Reklama

Reklama

Nikdys nebyl

  • Velká Británie You Were Never Really Here (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Joe je válečný veterán, který si nese celou řadu jizev. Nejen z nasazení v Afghánistánu, ale i z dětství, kdy musel čelit brutálnímu otci, a ze své kariéry agenta jednotky FBI pro boj s prostitucí. Svůj bezvýchodný život tráví mezi domem, kde žije jeho podivínská matka, a nebezpečnými misemi, na nichž zachraňuje ženy, které se staly oběťmi obchodu s bílým masem. Významný senátor si ho najme, aby přivedl zpět jeho nezletilou dceru, která skončila v jednom z anonymních domů, v nichž kvete dětská prostituce. Joe bere své osvědčené kladivo a vydává se na další výpravu za spravedlností. Tentokrát však nezůstane jen u záchrany bezbranné ženy. Joe mimoděk zasáhne do pedofilní sítě, jejíž vlákna vedou vysoko... Od té chvíle se jeho existence dostává do krvavé spirály, jejíž násilnost překonává i předchozí traumatické zážitky. (Film Europe)

(více)

Recenze (247)

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byt (a pry i melo puvodne) o pul hodky delsi, kdyz uz si ten snimek dovoli plytvat zaberama a casem v 95ti minutach. Nakonec mi to davalo hezky, po indie a nenapadne smysl, ale urcite nebudu oponovat tomu, ze to slo ( i v ramci zachovani super atmosky) udelat lepe. Ty ctyri hvezdy jsou slabsi sice, ale zaslouzeny a byt to debut, tak za nej bojuju o trosku vic, ale Lynne Ramsay po We Need to Talk About Kevin potvrzuje, ze to nebyl nejaky vystrel mimo. Tohle mozna neni uplne na komoru a na prvni dobrou, ale mam pro ni pochopeni a fandim ji, protoze ma zvlastni cit i kumst v ruce ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Smutnej Joaquin s homeless vizáží zabíjí pedofily kladivem. A není to až tak super, jak to zní. Rozhodně mi nevadí, že film nenabízí žádnou kulervoucí akci, to jsem od něj nečekal, ani nechtěl. Celkově to ale působí trochu nedopečeně, takže na konci vlastně nevím, co jsem si měl ze zážitku odnést. Navzdory trochu frustrující snaze o zmatení diváka, mě to ale celou dobu bavilo, a svoje momenty to rozhodně má. Silných 6/10 ()

Pettas 

všechny recenze uživatele

Jako bylo to hezky natočený, to joo. Akorát v druhý půlce sem se v tom začal ztrácet. Škoda toho konce, který z mýho pohledu nedával vubec smysl. Za atmošku a zpracování horší 4*. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Hovadina bez hlavy a paty, které "novátorský" záměr neukazovat akci jen ještě víc ubližuje. Jediné co zaujme je hudba, která se ale svou výrazností do tak nudného snímku nehodí. Chcete psychopatickýho Joaquina stále žijcího s matkou? Dejte si Jokera. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Drsne, pomaly plynuce az komorne, nezobrazujuce kazdy detail stale, ale len obcas. Psychologiu naruseneho veterana zahral Phoenix dokonalo. Nenudil som sa, hoci si kamera dozici nejake tie staticke obrazy. Odporucam, hoci uznavam, ze film nesadne kazdemu. Zaverecna vrava v restauracii a hudba v pozadi bola bez nadsadenia dokonala. A vobec, zvukova i hudobna zlozka presne dokresluje atmosferu. ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Boze ake dobre namety..len to spracovanie..Asi som uz vyrastol z toho aby ma bavilo pozerat na postavu 50 sekund ako chodi, 35 sekund ako rozmysla, minutu ako lezi..Vychvalovana hudba mi tiez pripomina mladost za atari pocitacom...Bol to art jak svina..ci vlastne nuda jak svina, ale to je vlastne cool..ci nie vlastne ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Tento film byl všechno, jen ne Thriller, Mysteriózní a o dramatu mám také jinou představu. Spíše šlo o artovou, melancholickou patlaninu, jenž nedokázala udržet mou pozornost. Prostě nudné nic, jenž pokud mělo něco sdělit, tak mně to rozhodně neřeklo. ()

Dlaha 

všechny recenze uživatele

Joaquin Phoenix úžasný, z několika scén přechází zrak (třeba ta scéna pod vodou). Násilí je pouze v náznacích, ale nevadí to. Užil jsem si to, postavy se mě dotkly, bohužel zážitek z nějakého důvodu poměrně rychle vyprchá. Což je upřímně škoda. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Emocionálně mě tohle absolutně minulo. Co drží oči ve střehu je Joaquin Phoenix, který je v roli hitmana brilantní, ostatně jako v každé své roli. Všechno okolo něj ale bohužel za pozornost diváka nestojí. Děj se nehýbe, pokud zrovna někomu Joaquin nerozplácne kebuli kladivem a vztahy mezi postavami jsou natolik odbyté, že ani motivaci zachránit nevinnou dívku z rukou mafie, se film pořádně neobtěžuje vysvětlit, či rozvinout. Snaha o stylovost je patrná z každého statického záběru a zpětně je mi skvělého Phoenixe líto, že exceluje v tak nefunkčním celku. 50% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Tento film viac „indie“ by možno ani nemohol byť. Tzv. „flashbacky“ v hlavnom príbehu nefungujú tak, akoby mali. Príliš zjednodušený a „umelecký“ záver. J. Phoenix dobrý, ale jednoducho z tej škatuľky, do ktorej ho strčila slečna Ramsay, sa nedokáže dostať von. Inými slovami, jeho herecký výkon nedokáže zlomiť/prekonať bariéry. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Tohle měla být ultimátní erková řezničina a ne artový film. Výsledkem je tak místy až nudný snímek. Přitom námět by si zasloužil pořádně napínavou podívanou. Jen díky hereckým kvalitám Joaquina Phoenixe dám nakonec 60% ... ()

Související novinky

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

03.12.2018

Černohumorné kostýmní drama Favoritka od režiséra Yorgose Lanthimose (Humr, Zabití posvátného jelena) ovládlo letošní ročník Britských nezávislých filmových cen. Snímek zvítězil v rekordním počtu… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

70. ročník MFF Cannes

70. ročník MFF Cannes

28.05.2017

Jubilejní 70. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes byl završen vyhlášením nositelů prestižních ocenění v neděli 28.5. Na festivalovém plakátu je letos vyobrazena herečka Claudia… (více)

Reklama

Reklama