Reklama

Reklama

Nikdys nebyl

  • Velká Británie You Were Never Really Here (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Joe je válečný veterán, který si nese celou řadu jizev. Nejen z nasazení v Afghánistánu, ale i z dětství, kdy musel čelit brutálnímu otci, a ze své kariéry agenta jednotky FBI pro boj s prostitucí. Svůj bezvýchodný život tráví mezi domem, kde žije jeho podivínská matka, a nebezpečnými misemi, na nichž zachraňuje ženy, které se staly oběťmi obchodu s bílým masem. Významný senátor si ho najme, aby přivedl zpět jeho nezletilou dceru, která skončila v jednom z anonymních domů, v nichž kvete dětská prostituce. Joe bere své osvědčené kladivo a vydává se na další výpravu za spravedlností. Tentokrát však nezůstane jen u záchrany bezbranné ženy. Joe mimoděk zasáhne do pedofilní sítě, jejíž vlákna vedou vysoko... Od té chvíle se jeho existence dostává do krvavé spirály, jejíž násilnost překonává i předchozí traumatické zážitky. (Film Europe)

(více)

Recenze (247)

Torpid 

všechny recenze uživatele

Neohrožená mlátička na cestě do organizovaného podsvětí a zpět. Velká škoda, že režisérka není na stejném levelu jako Phoenix na tom svém hereckém. Mám rád nedoslovné, atmosferické napínáky, ale tady za těmi "artovými" vypravěčskými postupy cítím spíš velkou řemeslnou bezradnost. Doopravdy byl záměr vytvořit tak chaotické Psycho flashbacky s dýcháním v igelitu a asi "taťínkovým" kladívkem?? Doopravdy se hodila vodní pohřební scéna do konceptu filmu?? A posledních 15 minut je to režijně a scénáristicky už na přes držku. Škoda, protože na úvodní kratičkou momentku zpívajícího černošského taxikáře ve zpětném zrcátku nedokážu zapomenout. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavej film. Kdybych si nepřečetl obsah, tak těžko pochopím o co jde, protože ve filmu samotným se vysvětlení moc nedočkáte. Bylo tam samý odpočítávání, současnost se občas prolnula se vzpomínkama do dětství a války. Akce bylo hodně a byl to první film, kdy vlastně nic nevidíte a sokové leží na zemi po dalším střihu kamery, zajímavej nápad. Phoenix se na roli zarostlýho sadisty celkem hodil. Nemůžu dát víc jak za tři, ale celkem jsem se bavil. ()

Kubeska 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl parafrázovat jednu československou komedii pro pamětníky, tak bych film nazval "Cesta do hlubin veteránovy duše". Ta cesta je bohužel průměrnou variací na lepší filmy o pomstě nebo traumatizovaných protagonistech, ke kterým patří třeba Taxikář (1976), Slídil (2014) či Noční zvířata (2016). Joaquin Phoenix jako nosný trám s ležérní vizáží a dvorní skladatel P. T. Andersona Jonny Greenwood tvoří ty kvalitnější prvky tohoto nezávislého kousku, na němž mi vadil nudný začátek a celkové povrchní zpracování. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Kde jsem to.. co jsem to jenom... kdo to... - aneb - film, který je o dva kroky pozadu za svým dějem. Tohle muselo bejt pro vyznavače violence porna hotový peklo. Čtyři, to se jen tak nevidí... ()

Dogfish 

všechny recenze uživatele

Je to takový soft thriller. Ten fousatý santusák se sice ohání dobře kladívkem, ale ty záběry jsou buď na videu a nebo ty dopadající rány není vidět. Jeho schizofrenické stavy podtrhují psycho části filmu. Škoda, mohl to být lepší film. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Prvoplánově surový a drsný thriller trochu nešikovně zabalený v artové beznaději. Lynne Ramsay má ale dostatek nápadů a režijního švihu na to aby z Nikdys nebyl udělala skvělou experimentální žánrovku. Phoenix samozřejmě vynikající. 7/10 ()

