Reklama

Reklama

Nikdys nebyl

  • Velká Británie You Were Never Really Here (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Joe je válečný veterán, který si nese celou řadu jizev. Nejen z nasazení v Afghánistánu, ale i z dětství, kdy musel čelit brutálnímu otci, a ze své kariéry agenta jednotky FBI pro boj s prostitucí. Svůj bezvýchodný život tráví mezi domem, kde žije jeho podivínská matka, a nebezpečnými misemi, na nichž zachraňuje ženy, které se staly oběťmi obchodu s bílým masem. Významný senátor si ho najme, aby přivedl zpět jeho nezletilou dceru, která skončila v jednom z anonymních domů, v nichž kvete dětská prostituce. Joe bere své osvědčené kladivo a vydává se na další výpravu za spravedlností. Tentokrát však nezůstane jen u záchrany bezbranné ženy. Joe mimoděk zasáhne do pedofilní sítě, jejíž vlákna vedou vysoko... Od té chvíle se jeho existence dostává do krvavé spirály, jejíž násilnost překonává i předchozí traumatické zážitky. (Film Europe)

(více)

Recenze (247)

Karda 

všechny recenze uživatele

No ,čekal jsem o dost větší art a onanii . Takhle to byla docela emocionální jízda. Ale musíte se naladit na správnou frekvenci! Dávám 4* ,ale myslím 5*. Joaquin mně válcuje ,kde se objeví. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Ty flashbacky mne dost štvaly a i mátly. Na mne je tam však děsně dlouhá kamera, střih také nic moc a děj ani nemluvím. Ne, není špatný, divák jej do něj tahán, ale zpomalují to právě již řečené flasbacky. Takže u mne jen dvacet za pár dobrých záběrů, ale celkově je to volovina. Za ten zmatený konec opět strhávám bodíky. ()

Midar 

všechny recenze uživatele

Troufnu si říci, že kdyby se v hlavní roli neobjevil Joaquin Phoenix, neštěkl by po tomto snímku ani pes. Phoenix zde totiž opět ukazuje, že je pan herec a dokáže zahrát prakticky cokoliv. Bohužel je však jeho výkon také jedinou pozitivní věcí, která mě v souvislosti s tímto snímkem napadá. Režie či kamera jsou zde totiž úplně mimo a o nějakém scénáři pak ani nemá cenu mluvit. Místy jsem měl pocit, že je to jen směsice nepovedených záběrů ze kterých se někdo pokusil zpatlat celovečerní film. Za celou dobu se tam toho totiž vlastně moc nestane a když už má konečně dojít na nějakou akci, proběhne většinou mimo záběr. Divák tak po celou dobu sleduje buďto ztrápený obličej Joaquina Phoenixe nebo rádoby umělecké záběry s pár nic neříkajícími flashbacky. Flim se tak i přes svou relativně krátkou stopáž neskutečně táhne a jeho zhlédnutí ve vás kromě únavy a nepochopení nezanechá zhola nic. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Bohužel tady není o čem a musím fakt dát nízké hodnocení,protože u tohohle snímku mám snad rekord v usnutí na krátkou minutáž:).Joaquin Phoenix je eso,charismatu má na rozdávání,Lynne Ramsay natočila skvělý film "Musíme si promluvit o Kevinovi ".Přesto tenhle film je něco co není.Bože jak já se nudil a ještě jak se to snažilo za každou cenu bejt ten artovej klidnej filmek,který veme emoce až ke mně domů.Ani náhodou.Vzít si kladívko a odbouchat pár cápků mimo záběry kamer,který se to snaží maskovat asi kvůli ratingu co film dostal.To není umění.Kdyby to byl příběh o něm a jeho matce jak žijou pod jednou střechou,tak to bude o parník lepší podívaná,protože z tohohle tématu jsem viděl lepší filmy.Někdy mně přijde,že chybí tak půlka natočenýho materiálu,nemastná hudba a kamera může zkoušet co chce a stejně to fakt neba.30% za Phoenixe. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Film se snaží být drsný a syrový, ale moc mu to nejde. Prokliky do minulosti byli tak časté, že byly víc než cokoliv jiného pouze rušivé. Dokoukáno do konce, ale upřímně jsem se moc nebavil. 40% ()

