Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se na československopolském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo. Zkrátka magický kraj pro zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy s dobrým koncem... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (220)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Říkám si, zda tohle měli pánové Kříž, Dejdar, Nohavica za potřebí. Film byl špatný celý, vyzdvihnout se dá snad jen nápad s muzikantským prostředím a nádherná příroda. ()

spacylemon odpad!

všechny recenze uživatele

Šiško-wronkovská mafie opět útočí! Tentokrát na poli filmu... Stejně jako roky kurvili hudební ceny, i ten film není nic jiného, než showcase retardovaných oveček, které pasou (plus prezentace reklamních partnerů). Že se toho dobrovolně účastní i Jarek Nohavica, je pak poslední důkaz jeho absolutní ztráty soudnosti (btw. nejhorší herecký výkon ever; jakože fakt, to bolí). Neskutečné, slezští patrioti natočili film kajsyk z Beskyd/Těšínska, ve kterém se ale mluví "žižkovskou pražštinou"; tuhle zvrácenost jsem řešil už u Doktora Martina, nemá cenu se opakovat (zkrátka polskou herečku dabuje pražanda Vagnerová)... Doufal jsem aspoň, že tam bude víc parodických momentů jako z Cimrmana/Limonádového Joea ("nejsem tvůj otec, jsem tvůj syn"). (No, byla to přece parodie, že jo. Že jo?!!!) Vtipný byl taky celý ten svět, ve kterém je skupina Doga hudební legendou, hahaha. Bohužel bylo toho příliš málo. Šetřím "odpad!ama", dva roky jsem ho tady neudělil a dokonce přes 9 let českému filmu. Tohle je ale ultimátní debilita. ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele

Hudba překvapivě dobrá, Michalina nepřekvapivě dobrá, Sára Sandeva fajn. Scénář ale blbej jak tágo a geronti Kříž s Dejdarem fakt marný, i když je za to těžko vinit, protože pod takovou režií by toho rockera nezahrál dobře ani Kurt Cobain. Nicméně pokud jste právě po lobotomii a chcete slyšet slušnou muziku, dá se tento film přežít. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Muzzikanti nejsou klasický Film, proto je také hodnocení Filmu tak nízké. Ani se moc ostatním hodnotitelům nedivím, ale ty odpady jsou zbytečné. Ovšem muzikant to vidí jinak. Nejde o žádný zázrak, ale dá se u toho v pohodě relaxovat. Předložené praktiky okolo hudební branže nebyly ani ohromující, ani nějak poučné, nebo dokonce pravdivě mapující nějakou éru. Prostě jednoduché leporelo okolo pop-beatové skupiny, která konečně dostala „šanci“ vylézt z garáže na pódium. Ano – jako laciný mišmaš krásné přírody, nevalných hovorů, trochu pití, trochu sexu, hudební mix od folklóru po bigbít – od průjmových „umělců“ po Nohavicu nebo Dogu. Že je to tak akorát jít hned „na velkou“? To tam bylo taky, i s mobilem v té díře. Olsaňska tady působí daleko příjemněji, než jako předcházející role Hepnarky. Takže to nebylo ani jako když jsem se díval na film, ale spíš jsem sledoval „něco pro náladu“. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Marně jsem očekával alespoň náznak nějaké kvalitní filmařské práce. Celých 109 minut jsem jen nevěřícně kroutil hlavou, kam až jsou tvůrci schopni překročit hranici trapnosti a posunout ji úplně do nového levelu. Vážně by mě zajímalo, co pan režisér spolu se scénáristou v té době brali, že je napadlo něco tak strašného. Nefunguje tu absolutně nic. Herecké výkony mizerné, spousta herců je předabovaná postsynchronem, dost na sílu a amatérsky, což ve finále vyzní jako extrémní trapas. Samotní herci jsou dost "obyčejní" a nudní, nenajdeme jedinou postavu, která by byla nějakým způsobem sympatická. Hlavní postavy, pořád vzteklý a trapný Patrik Děrgel a slizký a nudný Pavel Kříž, jehož ztvárnění rockera byla opravdu neuvěřitelná tragédie. K ději jako takovému moc napsat nejde, po většinu času moc nedává smysl a neobsahuje prakticky žádný humor ani romantiku. Pokud teda nepočítáme milostné scény starých dědků s mladýma holkama, což je samo o sobě úlet jak prase a asi jediný důvod, proč do toho herci šli, protože jim to pohladí jejich staré povadlé ega. Zpět k filmu, je to zkrátka jedno velké utrpení, jehož sledování se rovná tomu nejhoršímu mučení a jde o jeden z nejhorších hudebních filmů. Jediné plus spočívá v záběrech na krásné Beskydy, které jsou jako jediné snesitelné. Jinak je film totálně o ničem a ztráta času. 0/10. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Amatérská spatlanina, ve které se i jinak slušní herci projevují jako ochotnická šmíra. Nebýt Jarka Nohavici a závěrečné písničky, jasný odpad. A mimochodem, Jarek vážně nemá herecké buňky. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl chuděru neherce Jarka jak je křečovitej hned v první scéně, věděl jsem, že to bude průser, ale když je tam ten Jarek ... jenže on tam není. Mi přijde, že i jinde solidní herci někde moc hrát neumí. Tohle je jeden z těch příkladů. Za sem tam hezkou písničku bod. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za jednu emocionální scénu (byť teda vyplynula z vyloženě telenovelské zápletky). Víc tam toho není, tedy kromě nahých zad koupající se Sandevy, full nudity Olszanské a pak všudypřítomného product placementu. Nemám jim to za zlé, někdo ten film zaplatit musel, ale mám pocit, že v zahraničí to aspoň umějí schovat - zatímco v zahraničí hlavní hrdina bez zvláštního komentáře zavolá telefonem Samsung a tím to hasne, tady vedle obřích plakátů Bandi ještě musí zaznít extra hláška na postavu, která má zrovna Bandi oblek na sobě. SPOILER: Chudák doktor Schwarz... nejen že mu nějaká nula opíchá dceru, on mu vlastně opíchá obě dvě a přesto s ním jde do byznysu - to je panečku charakter. :D ()

