Reklama

Reklama

Kdybyste si chtěli Christine (Saoirse Ronan) jednoduše zaškatulkovat, zařadili byste ji mezi rebelky. Není nijak zvlášť hezká a obličej plný akné maskuje růžovými vlasy. Není nijak zvlášť chytrá a tenhle deficit vyrovnává tvrzením, že má umělecké sklony. Asi nejzajímavější je na ní to, že coby symbol vzdoru odmítá své křestní jméno, sama si říká Lady Bird a chce, aby ji tak oslovovali i všichni ostatní. Když se s ní setkáme poprvé, absolvujeme její brutální hádku s matkou, po které naštvaně vystoupí z auta. Jedoucího. A přitom je tahle věčně nabručená holka se zlomenou rukou (následek výše uvedeného incidentu) ve skutečnosti citlivá duše, která by se jen chtěla správně zamilovat a najít smysl života, a je jen nervózní z toho, že se jí ani jedno zatím příliš nedaří. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (332)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Takhle nudná sračka se fakt může líbit jen akademikům a lidem ve statní správě. Příběh je postaven na nějaký nevýrazný pipině co je věku, kdy neví co sama se sebou, och jak užasné téma, jen že to tady bylo milionkrat ale milionkrát divačtěji zpracované. Jediný důvod proč týhle super brečce nedám odpad je výkon Saoirse Ronan film jako takový je těžký fujtajskl. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nepochopil som nomináciu tohto filmu na oscara a to nebola jediná tohto roku nad ktorou som nechápavo krútil hlavou. S. Ronanová hraje skvelo a s prehľadom, ale tento film o mladej rebelke je tak nevyužitý, až je to do plaču. Hádka s mamou, nezhody v rodine, to celkom šlo, ale postupne je film čoraz prázdnejší a nudnejší a po záverečných titulkoch ani neviete o čom to vlastne bolo. Iba priemer na jedno pozretie. 60%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Byť úspešná neznamená byť šťastná.“ Zvláštny film. Miestami úžasný, mrazivý a báječný a hneď nato rozvláčny, nudný a čudný. Mnohé scény, dejové linky a postavy sú ustrihnuté uprostred a už sa k nim nikdy nevrátime. Zrejme naschvál? Ale prečo??? K tomu plno nečakaných scén, ktoré prebiehajú normálne a zrazu „to“ príde a ste vyvedení z miery. Hádka v aute, zrazu osoba X otvorí dvere a vyskočí von. Bum. Dcéra matke vyčíta, že je na ňu zlá, na čo matka desivo zahlási „moja matka bola tyranská alkoholička“. Bum. Potešia kvalitné herecké výkony v čele s rodičmi (Laurie Metcalf a Tracy Letts), ale všetci sú OK. Vrátane titulnej hrdinky, ktorá je síce miestami na držku, ale tak kto z nás nemal 17? Päť nominácií na Oscara ma každopádne zaskočilo. Body hore za telocvikára v divadle. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Lady Bird s největší pravděpodobností není dílo, které by s vámi svou sofistikovaností či emocionálním nábojem vytřelo podlahu, je to pouze a jen kvalitně napsané "feel good" drama. Je to film univerzální, kombinace inteligentního příběhu, charismatických postav a odlehčeného humoru připomíná např. ty lepší kousky Jasona Reitmana. Celkově si nedokážu představit, že by těch 94 minut u Lady Bird někdo litoval. 8/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lady Prd má byť adolescentnou komédiou, len neviem komu má byť určená, či obyčajným puberťákom, dementným puberťákom, alebo retardovaným dospelým. Nie je to vôbec vtipné a nemá to ani hĺbku. Príbeh je úplne o ničom, nijako diváka nezasiahne. Vraj sa v ňom uvidia skôr ženy, to chápem, ale tak filmy nominované na oscara by sa snáď mali točiť pre obidive pohlavia, nie? ()

Galerie (36)

Zajímavosti (17)

  • Saoirse Ronan, která vyrůstala v Irsku, prohlásila, že nejtěžší slovo, které měla vyslovit s americkým přízvukem bylo „perfect“. (BadCat)
  • Když je ve filmu poprvé představena Jenna Walton (Odeya Rush), stojí u modelu Range Roveru, který se poprvé objevil v roce 2004. (BadCat)
  • Snímka mala premiéru na Telluride Film Festival 2017. (belinko)

Související novinky

Apple posiluje zaměření na filmy

Apple posiluje zaměření na filmy

16.11.2018

Společnost Apple za poslední rok najala velký počet tvůrců, aby zahájila svůj průnik mezi streamovací služby a rozjela tak svoji seriálovou tvorbu. V příštím roce tak diváky čeká hned několik nových… (více)

Tvůrci Lady Bird se vrací

Tvůrci Lady Bird se vrací

01.07.2018

Tvůrčí trojice zpoza loňského úspěšného snímku Lady Bird, režisérka Greta Gerwig a hvězdy Saoirse Ronan (Brooklyn) a Timothée Chalamet (Dej mi své jméno), se znovu sejdou v nové adaptaci knihy Malé… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama