Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se na československopolském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo. Zkrátka magický kraj pro zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy s dobrým koncem... (Bohemia MP)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Filmový Izzi (Pavel Kříž) bydlí v domě skutečného Izziho. (ČSFD)
  • Roman Izzi Iziáš, který nazpíval postavu Izziho (Pavel Kříž) si ve filmu také zahrál, a to postavu hard rockového kytaristy. Ve skutečném životě je to zakladatel, zpěvák a nepřehlédnutelný frontman hardrockové kapely Doga. (J.Cobra)
  • Když Izzi (Pavel Kříž) vyzvedává na motorce Kláru (Michalina Olszańska), která jde z vyšetření a vychází ven z budovy, jedná se ve skutečnosti o budovu českotěšínské radnice. Následně spolu odjíždějí z náměstí po ulici Čapkova, která je jednosměrná a vyjíždí tudíž v protisměru. Dá se to poznat i podle toho, jak jsou zaparkovaná všechna auta. (J.Cobra)
  • Koncerty se hrály v Ostravském klubu Garage. (edy66)
  • Natáčelo se v oblasti Těšínského Slezska. Například v Jablunkově na akci Gorolski Święto, Dolní Lomné na Slezských dnech, Hrádku na Slavnostech Belka, Návsí u benzínové stanice Shell. Dále na Hrčavě, Českém Těšíně, Třinci. (Jurenka01)
  • Pôvodný scenár bol poskytnutý študentom FMK, UCM v Trnave, na analýzu v rámci hodín réžie. Prednášal ho sám režisér snímku Dušan Rapoš. (DobraVila)

Reklama

Reklama