Reklama

Reklama

Nikdys nebyl

  • Velká Británie You Were Never Really Here (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Joe je válečný veterán, který si nese celou řadu jizev. Nejen z nasazení v Afghánistánu, ale i z dětství, kdy musel čelit brutálnímu otci, a ze své kariéry agenta jednotky FBI pro boj s prostitucí. Svůj bezvýchodný život tráví mezi domem, kde žije jeho podivínská matka, a nebezpečnými misemi, na nichž zachraňuje ženy, které se staly oběťmi obchodu s bílým masem. Významný senátor si ho najme, aby přivedl zpět jeho nezletilou dceru, která skončila v jednom z anonymních domů, v nichž kvete dětská prostituce. Joe bere své osvědčené kladivo a vydává se na další výpravu za spravedlností. Tentokrát však nezůstane jen u záchrany bezbranné ženy. Joe mimoděk zasáhne do pedofilní sítě, jejíž vlákna vedou vysoko... Od té chvíle se jeho existence dostává do krvavé spirály, jejíž násilnost překonává i předchozí traumatické zážitky. (Film Europe)

(více)

Recenze (247)

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Tohle nezachrání ani vždy skvělej Joaquin..zde vyhlížející jako bezdak s kladivem.. Špatná kamera..hudba..rádoby násilné scény nefungují..napětí a něco co by mě vtahlo do děje..bohužel nic...20% naprosto zbytečný film.. Jak jsem se těšil..tak jsem se nudil :( ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Drive meets The Equalizer a tak veľmi sa snaží byť iný a artový, až si neviem predstaviť človeka, ktorému sadne. Strašná škoda, Phoenix sa do toho vložil naplno a s divácky otvorenejším prístupom z toho mohla vyjsť ojedinelá žánrovka. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Mírně depresivní thriller, ovšem dost smutný a vlastně i celkově celý příběh je smutný. Ovšem pokud se jedná o Joaquina, tak ten opět září a odnesl si taky za svůj výkon v Cannes cenu. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Tohle se hodně nepovedlo, námět dobrej ale nesměla by to točit ártová uspávačka hadů. 1. symbolickou za Jožku s pyřvkem a solidní psychedelický soundtrack. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

45% - komentář 20ti slovy: 15 minutový krátkometrážní snímek natáhnutý na 89. Parádní Phoenix a atmosféra, ale pomalé tempo ubíjející, ikdyž jsem měl 2x rychlost přehrávání (díky tomu nedávám 30%). ()

WhiteDuke 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že psyché Phoenixova protagonisty Ramsay podřídila vše od fragmentární struktury, vypravěčské prostředky, až po akční scény, které jdou dost drasticky proti očekáváním. Ten fetiš snímání v detailu, sound design i ta skoro Refnovská intermezza. Finále "uvnitř" tak nabízí možná brutálnější vyústění než jaké je žánrově očekáváno. ()

carodejb 

všechny recenze uživatele

Taken pre hipsterov. Film, kde forma prebíja obsah, lebo strihová skladba sa snaží (a aj to dosahuje) rozprávať viac ako text. Stáva sa tak z toho obrazové puzzle, ktoré si vyžaduje divákovu plnú pozornosť. Navyše sa film nesústreďuje na to čo je pri bežných akčných filmoch dôležité - akciu, ktorú odsúva mimo záber. Stáva sa tak žánrovou antitézou k mainstreamovým filmom. Avšak: keď odstránime formu preč a naozaj sa sústredíme na príbeh dostaneme len priemernú a jednoduchú zápletku, ktorá neprekvapí. Osobne: keby ma nezaujal strih, nudím sa. Je to skor intelektuálna hračka, nie divácky film. 3* ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně zvláštní film. Tempem, zvukovou kulisou, ztvárněním hlavní postavy - fenomenální Phoenix. Od začátku je jasný, že tenhle chlap prostě musí udělat to, co udělá. Scéna v řece byla lyrická. ()

petrik11 odpad!

