Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se na československopolském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo. Zkrátka magický kraj pro zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy s dobrým koncem... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (220)

Prehry 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za celkem dobrý soundtrack. Jinak film je dost o ničem. Pavel Callta by se do filmů (byť do vedlejších rolí) neměl pouštět. Nepřirozeně působí i Jarek Nohavica. ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Jen by mě zajímalo jestli si třeba Kříž a Dejdar uvědomují , že je to špatný a jdou do to jen, protože easy money, nebo jestli si myslí, že je to dobrý film...? ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Ve filmu hraje takřka bez výjimky velice průměrná hudba. On je ten film takový divný, až idylicky jednoduchý. Nicméně kdo by odolal tak pohledným dívkám a ženám jako je Sara S. a ostatní protagonistky a tak uhrančivé kráse z dronu zabírané beskydské přírody....Jak říkám - idylický film, nic proti ničemu - oddychovka. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný film o skutečných parchantech v rámci zákulisí hudby. Beskydy orámovaly tento trochu směšný děj o kapele, která chce prorazit. Nevím proč mě tu napadl M.David jako producent a Judr. Janeček jako doktor Schwarcz, ale tak mi to nějak připadlo. Zákulisí je vždy hnus a spoluhrající Wronka a Šiška mi jen potvrdili, že to tak je. Za mě ani ne zhnusených 70% ()

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě větší blbost, než jsme doufali, mohl by znít podtitulek tohoto českého filmového průšvihu, natočeného v režii Dušana Rapoše, nechvalně proslulého filmem Když draka bolí hlava. Nu, ve filmu „Muzzikanti“ nebolí hlava draka, ale diváka – od toho jak celý film nevěřícně kroutí hlavou. Jak by také ne – jde o podobný „odpadový“ level jako Léto s gentlemanem či Perfektní polibek. Nutno ale přiznat, že v případě tohoto filmu, prošpikovaného vizuálem karvinské kapely obstarožních rockerů, vystupujících přes 30 let pod názvem DOGA, jde o obdivuhodný počin. Obdivuhodný v tom smyslu, že je třeba obdivovat troufalost autorů této v podstatě celovečerní reklamy na pánské obleky a slivovici, požádat si ještě o příspěvek z peněz daňových poplatníků (takto Fondu české kinematografie) a - světě div se! - ty ministerské tetky jim ho přiklepnou. Inu, jak se říká: drzé čelo je lepší než poplužní dvůr; v tomto případě jde ovšem o drzost hraničící s nestydatostí. Z filmu má divák neodbytný pocit, že scénář (pokud vůbec něco takového existovalo) byl psán za pochodu někým, kdo po předchozím natáčecím dni stačil vystřízlivět a byl ještě schopen udržet propisku – již ne ovšem myšlenku. Jinak si neumím vysvětlit ten galimatyáš, obsahující kromě rádoby-rockových i folklórních „muzzikantů“ a zařazení thajského boxu, i druhdy snesitelného básníka Pavla Kříže, nyní hrajícího doslova tragicky s permanentním výrazem překvapeného lenochoda, dále zpívajícího šéfa kapely v podání Martina Dejdara s charismatem kreslené postavičky, kterou celá léta dabuje, pak Jarka Nohavicu (propána PROČ???), z něhož se ve filmu místo trubadúra s tahací harmonikou stane druhý Satriani se slabostí pro sólové elektrické kytary, a last but not least: jako deus ex machina z nebe se snášejícího, německy hovořícího(?) Jákoba Koháka... Pardon, ještě jsem zapomněl na Duo Jamaha – tahouny TV Šlágr (tedy pokud tato obskurní televize stále ještě existuje). Vlastně si to vysvětlit umím: pod scénářem (jakož i mj. pod texty kapely Doga – sic!) je podepsán fanda thajského boxu (sic!), Petr Šiška (sic!) - a to, myslím, hovoří za vše. Dokonce si napsal roličku i sám pro sebe. Člověk se až zdráhá označit tuto slátaninu za film – podobně jako u kosteleckých „špekáčků“, obsahujících místo masa jen 60% kuřecího separátu. Ostuda to nabízet, hanba to kupovat. Čistokrevný odpad. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Krásné prostředí a příroda, fajn obsazení, ale film jako takový mě ani moc nezaujal, nebýt Pavla Kříže, nedodívala bych se. ()

godycz odpad!

