Reklama

Reklama

Nikdys nebyl

  • Velká Británie You Were Never Really Here (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Joe je válečný veterán, který si nese celou řadu jizev. Nejen z nasazení v Afghánistánu, ale i z dětství, kdy musel čelit brutálnímu otci, a ze své kariéry agenta jednotky FBI pro boj s prostitucí. Svůj bezvýchodný život tráví mezi domem, kde žije jeho podivínská matka, a nebezpečnými misemi, na nichž zachraňuje ženy, které se staly oběťmi obchodu s bílým masem. Významný senátor si ho najme, aby přivedl zpět jeho nezletilou dceru, která skončila v jednom z anonymních domů, v nichž kvete dětská prostituce. Joe bere své osvědčené kladivo a vydává se na další výpravu za spravedlností. Tentokrát však nezůstane jen u záchrany bezbranné ženy. Joe mimoděk zasáhne do pedofilní sítě, jejíž vlákna vedou vysoko... Od té chvíle se jeho existence dostává do krvavé spirály, jejíž násilnost překonává i předchozí traumatické zážitky. (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (247)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Já tam ve skutečnosti taky nebyla, u toho střípkovitého vyprávění "bylo, nebylo". Pomalé tempo mě uspávalo a hrubé násilí za mák neoslovilo. Jen díky démonickému Phoenixovi jsem to dokoukala a stejně jako on, ani já nevěděla, co se mi to vlastně děje/dělo před očima. Ve zkratce dýchání s igeliťákem na hlavě, pohřební koupání v obleku, hnus pedofilie, zelené bonbóny a kladivo. Mně z toho vyšlo psycho bez pěkného dne. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

To, že sa jedná o podivnú variantu “Taken” mi nijak nevadí. No že som sa počas hodiny a pól viac nudil, ako zabával, pričom forma spracovania v kombinácii s flashback-mi, ma viac iritovala, než naviedla na správnu notu, to je priam trestuhodné. Niekoho to možno baviť bude, no pre mňa to bolo utrpenie .. ()

Reklama

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

No ty vole, to bol zase zazitok. Na mna to trochu pôsobilo ako extra artova verzia Taxikara mixnuty trochu s Leonom. Pribeh o zabijakovi, ktory dostale ulohu, ktora sa vymkne a zacnu pribudat mrtvoly. Ale cele je to podane tak, aby to za kazdu cenu pôsobilo netradicne. Postavy su znazornene divne. Joaquin Phoenix ma cely cas sral. Vsetky brutalne sceny prebiehaju mimo zaber kamery, takze ani ich si neuzijeme. Ukazu nam zakazdym len vysledok Phoenixovho besnenia. No a zaver ma uz rozosmial svojou WTF pointou na plnu hubu. Nie, toto nie je film pre mna. To uz aj posledne extradivne Refnove filmy su pre mna prijatelnejsie ako toto. 0/10. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrná a podle mého názoru i nadhodnocená artová záležitost, jejíž jedinými kladnými body jsou okrem vtahujících a znepokojivých obrazů i hudba a herecký výkon Joaquina Phoenixe. Až na tyto atributy je snímek You Were Never Really Here poměrně nudnou a "prozívanou" záležitostí. Škoda. „Joe, wake up. It's a beautiful day.“ ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Problém je, že ty teorie kolem mě nakonec baví o píď víc, než film a nakonec mě dost možná donutí, zkusit to celý znovu. Ramsay má poměrně dost nápadů, jak některé pasáže oživit, minimálně Phoenixův charakter, scéna pohřbu pod vodou, vzpomínkové flashbacky fungují a snaží se otevírat něco hlubšího, jenže jako celek to pořád působí hlavně jako plochý nedotažený náčrt, který začne, vyrazí dech Phoenixem, ale pak téměř bez škrábnutí skončí. Ale třebas to tam je...a nepouští mě to hloubš. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • Lynne Ramsay po premiéře v Cannes řekla, že promítaná verze filmu nebyla konečná a ještě dojde k úpravám. (MLazi)
  • Film byl stále ve vývoji, když měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes. (griph)
  • Po premiéře na festivalu v Cannes následoval sedmiminutový potlesk. (MLazi)

Související novinky

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

03.12.2018

Černohumorné kostýmní drama Favoritka od režiséra Yorgose Lanthimose (Humr, Zabití posvátného jelena) ovládlo letošní ročník Britských nezávislých filmových cen. Snímek zvítězil v rekordním počtu… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

70. ročník MFF Cannes

70. ročník MFF Cannes

28.05.2017

Jubilejní 70. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes byl završen vyhlášením nositelů prestižních ocenění v neděli 28.5. Na festivalovém plakátu je letos vyobrazena herečka Claudia… (více)

Reklama

Reklama