Reklama

Reklama

Nikdys nebyl

  • Velká Británie You Were Never Really Here (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Joe je válečný veterán, který si nese celou řadu jizev. Nejen z nasazení v Afghánistánu, ale i z dětství, kdy musel čelit brutálnímu otci, a ze své kariéry agenta jednotky FBI pro boj s prostitucí. Svůj bezvýchodný život tráví mezi domem, kde žije jeho podivínská matka, a nebezpečnými misemi, na nichž zachraňuje ženy, které se staly oběťmi obchodu s bílým masem. Významný senátor si ho najme, aby přivedl zpět jeho nezletilou dceru, která skončila v jednom z anonymních domů, v nichž kvete dětská prostituce. Joe bere své osvědčené kladivo a vydává se na další výpravu za spravedlností. Tentokrát však nezůstane jen u záchrany bezbranné ženy. Joe mimoděk zasáhne do pedofilní sítě, jejíž vlákna vedou vysoko... Od té chvíle se jeho existence dostává do krvavé spirály, jejíž násilnost překonává i předchozí traumatické zážitky. (Film Europe)

(více)

Recenze (247)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Joaquin Phoenix, osvědčeně přímočarý revenge námět... hmm... jak dokonale promarnit potenciál? Dejte to natočit ženě. Výsledkem je pokus o hlubokou revenge artovku, která i přes slušné tempo dokonale unudí k spánku. ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

No, FÍNIX zabije každého, kdo se pohne, aniž by bylo vůbec zřejmé, proč že se takhle hanebně chová. Podobně uživatelsky nepřívětivé filmy jsou prostě za trest. odpad! Celosvětový příjem k 6. 8. 2018: $2,528,078 ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

J.Phoenix má dar od Boha hrát bláznivý chlápky s velkou dávkou empatií. Divácky ovšem zrovna tenhle film moc vstřícnej není a tak jsem se poprvé z divácké letargie probral na chlup přesně až v půlce filmu. Z Phoenixe je velká násilnická koule, která bourá vše, co mu přijde do cesty a taky si někdy pomáhá kladívkem. S detaily se ve scénáři nikdo nebabral a tak krev stříká, vzpomínky probleskují, nic se nevysvětluje a hlavní hrdina rube a rube. Má to ale i opravdu krásné okamžiky a tak mi celý film vychází jako dějově rozpolcený a ztracený. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Na snímek jsem se těšil téměř půl roku a očekávání jsou prakticky naplněna. Škoda úbytku šťávy ve finále a absence násilných detailů, ale Phoenix a hudba famózní. Nedivil bych se, kdybych zvedal po druhé projekci na 5 hvězd. ()

Hillock odpad!

všechny recenze uživatele

61%. To jako vážně? Psychedelický píčomilný film, který ti dá za vyučenou. Pokud nepatříš mezi sortu intelektuálních zvrhlíků, nebude ti to říkat absolutně nic. Maximálně si můžeš umýt prdel, beztak ji máš špinavou, píčo!!! ()

KRYSIOPICE odpad!

všechny recenze uživatele

Film se vleče neskutečně pomalým tempem, je plný záběru, které nemají žádný obsah a jsou naprosto zbytečné. Hraje tam dramatická hudba a jsou tam dlouhé záběry jako v artových filmech, ale to z filmu neuděla velké dílo pokud je o ničem. Škoda, že  phoenix mrhá talentem na účinkování v takových sračkách. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Na artový film „Nikdys nebyl“ jak jinak než do alternativního kina Kasáren Karlín.. Prosím nemyslete si o mne, že jsem zvrhlý ouchyl, ale čekala jsem mnohem více brutality a mnohem méně zamyšlených pohledů.. Miluju divnochlápky v podání Joaquina Phoenixe a tenhle zamlklý zabiják se šrámy na těle i na duši byl hereckou pastvou pro oči, ale dějově mne bohužel film moc neuchvátil.. Tak nějak mi přijde, že sama režisérka nevěděla jakým směrem se má vrtnout.. Hořká komedie, psychologické drama nebo syrová akčárna? Film připomíná vzdáleně nějakou temnou severskou verzi „96 hodin", jen místo vyrovnaného zabijáka se slušivém sáčku máme před sebou raněné zvíře zahnané do kouta.. Čekala jsem mnohem více krvavých a brutálních scén, už jen díky oblíbené zbrani hlavního hrdiny – kladiva, ale místo toho jsem dostala jen pár náznaků (např. prostřednictvím bezpečnostní černobílé kamery umístěné hodně vysoko, vraždění mimo záběr kamery,atd.).. Moc často se mi to u podobných filmů nestává, ale za těch 95 minut jsem si nestihla k hlavnímu hrdinovi vybudovat vztah a ani se rozhodnout, jestli je mi sympatický nebo ne.. Myslela jsem, že celý děj se bude motat kolem únosu dívky, ale ten je tam jen okrajově.. Okrajově je tam vlastně tak nějak vše.. Náznak služby v armádě, náznak vztahu s matkou, náznak organizovaného zločinu, náznak, náznak, náznak.. Vlastně nevím, co mi měl film dát.. Není to nuda, celkem se na plátně pořád něco děje, jen jsem asi hlavní myšlenku nějak nepochopila.. Jasně, je blbé být zabijákem a dál? Zbytečně velký prostor pro divákovu představivost.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Komentář Malarkey zcela vystihuje můj názor. A také - jak tu už padlo - plno lidí fimům Lynne Ramsey prostě nerozumí. A já si říkala, že mi při pohledu na tento film projel hlavou snímek - Musíme si promluvit o Kevinovi, který je naprosto skvělý :D Opravdu - Nikdys nebyl není pro každého a každý ho opravdu "nepochopí" a to je za mě v pořádku. Je to sice už několik dní, co jsem to viděla, ale pořád mi to projíždí hlavou :) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film to nebude mít u diváků jednoduché. A ono se není moc čemu divit. Nikdys nebyl není divácky vděčný film, a ve své podstatě mu o to ani nejde. Režisérka Lynne Ramsay uchopila svůj film jinak, a její vyprávění je dosti jiné, a většina tvůrci by ho pojala mnohem jednodušeji a přímočařeji. Ramsay nám nedá moc přímých informacích, a spoustu věcí si musíme domyslet a pospojovat sami přes jemné náznaky(info o filmu řekne skoro více, než samotný film). A tímto samým způsobem pracuje s postavy a s jejich motivacemi. Pro normálního diváka, zvyklého na mainstreamový způsob vyprávění je tento styl vyprávění, dosti neobvyklí a nezáživný. Ramsey nikam nespěchá, i samotnou akci zbytečně nekomplikuje, vše vypadá až moc reálně(to neznamená, že by to bylo nudné). Naštěstí režisérka měla obrovské štěstí na hlavního herce, protože on tohle všechno zvládne zahrát. Joaquin Phoenix toho zde moc nenamluví, ale spoustu emocí vyjádří pomocí svého pomláceného těla, které dosti výstižně popíše stav hlavního hrdiny a jeho psychiky. A Phoenix je v této roli hodně přesvědčivý, přesto jsem místy nevěděl co si mám o hlavní postavě myslet. Film má zajímavou atmosféru, spoustu velmi pěkně natočených scén, celou dobu mě připomínal něco na způsob 96 hodin a Drive v indie verzi. I přes všechny klady jsem se nudil, a byl jsem zklamaný jakým způsobem režisérka některé scény pojala, a nenaplňuje divácké očekávání. Nikdys nebyl je zajímavý film, který má netypický styl vypravování, ale osobně ho vidět podruhé nepotřebuji. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Phoenix je cool i v takovýhle temný depre-roli, ale film celkově je náročná a dost zvláštně vyprávěná podívaná, která ukazuje nejen temná zákoutí a bolístky minulosti hlavního hrdiny, ale i temné stránky světa, v němž žije. Nezřetelný, independent pošmourný thriller. ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

To je tak, keď si "silná ženská režisérka" myslí, že na filme s bradatým Joachimom čo chodí s kladivom vybavovať susedské spory je najzaujímavjší jeho vzťah s mamou. No to teda nie je. Škoda... ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Souhlas s komentářemi níže. Představte si že máte slušnej film, a seberte mu všechno co ho dělá slušnej. Akci, napětí, příběh.. A zbyde vám tenhle film. Z nějakýho důvodu si režisér myslí, že čím déle nechá diváka civět na oči Joaquina Phoenixe, tím více se do něj vcítíme. Omyl. Při sledování jsem si připadal jak Tomáš Rosický při posledním zápase kariéry. Každou minutu jsem se koukal na časomíru a modlil se ať už je konec. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Surová sonda do mysli člověka, který se snaží vypořádat s démony minulosti. Netradičně bych začal hudbou, Jonny Greenwood potvrzuje, že je nejoriginálnějším filmovým skladatelem současnosti. Tenhle hlučný a kule rvoucí soundtrack, který nenechá mysl diváka na pokoji je přesně to, co tenhle film potřebuje a povyšuje to celý ještě o level dál. Místy se může zdát až moc hlasitý, ale právě díky tomu plní svůj účel. Lynne Ramsay postavila You Were Never Really Here jako rozbor charakteru a ač se to tak nemusí zdát, thriller o odplatě stojí až na druhé koleji. Tenhle film je hlavně o Joeovi, který není vykreslen vůbec jako kladný hrdina a při několika scénách z něj jde přímo strach. Díky tomu fakt, že svoje oběti porcuje kladivem, nepůsobí vůbec přehnaně, spíš jako nástroj, který zobrazuje jeho porušenou mysl. To že zachraňuje nezletilé dívky ze spárů úchylných boháčů, ale naznačuje to, že svůj morální kompas má nastavený správným směrem a násilí je jen cesta jakou se vypořádává s minulostí. Vzniká tak postava, která s přehledem utáhne celý film a po celou dobu se o ní chcete dozvědět víc a víc informací. Příběhové vyprávění pomocí filmového jazyka tady funguje na jedničku a Lynne Ramsay se opravdu překonala. Celý film díky vnitřnímu souboji Joea se sebou samým provází nejistota, kterou podtrhuje hra se skutečností a představivostí. Je to jeden z těch filmů, kdy si často budete říkat, jestli to co vidíte je skutečné nebo si to hlavní postava představuje. Rozumně je však vše ponecháno na úvaze diváka samotného. Joaquin Phoenix si drsňáka dává ve stylu De Nira v Taxi Driverovi, prostě testosteronový a zároveň procítěný herecký koncert, herectví v tom nejlepším slova smyslu. Phoneix je už nějaký ten pátek hereckým esem, které se prostě vyplatí sledovat v jakémkoliv filmu a tady obzvlášť. You Were Never Really Here předčilo všechna moje očekávání, čekal jsem revenge thriller, ale dostal jsem daleko víc a už takhle ze začátku roku je tu silný kandidát na jeden z nejlepších filmů letoška. 91% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Kladivo jako velmi sugestivní rekvizita. Ne poprvé. A stačí to. Phoenixovi stačilo, v dokonale neokázalém, minimalistické stylu, na pomezí artu, tak jak jej vnímá popcornová divácká obec (asi i za). 75% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Jestli chtěla Ramsey někoho unudit, tak se jí to zdárně podařilo. Kladivoun Phoenix je podivín a divný je i celý film. Kdyby to mělo aspoň spád. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Témou sa to trochu podobá na Taken, ale spracovaním to je niekde úplne inde. V hlavnej úlohe tu nie je nezastaviteľný Superman, ale traumatizovaný Joe, ktorý často musí zvádzať súboje aj vo svojej hlave. Joe a jeho kladivo sú ale veľmi úspešný v hľadaní nezvestných dievčat. Posledná úloha sa však trochu zvrtne, keďže sieť pedofilov zasahuje až na tie najvyššie miesta.Je to pomalé, ponuré a často veľmi znepokojivé. Príbeh je prezentovaný nevšedne a originálne, avšak sú tu aj momenty, kedy film stráca divákovu pozornosť. A je to škoda, lebo často sú tu dôležité detaily, na ktorých sú vystavané celé scény. Joaquin Phoenix herecky koncertoval a vytiahol tento film z vôd šedého priemeru. 60% Edison ()

Almásy 

všechny recenze uživatele

Lynne Ramsay ma velmi zaujala už pri We Need To Talk About Kevin. Myšlienka, že by mala robiť revenge film s Joaquinom Phoenixom ma zaujala už od momentu kedy bol film iba v pre-produkcii. Film má charakter noiroveho komiksu, dokonca si viem predstaviť že by to bolo celé animované. Ramsay natočila zvláštne nemanželské dieťa Scorseseho Taxikára, Drive a Ghost Dog. Za mňa absolútny masterpiece. Po dlhej dobe nastúpila orginálna režisérka s orginálnou víziou. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo snažil udělat stejnou kutlovku, jako je Drive a totálně neuspěl. Film je téměř bez dialogů, dlouhé tiché momenty však nejsou zdaleka tak cool, flashbacky do Joaquinovo mládí jsou zcela zbytečné a nemají žádné opodstatnění. Ač má snímek pouze 90 minut, tak je neskutečně natahovaný. Jako 20ti minutová jednohubka by to asi fungovalo, ale takhle vážně ne. ()

Související novinky

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

03.12.2018

Černohumorné kostýmní drama Favoritka od režiséra Yorgose Lanthimose (Humr, Zabití posvátného jelena) ovládlo letošní ročník Britských nezávislých filmových cen. Snímek zvítězil v rekordním počtu… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

70. ročník MFF Cannes

70. ročník MFF Cannes

28.05.2017

Jubilejní 70. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes byl završen vyhlášením nositelů prestižních ocenění v neděli 28.5. Na festivalovém plakátu je letos vyobrazena herečka Claudia… (více)

Reklama

Reklama