všechny recenze uživatele

Vazne strka hlavu a zaroven ruku do kadibudky. nevtipne. nezajimave. hloupe. a to jsem k ceskym filmum VELMI ohleduplny.......kdyby se alespon naucil do playbacku ten rytmus pravou rukou....OMG....hruzzza... ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Ano je to tak, přiznávám se. Mám úchylku na blbé české product-placement filmy. Pokud se chcete podívat, jak je to špatný, tak vás to nezklame. Nejlepší byla paradoxně ta mladá kapela, která měla i celkem slušné písničky (ale soundtrack si shánět nebudu). Film nějakou dobu i dodržuje šablony, které si nastavil. Chvíli to vypadá, že by to mohlo fungovat jako obyčejná šablonovitá romantická komedie. Mladík vs. starý rocker, princezna vs. rockerka. Jen občas to scenáristovi ujede. Proč se hlavní princeznička, která si potrpí na dokonalý vzhled, koupe nahá v řece? To má přece dělat ta drsná rockerka. A proč je ta první sexuální scéna trapná jako ty z Rafťáků? Ahoj, vidím tě nahou, pojďme si za...ehm. Product placement tak trapný, až pobaví. ()

Dr_Virus12 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle po mě opravdu nechtějte, na tohle fakt nemám abych to recenzoval. Česká kinematografie prostě potřebuje zažít nějaké obrození. Pokud to takto půjde dál, tak se z toho už asi naše kinematografie nikdy nedostane. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Každý má plnou hubu (promiňte mi ten výraz) Zdeňka Trošky a jeho "tvorby", ale tady se taky točí podobné "skvosty"......mokré sny Petra "vždycky jsem se chtěl stát rockere a proto okrádám důchodce na Šlágr TV" Šišky. Za tohle by se měl Dejdar omluvit Bártu Simpsonovi, Děrgel Janáčkově konzervatoři, Kříž Štěpánu Šafránkovi, Doga Lemmy Kilmisterovi, Nohavica Krylovi, Šiška všem a Kramár......no Kramár, to je taková postavička, že tam sedí. Pominuli, že scénář napsal "Šiška Petarda" společně s Duem Yamaha o cigárpauze mezi jednotlivými sety na vystoupení v Dolním Senošlapově, tak tady je špatně snad úplně všechno....natočené, zahrané...snad i ten catering byl převážně o rohlících na strouhanku. Epické záběry na v dešti rokujícího Pavla Kříže.....vau, múzy pláčou, Jimi Hendrix rotuje v hrobě a Michal David se blaženě tiskne k ruské Máše. Chápu pane Šiška, že jste si vždycky přál stát se druhým Mickem Jaggerem, šňupat modrou skalici ze zadků potetovaných osmnáctek a poté souložit vše co neuteče, každopádně bych Vám doporučil, zůstat u Dětí z Pirea a své nenaplněné touhy si nechat na večerní usínání. ()

HDeer odpad!