všechny recenze uživatele

You shouldn't ever watch this shit. Niečo neuveriteľne nudného nepozerateľného a ešte to dotvárala tá debilná hudba. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

(text může obsahovat spoilery) Depresivní film o smlutném "hrdinovi", který se proti vůli zaplete do špinavé kriminální aféry s politickým zázemím. Ztrácí i ty malé životní jistoty, které měl (nebo mu zbyly ? to se divák nedoví) a pomsta se pro něj stává součástí "zakázky" , pro níž už ale vlastně nemá objednatele. Joaqin Phoenix jako málomluvný Joe podává úžasný výkon(cena za mužský herecký výkon na MFF v Cannes), ale stejně tak Ekaterina Samsonovová jako malá Nina. Film byl v Cannes uvedený ve verzi, kterou režisérka označila za nedokončenou.Přesto se od tamního publika dočkal několikaminutových ovací ve stoje... ()

Kortexo 

všechny recenze uživatele

Stejně melancholické a geniální, jako film: Tahle země není pro starý z roku 2007.Joaquin Phoenix je nezapomenutelný a herecký nepřekonatelný, což z filmů děla vrchol herectví.Stejně, jako Javier Bardem v Tahle země není pro starý, nebo Heath Ledger v Temném Rytíři.Lituji jediné věci a to, že jsem film neviděl v kině... ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Nuda jak sviňa, protivná kamera, otřesný střih, blbý děj, scénář na blití a jako bonus se můžete hodinu a půl dívat v detailu ma hnusněho smradlavého ulepeného starého chlapa. ()

Ikedar 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, ktorý nám ponúka pohľad do hlavy hlavného hrdinu a nepovie nám o tom. Respektíve nám to nepovie priamo. Jeden z tých filmov, ktorý treba brať ako literárne dielo prenesené do filmového univerza, kde audiovizuálne umenie pracuje na plné obrátky. Chápem prirovnania k Scorseseho Taxikárovi, najmä kvôli hlavnému protagonistovi, a tým čo je a čo nie je realita. Ak by sme film brali podľa jednej z interpretácií ako cestu do fantázie, kde nič z toho ušľachtilého čo vidíme, vlastne nie je pravda, tak potom je to úlet. A ak sa nad tým tak človek zamyslí, a preanalyzuje si všetky tie detaily a skryté obrazy a podobenstvá medzi postavami, ono je to aj dosť pravdepodobné. Aktívny a diskusie vzbudzujúci film, ktorý ak divák chce, ostane s ním ešte dlho po skončení. Ak teda chce. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Koľko môže trvať 89 minút ? Tak odpoveď na túto otázku Vám vie dať veľmi presne brilantná režisérka a odborníčka na liečbu nespavosti Lynne Ramsay. Je to presne 65378784867576878678 minút. Minimálne pocitovo. Je tu ďalší z tragických prípadov toho, keď máte v rukách špičkového herca, námet jak piča, producenti Vám dajú prachy a Vy môžete natočiť surový ničím nerušený antihollyúdsky skvost. Lenže má to zádrhel. Ste totiž jebnutý kokot a filmy točiť neviete. No a to potom vyzerá nejako takto. Inak, Džakvin fenomenálny, násilie mňamkové a téma chrumkavá. A celé spolu je to za dve a dosť. ()

Související novinky

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

03.12.2018

Černohumorné kostýmní drama Favoritka od režiséra Yorgose Lanthimose (Humr, Zabití posvátného jelena) ovládlo letošní ročník Britských nezávislých filmových cen. Snímek zvítězil v rekordním počtu… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

70. ročník MFF Cannes

70. ročník MFF Cannes

28.05.2017

Jubilejní 70. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes byl završen vyhlášením nositelů prestižních ocenění v neděli 28.5. Na festivalovém plakátu je letos vyobrazena herečka Claudia… (více)

Reklama

Reklama