sanikope 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní všetkých komentárov mám pocit že som videl asi iní film alebo má jednoducho tieto traumatické snímky čímsi priťahujú pretože sú plné jedla na zamyslenie. Pre mňa osobne som asi prvú tretinu tapal a užíval si vizuál. Potom ako Joe "zachránil" Ninu som mal moment kedy som si nebol istý či ma to bude aj ďalej zaujímať, vďaka bohu ten moment trval len okamih a od nasledujúcej scény sa z toho pre mňa osobne vykľula freudianska rodinná dráma. Nina bola pre mňa symbolom zraneného Joea, celá historka okolo unesených detí a celé to Rambo a taxidriver style mi prišli akoby taká halucinačná fantasy alias revenge za jeho detstvo, detstvo na ktoré sa snaží zabudnúť a zatlačiť to všetko kdesi do hlbokého podvedomia. No i tak sa tieto traumatické zážitky valia na povrch. Spomienky na kruteho otca a veľmi nejasný vzťah s matkou -narážka na Alfieho Psycho je pre mňa dosť podozrivá a tak mám akosi pocit že tam bolo čosi viac medzi nimi- aj to ako ju ukladal do postele-mi nedá. Najviac na mňa však zapôsobil ten pohreb tá opäť pravdepodobne vysnená forma lúčenia sa v jazere- to má dostalo. To uvoľnenie z rodičovských pút. Neviem možno som si to celé len vyfantazíroval ale ja som tam nevidel žiadneho hrdinu ale len zraneného malého chlapca ktorému sa podarilo sa zbaviť oboch rodičov a aby to nebolo také surové tak si jednoducho vymyslel akčný cover. You were never really there said it all. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Joe je nikdo.. Takový chlapík, co asi byl ve válce, má pár traumat a hlavně si něco zažil v dětství se svým brutálním otcem. No a jako práci dělá nájemného "detektiva", hledá a zachraňuje ženy, které se dostali do sítě s bílým masem a má trošku jiné praktiky (kladivo)... A dostane se k případu, kde si ho najme americký senátor, vše vypadá na "normální" rutinu, avšak tak to není... Jo doufal jsem v další Drive, ale nestalo se.. Joaquin Phoenix je výbornej, audio-vizuální stránka povedená a to je tak vše.. Jeden výstřel skrz hlavu, kladivo v akci jen přes kameru a když se člověk těší na konečné-brutální-zúčtování, přijde střih, střih a kavárna... snad příště 6,5/10 ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Taká nezáživná artová napodobenina filmu Taken. Postavy nezaujímavé a najmä nerozvinuté, dej nič moc, žiadna akcia. Plusom bola celkom krátka stopáž a atmosféra, ktorá bola dostatočne ťaživá, ako by som od takéhoto filmu čakal. 6,2/10. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Divnothriller. Do poloviny nuda, potom sice nastoupí akce, ale je to trošku jakoby to točil Švankmajer. Podivné (a dlouhé!) záběry na podivné věci. Jako, úplný nesmysl to není, ale smysl to taky moc nedává. ()

P.H. 

všechny recenze uživatele

Odstraňte z akčního filmu všechno, co by vám jeho sledování usnadňovalo - a máte tenhle snímek. Jako ukázka nekonformního přístupu k žánru OK, ale podruhé viděti netřeba. ()

dwbmb 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má koule. Asi jiné koule, než myslel POMO, podle kterého filmu gule naopak chybí. Tenhle film má totiž koule na to do žánru, který běžně staví na akci a zpomalených záběrech odletujících částí těl, vnést naopak empatii k postavám (ať už kladným nebo záporným, i když je vůbec ve filmu nějaký klaďas a záporák?), trochu toho citu a vizuálu, který má momenty, kdy by se dal nazvat i krásným. Celé to dohromady náramně funguje, tempo je přiměřené, postavy intenzivní. No a pak jedna z postav řekne úplně pitomou klišé hlášku a film skončí. WUT? Vůbec jsem si dopředu nevšiml, že je film na dnešní poměry opravdu krátký a ani mi nepřišlo, že už hodina a půl utekla, ale to vůbec neomlouvá to, jakým způsobem je natočený závěr. To se opravdu hodně nepovedlo. Byla by zároveň škoda se kvůli tomu nechat odradit od té hodiny a půl předtím, protože ta za to opravdu stojí. ()

Terminer 

všechny recenze uživatele

Zpomalené, nudné a velice nezajímavě podané. Já jsem čekal stylovou akční podívanou, a dostalo se mi nezávislého thrilleru, který ničím nepřekvapí ani nepotěší. Snad kromě Joaquina Phoenixe, ten tu hrál poměrně dobře. Jinak jsem byl ale zklamaný, a to hlavně z promarněného potenciálu. Bohužel. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný film. Snaží sa navnadiť na neobyčajné poňatie, ale moc sa mu to nedarí. Všetko to je také chaotické a nesúdržné. Jediné, čo sa dá chváliť je Joaquin Phoenix, ktorý hrá ako vždy dobre. Páčia sa mi scény s kladivom a v podstate začiatok. Oproti tomu je koniec taký divný. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Pocitovo dvakrát dlhší film než v skutočnosti, ktorý vyžaduje plnú divákovu pozornosť. Atmosférou značne nepríjemný a špinavý. Veľa dejových zákrut a motivácií postáv si treba domýšľať z ledabolo pohádzaných náznakov a flashbackov. Akcia sa odohráva buď mimo záber, alebo je nasnímaná schválne neprehľadne. Režisérka nám nedá nič zadarmo. Phoenix v jeho tradičnej, hypnotickej, depresívnej polohe. Ako artová alternatíva akčných béčok to má svoje čaro, ale o výnimočný film sa v žiadnom prípade nejedná. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Tohle nezachrání ani vždy skvělej Joaquin..zde vyhlížející jako bezdak s kladivem.. Špatná kamera..hudba..rádoby násilné scény nefungují..napětí a něco co by mě vtahlo do děje..bohužel nic...20% naprosto zbytečný film.. Jak jsem se těšil..tak jsem se nudil :( ()

Související novinky

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

03.12.2018

Černohumorné kostýmní drama Favoritka od režiséra Yorgose Lanthimose (Humr, Zabití posvátného jelena) ovládlo letošní ročník Britských nezávislých filmových cen. Snímek zvítězil v rekordním počtu… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

70. ročník MFF Cannes

70. ročník MFF Cannes

28.05.2017

Jubilejní 70. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes byl završen vyhlášením nositelů prestižních ocenění v neděli 28.5. Na festivalovém plakátu je letos vyobrazena herečka Claudia… (více)

Reklama

Reklama