yatan 

všechny recenze uživatele

Vyborne osviezenie v dobe prvoplanovych akcnych jedno-hubiek bez napadu. Joaquin Phoenix je pre mna asi najlepsi aktivny herec. Jeho herecky vykon sam o sebe stoji za to. Lynne Ramsay ma svoje specificke ponatie zivota a vztahov. Aj preto jej posledny film "You were never really here" bude vacsinou opat nepochopeny vykrik do doby, ktoru charakterizuje izolacia a sofistikovana korupcia. Novodoby Taxi Driver, naturalisticky - poeticky a brutalny. Ide o tazsi, ale zaujimavy film. 8/10 ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Lynne Ramsay je asi prvý režisér, ktorý natočil akčný výplach na artovej úrovni. Phoenix bola v podstate logická voľba na danú rolu a aj keď mňa to teda nedostalo, je treba pochváliť za snahu o iný prístup k akčnému filmu. Pre masového diváka to veľmi nie je, ale aj inovatívny prístup môže prekvapiť. Ja som sa dosť nudil a očakával som trošku väčšie rozvinutie deja. 55 % ()

CAR0DEJ 

všechny recenze uživatele

Trochu príliš artové, čakal som thriller, a pritom potenciál mala látka veľký, ale to podanie od režisérky.... na mňa až príliš artové. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Pohled na kladívka ke koupi v Baumaxu nebo Hornbachu už nebude nikdy stejný. Lepší je to s pryžovou násadou – lépe pak drží v ruce... Jakože hustej biják, a jak mi Joaquin nikdy moc nepřirostl k srdci, ba mě i hodně iritoval (hlavně v Gladiátorovi), tak tady s tím pupíkem a šedivým vouskem získává pár bodů za sympatii. Tah na bránu slušnej, v Oldboye se to nezvrhne a poučení je z toho nakonec takové, že je lepší mít šťastné dětství bez traumat a nejezdit do války – člověk je pak takový psychicky vyrovnanější. Jo a ta titulní skladba od Jonnyho Greenwooda je fakt parádní. [80%; 2018-03-04 Bio OKO] ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Film, který mě vůbec neoslovil. Nudně a nezáživně natočeno, po celou dobu jsem se neměl čeho chytit. Zbytečnost. Ale chápu, že někomu to může něco sdělit. ()

raxxx 

všechny recenze uživatele

Zapoměntě na komenty že jeto Drive křižene s Taxikařem je to pyscheledická sragora která je při i při 95min dlouhá , jedině pozitivum že to ma aspon nějaky děj a soudtrack. ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Zadna slava. Dej byl upozaden za umelecky look, takze vlastne zbyla jenom takova osnova, bez rozvinuti deje a u filmu jsem se docela nudil. ()

A.s.t.o.r. 

všechny recenze uživatele

Dám pouze 4 hvězdy, ale jen proto, že jeho psychické výlevy, psychicky týraly moji hlavu a obtěžovalo mě to, vždy to zabrzdilo akci a zažranost do děje :D ()

Související novinky

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

03.12.2018

Černohumorné kostýmní drama Favoritka od režiséra Yorgose Lanthimose (Humr, Zabití posvátného jelena) ovládlo letošní ročník Britských nezávislých filmových cen. Snímek zvítězil v rekordním počtu… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

70. ročník MFF Cannes

70. ročník MFF Cannes

28.05.2017

Jubilejní 70. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes byl završen vyhlášením nositelů prestižních ocenění v neděli 28.5. Na festivalovém plakátu je letos vyobrazena herečka Claudia… (více)

Reklama

Reklama