ForGump odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který vzdává poctu kraji natáčení a hudbě, ale ta hudba, kterou opěvuje je stejně tak strašná jako ta, co tam zesměšňuje. Upřímně většina písní a hudebních motivů je peklo pekelné, což je pro hudební film dost závažný handicap. Autor scénáře Petr Šiška dostal do tohoto filmu snad celou TV Šlágr, včetně svých Legend, kapelou nacházející se v síni slávy hudebních masakrů, Jarka Nohavicu a moravský folklor a její symboly, takže zase dochází na klišé typu slivovice (Moravák naklopí bez problému vs. Pražák, kterému vyrazí dech). A dostává je tam za každou cenu, i kdyby to potom nedávalo smysl (např. ''náhodné setkání'' s třineckými hokejisty). Samotný scénář a děj je vlastně divná vztahová motanice v jednom kempu zaobalená prázdnými frázemi, klipovými a nahodilými scénami. Herci (čímž nemyslím samozvaného Šišku) se snaží, ale nemají vlastně proč. Patrik Děrgel jako hlavní hrdina kytarista Robin, pro mě není dobrý filmový herec, ale co ta stará garda. Ať už Pavel Kříž, který do role stárnoucího rockera, tak příšerně nepasuje nebo Martin Dejdar, který na stárnoucí kolena odhazuje svůj talent vdál. Přičemž je největší škoda pro tenhle film Michaliny Olszanské, samozřejmě nadabované, opravdu hlasově nesedící Hanou Vagnerovou, ta tu tratí jednak talent, ale také své charisma. Filmu nepomůže ani její full obnažení, ani hezká balkánská tvářička Sary Sandevy. Nicméně opět diváka obtěžuje vlezlé vkládání sponzorů, kde v některých chvílích jsou součástí pseudovtipných situacích (Bandi, Toi Toi - WTF) a postsynchrony, s nimiž si tedy příliš nikdo práci nedal, ale zase abych nebyl pouze negativní, kamerovým nápadům, náletům a průletům nad poli, loukami či vrchy, které tedy alespoň vzdávají hold krajině, tak docela originální komiksové vklady, bych dal plusové body. A vzhledem k výsledku si říkám, že stačilo, kdyby netočili film, ale prostě vzali ten komiks a za pár kaček ho prodávali. Až 189 Kč není úměrné tomu úmornému dvouhodinovému deliriu tremens. 10% ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Premejslim co tím chtěl básník říci.. :) tvl.. Co tohle jako bylo.. Jediný co můžu hodnit jsou přednosti ženských rolí.. Ano prdelky.. Kozičky to bylo v cajku.. Dále není co hodnotit.. Krom poslední písničky od Jarka.. 35% ()

Terminer odpad!

všechny recenze uživatele

Ani deset odpadů a věčnost v horoucím pekle pro Petra Šišku a Dušana Rapoše není dostatečné očištění světa od tohohle "nechci říct filmu"! ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Filmy o muzikantech (zvláště máničkách) zpravidla vysoce nadhodnocuji. U tohoto filmu tak neučiním, i když ve mně nějakou nostalgickou náladu vyvolal, má příliš mnoho slabin. Nevadily by mi ani tak nerealistické záležitosti, jako že kapela, která vůbec není z regionu a nikdo ji nezná, naplní celou louku na svém narychlo svolaném koncertě. Nebo že vydavatelství zaplatí vyžilé hvězdě i s její doprovodnou kapelou dlooouhý pobyt někde na penzionu, aby se tam sehráli a něco vytvořili. Je to film a má právo na fabulaci. Potíž je v tom, že mi osudy všech zúčastněných byli naprosto ukradené, a to bez ohledu na to, kdo komu koho opíchal (popravdě, ani jsem se v tom nedokázal vyznat). Dejdarovy kreace a prznění písní mladých nadějných muzikantů byly ale celkem vtipné. Ona romantická představa bývalého rockera žijícího v ústraní a provozujícího právě onen muzikantský kemp byla sice hezká, ale Pavlu Křížovi (jakkoli si ho lidsky vážím snad nejvíc z našich současných herců) zkrátka metalistu neuvěřím. Co se překvapivě povedlo, byly oba průvodní songy, takže nakonec nějakou tu hvězdu filmu dám. EDIT: Dnes bude zase v televizi a já se přistihuji, že bych ho docela rád znovu viděl, takže možná až tak špatný nebyl. ()

Něrpa 

všechny recenze uživatele

Nebetyčná píčovina s otřesnou hudbou a absencí děje. Novodobé mučení filmem. Kříž a Dejdar úplně mimo měřítka. Hudba mě málem přinutila udělat si lobotomii, protože to byla nehorázná sračka. Ale má to i pozitiva. Pěkné prostředí a hlavně Michalinu a Sáru. Jo a vlastně ještě guralskou kapelu, která jediná hrála dobře. V této posrané republice nemáme žádnou rockovou kapelu. Neumíme to a ti co to dělají, jsou pouhou parodií rocku. ()

stone odpad!

všechny recenze uživatele

Je fascinující, jak za sebe někteří herci dokáží udělat bez zábran totální dementy. Dejdar, Kramár, Kříž.....tleskám. ()

Reklama

Reklama