Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se na československopolském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo. Zkrátka magický kraj pro zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy s dobrým koncem... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (220)

Rooseman 

všechny recenze uživatele

Jestli Čechům stačí tenhle typ entertainmentu, tak prosím, ale jinak naprosto nechápu ubohost celé téhle plejády novodobých, rádoby kvalitních a vyššího smyslu dávajících snímků. Pocity mám značně smíšený, přišel Jarek, celkem dobře hrál Kříž, ale tyhle dva charaktery nepřebijí naprosto dementní, a to s prominutím nejde říct jinak, zápletku a tragické, možná až tragikomické, dialogy... Když budu milosrdný a opominu, že bubeník občas koktal a občas ne, že sled některých událostí vůbec nedával smysl a že se 45-50 minut nic, ale vůbec nic, ve filmu nedělo, tak bych dal dvě hvězdy. Bohužel, jestli je toto dílo aktuálním obrazem české kinematografie, tak už nemá další filmy ani cenu sledovat. ()

pity 

všechny recenze uživatele

Koukám že je tu samej akademickej porotce. Film si na nic nehraje, proste chce jen pobavit. Dobra hudba, prdelky na ktere se pekne kouka, uzasne Beskydy a ve sve roli velmi zabavnej M. Dejdar. Dal bych normalne asi tri hvezdy, ale za tak nizke hodnoceni mistnich akademiku davam jednu navic. ()

Travinho 

všechny recenze uživatele

Tady je řada kritiků. Z mého pohledu šlo však o hezký příběh i dobře natočený film. Na pět hvězd to nebylo, ale i díky velmi kvalitní hudbě, kterou řada místních znalců označila za brak, dávám čtyři hvězdy. ()

stainboy odpad!

všechny recenze uživatele

(Spoiler) Dve veci jsou na tom filmu pozitivni: 1) Nejodpudivejsi postava zemre, navic za znacne bizarnich okolnosti (ale to neni zas tak prekvapive, cely film je strasny bizar); 2) mikrorole Alberta Cerneho coby buskera je uplne zjeveni, na plose asi 10 sekund projevi vic muzikantstvi, nez kolik je v celem zbylem filmu dohromady (a to nejsem fanousek Charlie Straight ani Lake Malawi). Jinak je film nesourodou smesici absurdnich scen, ktere by fungovaly dobre jako parodie, kdyby nebylo znat, ze je to mineno vazne. Hudba je dobra leda tak pro fandy vesnickeho rocku, ostatne tech je u nas bohuzel stale dost... ()

haffen 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade netuším čomu som dal 1*. Možno inak sympatickej Michaline. Pri štyroch pivách v sebe sa dá dopracovať k záverečným titulkám, ale je to fakt boj. Pozreté na návšteve, takže moc na výber nebolo. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Tak ta hudba ve filmu špatná není, ale...….Tomuto filmu strašně moc chybí alespoň nějaký příběh, ale romantiku nenajdeme, vtip také ne......a pak už to ta hudba nezachrání. Pavel Kříž mi v roli rockera nesedl, Martin Dejdar v roli Michaela Bosse taky ne...….Proto tak nízké hodnocení, ta jedna * je za Jarka a kreslené vložky, to mě tak jako jediné zaujalo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už jsem to použil několikrát a použiju to znovu: Co říci, abych neurazil. S těžkým srdcem se mi hodnotí tak nízko zrovna snímek s Jaromírem Nohavicou a s vědomím, že se natáčelo i v Ostravě, byť pouze interiéry klubu. Bohužel snímek skutečně nemá co nabídnout. Od za uši tahajícího scénáře, přes příšerné výkony některých herců, které ale budiž omluveny právě scénářem. Například Martin Dejdar se pokusil vytěžit z minima maximum a jeho taneční kreace byly jedna z mála věcí, které jsem se zasmál. Dvě hvězdy tedy dávám za hudbu, která byla poslouchatelná a pro mě až velmi překvapivě dobrá, na to, jaký je tohle jinak paskvil. Všechny věci, dějové linky i zápletky mi přijdou nakousnuté a nedokončené. Tématicky toho tvůrci načali hodně, ale nic pořádně nedotáhli do konce. Druhá hvězda je tak napůl za Jarka, za Ostravu a za krásné, svlečené ženy, bez nichž by skutečně bylo málo, na co by se divák, tedy hlavně chlap, dívat. Není to ani komedie, ani romantický film, ani hudební. Od všeho tak trochu něco, ale od všeho nedokončeno, nakousnuto a pak zahozeno. Mnohdy už jsem taky říkal, že film bohužel měl potenciál, který nevyužil, ale zde bych si dovolil podotknout, že ani potenciál zde silný nevidím a tak nebylo co využít. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak protože mám na hudební filmy averzi, nechtěl jsem to vidět. Ale když jsem zjistil, že tam hraje „Píšťalka“, tak jsem neodolal. V tomto ohledu jsem byl zklamán, měla tam jen pár záběrů. Zpočátku jsem se na snímek díval tak, že si jej jen odposlouchám a pak narychlo sjedu. Jenže. Překvapil Jarek Nohavica. A už asi třetí či kolikátá písnička se mi líbila, a tak jsem stále ještě poctivě koukal. A věřte nebo ne, vydržel jsem to až do konce. A to jsem netušil, že zde budou i mí oblíbení Kollárovci se sokolem, tou písní, kterou jsem asi před půl rokem jel celé dny. No, k věci, ať to nezdržuji. Herectví zde bylo pomálu, ale ono šlo více o hudbu, že. Za tu bych desítku dal, hlavně Kollárovcům a Jarkovi. Dalších deset za kameru, tedy za těch pár švenků do krajiny mého mládí, kde jsem prospal čertví kolik nocí pod širákem. Další desinu bych přidal za těch pár hlášek, které zde zazněly nu a celkový dojem také za deset. Takže si to spočítejte. A po druhém zhlédnutí dávám ještě dvacet za celkový dojem. ()

unrocker 

všechny recenze uživatele

Za hudbu a pisnicky 2 hvězdičky... tak film a prostředí není úplně bez nápadů ale tento pan režisér opravdu pokazí vše na co sáhne... ()

curil 

všechny recenze uživatele

Kdo si představuje, že podobně tráví večery muzikanti rockové(?) nebo spíše popíkové kapely, je hloupý naiva. To Dušan Rapoš zamrzl před třiceti letech se svou Fontánou pre Zuzanu. Příběh pak vyznívá jako nechtěná komedie s hudebním motivem, která může směle konkurovat nějakému dílu ze srandiček Novy nebo Primy. A to se nechci snižovat k přirovnání ke Zdendovi Troškovi. Těch různých vedlejších motivů a zápletek je tolik, že by vystačily na deset bakalářských povídek stejné úrovně. Navíc mi vadí slovenský člen kapely, který tak drmolí, že mu není rozumět slovo. A to mám doma velkou knihovnu plnou slovenských knížek, které vycházely v sedmdesátých a osmdesátých letech v době normalizace, když v Čechách byla cenzura větší. Kříž s trvalou, Dejdar jí nepotřebuje, je trapný. Oba vystupují jako trapný a trapnější. Škoda, když už byly prachy na hudební film, mohlo to být opravdovější a syrovější. Slabý popík ve stylu Michala Davida. ()

MyrnaAlec odpad!

všechny recenze uživatele

Ááááá ne to není možný, takový madhaus, to se nestalo. Ale stalo. Pavel Kříž s účesem na Jágra a pěkně ostrou kytarou jezdí na motocyklu /samo že bez helmy/, na vestě má DOGA. Pak jednoho večera ve zkušebně zapojí svou guitar a při sóle, za který by se nemusel stydět ani Malmsteen, ho naštěstí už konečně zabije probíjející proud. /Pamětníci tuší inspiraci - ARGEMA/. Mladá holka, co s ním žije v jeho kempíku, má zas barevný vlasy a umí to s vrtačkou i motorovkou. Umělci z města aka nadějní hudebníci můžou i nemusí koktat a holky jim už stojí frontu za dveřma. Do toho beskydský folklór a Nohavica. Plus Dejdar a Kramár, ty nesměj chybět. A pan farář, co hraje na bicí. Jo a všude reklama na slivovici a Bandi. Pan režisér je známá figura a zde zúročil léta praxe a neuhnul ani o centimetr. Jednoznačně adept na Festival otrlého diváka !!! ()

heczot 

všechny recenze uživatele

Film byl skvěle natočen, natož se natáčel u nás. Někdy byl y i humorné scénky, někdy sexuální scénky. Je to film společný se Slovenskem (Kramár, Kollárovci ) a Polskem ( Olszańska ). Nejlepší na filmu byly písničky. Všechny písničky z filmu jsou krásné a poslouchám je hodně krát za týden. Ve filmu zazněl i jazyk, kterému se říká "gwara". Jediné co se mi na filmu nelíbilo jsou některé momenty, které nechápu a sdějem to nemá nic společného. 7/10. ()

Dashia5 

všechny recenze uživatele

Pro mě krásný zážitek, hlavně proto, že se to točilo v okolí domova. Krásné písničky a dobrý děj. Moc se mi líbíl Pavel Kříž jako Izzi...pro mě 4* :-) ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Muzzikanti : přímočarý příběh, nadupaná muzika (nejen rocková), velmi talentovaná polská herečka M. Olszańska (viz - hlavní role : Já,Olga Hepnarová), famózní divoká valašská příroda + rázovití obyvatelé Těšínského Slezska . Co dodat ? Dávám 4,5 hvězdičky a 75 % . ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Soundtrack si asi koupím, ale film je strašný. Scénář je příšerný, napsaný neobratně a amatérsky, a režisér Rapoš už zapomněl točit. Technicky je to taky hrůza, hlavně postsynchrony. Film před úplným dnem zachraňuje hudba, pár dobrých herců, skvělá kamera, beskydská příroda a půvab Sáry Sandevy (hrát neumí). Potěší i cameo Evy Vejmělkové. Film má pár dobrých okamžiků, ale taky spoustu WTF momentů, kdy jsem nevěřil vlastním smyslům. Prostě - kupte si radši ten soundtrack, film je ztráta času. ()

Reklama

Reklama