Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (4)

jiriks 

všechny recenze uživatele

No asi jako pecku bych to nenazval a asi si na to později nevzpomenu. Ale mělo to svou hloubku a nečekané věci, navíc jsem neviděl moc filmů, kde hlavní úlohu hrají čtyři kamarádky...62% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mám tušení, že Lucy Hale může při troše štěstí patřit k nadané nové generaci a u Kathryn Prescott jsem si tím dokonce jistý. Jejich společná účast v dramedickém žánru tak pro mě znamenala povinnost, protože Netflix má ve své zásobě pěknou řádku "odložených" filmů, mezi kterými se skrývá nejedna perla. Dude se mezi ně ale nezařadí. Osudnou se mu totiž stala žánrová nevyrovnanost a neví, kdy být dramatický a kdy vtipný. Nejednou (masturbace na záchodcích, návykové látky v autě) ani já sám nevím, na kterou strunu zrovna Olivia Milch chtěla zahrát a ze všeho nejvíc se pak cítím zmateně. Větev si pak podřezává i tím, že relativně zbytečně načíná závažné téma (ložnicová epizoda s Mikem), vůči kterému se ale zachová dost macešsky a onen výstražný majáček nedokáže ani pořádně rozsvítit. Úspěšně tak dovádí do konce jedinou linku, naštěstí tu nejhlavnější. Vyrovnání se se ztrátou blízkého člověka a přijetí vlastního zármutku jsem všem příslušným zúčastněným věřil do posledního slova a snad jen ve chvílích souvisejících s Thomasem a steskem po tom, co bylo a přemýšlení o tom, co být mohlo, jsem holkám uvěřil, že někde někdy právě takhle žily. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Dude" je podľa mňa celkom dobre spracovaným filmom zo strednej školy. Nehrá sa na nič, zaoberá sa problémami, ktoré môžu nastať a dokonca sa nebráni ísť ani o pár krokov ďalej. Ako celok som si film užil, no sú s ním spojené len 2 väčšie problémy, ktoré z neho nemôžu urobiť niečo výnimočné. V prvom rade mám pocit, že sa film sústrední na nesprávne postavy. Je tu niekoľko skvelých postáv, no film im nevenuje dostatok času na to, aby sme si ich stihli aspoň trochu užiť. Kathryn Prescott má podľa mňa najzaujmavejšiu story, prežíva najviac celú stratu a najmä to má na očiach každý deň. A netreba zabudnúť, že si to vyčíta. Pre ňu je tragická smrť brata veľmi ťažká. Alex Wolff je tu celkom dobrý a dokonca ma aj celkom dobre pobavil. Becks je podľa mňa tiež vtipná a má dobré momentky. A jej love story je fakt super. No potom tu máme hlavnú hrdinku Lily, ktorá je podľa mňa okey, no reálne nemám pocit, že by bola natoľko zaujímavou. Sama prežíva smrť Thomasa, nakoľko to bol jej frajer, no jej reakcie, niektoré rozhodnutia a momentky s ňou nie sú také silné a efektné. A keďže sa film sústredí hlavne na ňu, trošku mi to prekážalo. Herecky je to spracované okey, myslím si, že film ničím nejakým výnimočným nenadchne, ale má svoje vtipné momentky, má svoje silné momentky a scénka, kde si Clo s Lily musia nejaké veci vydiskutovať ohľadom Thomasovej smrti fungujú. Ako celok je to celkom schopný film. Ak máte záujem a chcete vidieť film zo života kamošiek stredoškoláčok, toto nie je najhoršia voľba. Hodnotenie: B ()

Reklama

Reklama