všechny recenze uživatele

Mal som tú česť dostať sa ku scenáru ešte pred jeho adaptáciou, a už vtedy som mal isté výhrady, no domnieval som sa, že ide o nejakú technickú verziu, ktorá sa ešte postupne pretransformuje do finálneho konceptu. Žiaľ, mýlil som sa. Film pôsobí presne tak isto, ako som ho už vnímal na papieri. Je to len zlepenec množstva scén bez akejkoľvek plynulosti. Dialógy pôsobia neprirodzene a miestami až absurdne. Osobnosť osudov či asociácia s postavami nulová. A to ešte nehovorím o odpornom komixe, ktorý je absolútne nevhodný (opodstatnenie limitovaným rozpočtom neobstojí). Navzdory tomu, že súhlasím s tvrdeniami o prijateľnej úrovni hudby a prítomnosti osobnosti Jarka Nohavicu (pridal by som ešte zaujímavé prostredie Těšínskeho Sliezka), takto zbabrané snímky nemajú v distribúcií čo hľadať, preto teda odpad. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Směsice různých hudebních stylů v popředí s Pavlem Křížem jako fiktivní exčlen kapely Doga s jménem reálného frontmana. Co tím Šiška sledoval je otázka, také se zde objeví on sám a ještě Libor Pyško, který také hraje v kapele Legendy se vrací. Reálný Izzi se tu mihne a zpívá, stejně jako řada dalších hudebníků - Jaromír Nohavica, Rock & Roll Band Marcela Woodmana, Duo Jamaha. Příběh je nedotažené hlavně v pozici hlavní postavy a kromě mišmaše hudebního je tu mišmaš i mezinárodní, ale to negativně nehodnotím. Trochu pobaví přenesení rockového klubu z Ostravy (kde je i konečná tramvaje) do malebných Beskyd, ale může být :-). Jinak oslava života hudebníků ve stylu sex, alkohol (místo drog) a rock 'n' roll. Jestli to tak opravdu je i v současnosti netuším. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mám ke kapele Doga trochu zvláštní vztah. Přes svého mladšího brášku, který hrál v této skupině v její prapůvodní sestavě a podílel se i na jejich debutovém albu, jsem měl možnost poznat Dogu trochu blíže. Nestal jsem se jejich skalním fanouškem, ale i po bratrově odchodu ze sestavy jsem jim fandil a tu a tam jsem si něco od nich poslechl. Něco se mi líbilo, něco ne. Izzyho si vážím pro jeho zapálenost rockovou muzikou, kdy vydržel první roky, kdy se jim tolik nedařilo a dotáhl to k respektovné kapele na naší rockové scéně. Svou zarputilostí mi připomíná Aleše Brichtu. Pro výše uvedené proto nemohu být k filmu objektivní. Jasně, že to má velmi děravý, až chaotický scénář. Na druhou stranu jsou tu naše milované Beskydy, hezké holky a celkově pozitivní vyznění filmu. Pavel Kříž asi není úplně nejlepší volba na roli Izzyho ( ale to jsem si myslel, i když hrál Hitlera), ale snažil se a působil nostalgicky, dojemně, vtipně. Hezký fór byl název kempu " Take it Izzy camp". Celkově se tedy ta "amatérština" dala zhlédnout, ale pomohl by tomu lepší scénář. ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

Ty jo. Musím říct, že jsem od filmu očekával propadák. Ale bylo to milé překvapení. Děj nečekejte skoro žádnej, herecké výkony taky nic moc, ale super hudba a písničky to vynahradí a udělají z filmu super oddechovku, u které si mozek odpočine. A i cimbálovka, kterou vůbec nemusím je ve filmu super. Dávám lepší 3*. Nehodnotím ale spoustu bohužel skryté reklamy. Edit: zvyšuji kvůli písničkám na 4 ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jseem to vypnout po vstupu Pavla Kříže, definitivně jsem tak učinil po trapné scéně s Kohákem.Rapoši, neber drogy, neber drogy, nebo se z toho zblázníš. ()

Ygnor odpad!

všechny recenze uživatele

Fialový hnus velebnosti. Odporná reklama na žlutého budíka by si snad odpad nezasloužila, ale udělat z Kříže Romana je nejodpornější filmové znásilnění žijicí postavy, které jsem na plátně viděl. Zbytek jen producentský kalkul a nic jiného. Jarku kam si to vlez... ()

Drom odpad!

všechny recenze uživatele

No a máme tu věru opravdový zlatý hřeb do rakve nejen kinematografie, ba i hudby. Je toho ve mě tolik, že ani nevím, jestli dříve zvracet nebo kálet. Začněmež hned u oficiálního popisu filmu výše. Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost... To znamená, že všechny ty popový sračky jsou na jedno brdo. Teda krom folku říznutýho parodií na disco. ...půvab žen přitahuje... To je samozřejmě pravda. Zavolejte mě, až tam nějaká půvabná bude. Bodlo by taky, kdyby hrála. ...zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy... Kde? Viděl autor toho textu ten film? Já vím, že to mělo někdy strašnou kameru a ještě horší většinu výkonů, ale jestli nečuchá ředidlo, tak zcvoknul. Za zmínku stojí také naprosto neuvěřitelné karikatury charakterů v čele s tou kapelou blbečků. Fakt jsem se jim vysmál, když ten hejsek odříkal repliku, že se půjdou zeptat na práci do železáren. ROTFL. A Moravia Steel dodala ten hudební me(n)tal... Ale co bylo snad nejhorší: Když už dělají, že ty pseudohudební paskvily hrajou a zpívaj', docela by bodlo, aby seděl playback a byly tam slyšet hudební nástroje na který předstírají, že hrajou. Ne, přeplácnout to diskofilním tuc tuc to nezachrání. A rocker Pavel Kříž souložící přes kalhoty? Jááásně, perte to do mě... ()

Reklama

Reklama