 hodín. No čo.. Lalaland to nieje... ALE. Som len obyčajný chlap, ktorému keď dáte pekné ženy ( hlavne Olszanska), alkohol, hokej, rock n roll (aspoň ten čo tam bol) tak mi to postačí. Ďalšiu hviezdu dávam za aj moje krásne Beskydy. A jednu za Jarka. Soundtrack na naše pomery celkom počúvateľný, myslím teda Nohavicu, Cmoríka, Jandovú. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Scénář, režie ani herecké výkony za moc nestojí, ale díky celkem ucházející hudbě, záběrům na pěknou krajinu Těšínského Slezska a obstojně hrajícímu Patriku Děrgelovi se to ještě dá jakžtakž přežít. Akorát mě teda Patrik zklamal, že nezpíval sám. Zcela určitě by to zvládnul, i když možná ne tak dobře jako Peter Cmorik. (40%) ()

dr.fish odpad!

všechny recenze uživatele

Asi by bývalo stačilo málo a byla by to výborná parodie, jelikož ta míra plytkosti a bezbřehé konzumnosti je téměř až dokonalá. Pokud to pan režisér myslel jako výsměch vymydleným rockerům naší české kotlinky, co pijou pivo z Kauflandu a Lídlu, poslouchaj Kabáty, jsou neuvěřitelně drsní a "vědí" co je bigbít, tak to beru. Občas tak ten sarkasmus je. V tom případě by to bylo za čtyři hvězdy. Mám ale spíš pocit, že to pan režisér myslel vážně, což je teda průser. Řekl bych, že i Kříž s Dejdarem čekali, že se účastní parodie. No odpady tu neházím rád.... ()

Reklama

Reklama