Reklama

Reklama

Kdybyste si chtěli Christine (Saoirse Ronan) jednoduše zaškatulkovat, zařadili byste ji mezi rebelky. Není nijak zvlášť hezká a obličej plný akné maskuje růžovými vlasy. Není nijak zvlášť chytrá a tenhle deficit vyrovnává tvrzením, že má umělecké sklony. Asi nejzajímavější je na ní to, že coby symbol vzdoru odmítá své křestní jméno, sama si říká Lady Bird a chce, aby ji tak oslovovali i všichni ostatní. Když se s ní setkáme poprvé, absolvujeme její brutální hádku s matkou, po které naštvaně vystoupí z auta. Jedoucího. A přitom je tahle věčně nabručená holka se zlomenou rukou (následek výše uvedeného incidentu) ve skutečnosti citlivá duše, která by se jen chtěla správně zamilovat a najít smysl života, a je jen nervózní z toho, že se jí ani jedno zatím příliš nedaří. (CinemArt)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Peddro

Peddro (hodnocení, recenze)

Proč Lady Bird? Je tam souvislost s manželkou Lyndona Johnsona? Pokud ano, tak bych se na to podíval :-)

na příspěvěk reagoval mm13

qxkamo

qxkamo (hodnocení, recenze)

Statisticky naplnena kvota na nominacie dram (cca 50%) musi byt, hoc je nominacia akokolvek trapna a tento nudny film je toho dokazom. Film vysielatelny na DOMA alebo JOJ plus, ale ma to jedno velke ALE. A tym je fantasticky vykon Saoirse Ronan, ktorej rola neuveritelne sadla a u mna je momentalne favoritkou na zisk Oskara. Len vdaka nej som na 2,5*.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Dadel

Ha, má chyba. Nějak jsem nepředpokládal, že to ještě nemá stanovenu tuzemskou distribuční premiéru...

na příspěvěk reagoval Dadel

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

bejbous

Pokud si uspěl v testu a máš možnost komentovat, tak můžeš hodnotit i před distribuční premiérou. Jinak až po ní...

na příspěvěk reagoval Dadel

Uživatel jhrasko smazal svůj příspěvek.

BarVa13

BarVa13 (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo, zda se Lady Bird objeví i v našich kinech? Pokud ne, máte někdo tip, kde bych film mohla zhlédnout? ;-) Diky!

na příspěvěk reagoval Dadel

Související novinky

Apple posiluje zaměření na filmy

Apple posiluje zaměření na filmy

16.11.2018

Společnost Apple za poslední rok najala velký počet tvůrců, aby zahájila svůj průnik mezi streamovací služby a rozjela tak svoji seriálovou tvorbu. V příštím roce tak diváky čeká hned několik nových… (více)

Tvůrci Lady Bird se vrací

Tvůrci Lady Bird se vrací

01.07.2018

Tvůrčí trojice zpoza loňského úspěšného snímku Lady Bird, režisérka Greta Gerwig a hvězdy Saoirse Ronan (Brooklyn) a Timothée Chalamet (Dej mi své jméno), se znovu sejdou v nové adaptaci knihy Malé… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama