Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milenecký pár v doprovodu automobilového mechanika ujíždí po spáchnání promyšlé loupeže v obchodním domě z místa činu. Pronásledování policií na sebe nenechá dlouho čekat a začátku předlouhé automobilové honička tak nic nestojí v cestě. Není náhodou, že se Quentin Tarantino ve svém Grindhouse: Death Proof inspiroval právě tímto filmem, kterému je vzdána pocta hned dvakrát: Zmínkou v dialogu a použitím identických modelů vozů, ve kterých Dirty Marry, Crazy Larry a mechanik Deke unikají před zákonem. (oje)

(více)

Recenze (33)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Krásná 70. léta a jeden z několika nejpozoruhodnějších filmových příběhů točící se kolem policejního pronásledování. A je to snímek, na který si v roce 2007 vzpomněl Quentin Tarantino při realizování svého snímků 'Grindhouse: Auto zabiják', čímž se opět dostal do širšího diváckého povědomí. A stačila k tomu obyčejná citace. Počátek celého dějství je samozřejmě velice jednoduchý. Aby také ne. Na road-movie není potřeba žádných složitostí. Nechybí pocit svobody, přirozený humor, volnější tempo a hlavně výborné kaskadérské kousky. V dnešní době CGI už je to zvláštní pocit vidět něco takového skutečného. Snímek má ohromnou konkurenci podobných počinů právě z nich v 70. letech a tak je těžké hodnotit co se týče kvality. Svůj potenciál a jisté kvality má a je škoda, že je poněkud pozapomenutý. ()

PenaPP 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má bohužel jedinou sympatickou postavu, a tou je Deke Sommers (Adam Roarke). Ostatní jsou otravní a dementní, a to platí trojnásob pro Mary Coombs (Susan George), která je nesnesitelná od prvního pohledu a tím spíše, když začne mluvit. Jedna hvězda tedy za výkon Adam Roarka a druhá za Dodge Charger '69. ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Pod termínem Road Movie si představuji tento film. Klasika žánru (termíny akční/drama/romantický to opravdu nevystihují), další skvělá role Petera Fondy (Easy Rider, další podobného ražení). Tento film je pro znalce pojmem, doslova z něj dýchá atmosféra 70. let (ve filmu tak lehce rozpoznatelných). Pravda, že podobných filmů bylo v té době více, ale tím více si jich cením. ()

uncredited 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání se skvělým Vanishing Point, Dirty Mary Crazy Larry kulhá na obě nohy. Za zmínku snad stojí jedině závěrečná honička s helikoptérou (imo mnohem lepší než dnešní CGI "honičky"), která ale taky bohužel skončí trochu trapně. Dialogy jsou strašně pitomý, šerifovy repliky skoro nesnesitelný. Ze všeho nejvíc je v celým filmu cítit scénárista, který si pomáhá nesmyslnými obezličkami kde může. Prostě potřebuje aby hrdinové byli odhaleni, tak si na trhu, kde dojde k výměně auta, vymyslí tu nejhloupější záminku s jakousi ukradenou cetkou. Jenže zábava se moc nekoná - všechny honičky skončí dřív než vůbec začnou. Ale hlavně: Peter Fonda není Barry Newman. Že se herecky moc nepotatil, vím dávno, ale takhle přehrávat jsem ho nikdy neviděl. Newmanův Kowalski (Vanishing Point) je zajímavý chlap, trochu flegmatický desperát, muž bez budoucnosti. Fondův Larry je spíš otravný a nesympatický. O Susan George se totéž dá říct dvakrát a ještě to nebude dost. A nahou ji tady taky nečekejte. ()

midgard 

všechny recenze uživatele

na to, že nejsem fanoušek těchle filmů, mě to překvapilo. pěkný spád a doslova ohromující a šokující konec - t jsem opravdu nečekal... ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Na to jak je to stařec film, tak mu nechyběl ani nápad, ani napětí a dějových zvrat byl taky super. 3,49* takže jen o chlup že to neni 4* ;-). ()

Ondr4H 

všechny recenze uživatele

To jsem si dal, říkám si že bych chtěl něco s auty, něco na způsob Vanishing pointu a narazil jsem na tohle.Bohužel jsem těch 90 minut protrpěl.Všechny hlavní postavy jsou neoblíbitelné.Dirty Mary je spíše Stupid Mary, já osobně bych ji asi přivázal za tažné které bych tam schválně nechal namontovat.Larry, není crazy spíš Mentally insane, ten Mechanik je přičmrndávač v partě co ani neví čím chce být.Přerod z psychopatického zločince na typ co se chce usadit mě prostě nenadchnul.Ten Šerif nebo co to bylo, byl nejspíš vzdalený bratr Columba jen ta genialita mi přišla že je to spíše alkoholové opojení.Auta?Policejní Polary to nejlepší ve filmu, jedovatě zelený Charger 69 je prostě humus od pohledu a přejete mu skončit i s posádkou v horoucích peklech, což se bohudík taky stane.Jen to vyústění filmu je za pêt hvězd rovných-4 hvězdy za každou hlavní postavu ve filmu tak a výsledek je na světě. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Chlapci s dobre pripravenou lúpežou narazia na dievča a celý pekný plán sa začne zamotávať. Vyvrcholenie je prekvapivé. Film trochu oddychovka a nič moc s celkom dobrou choreografiou. Nemecky: Kesse Mary – Irrer Larry. IMCarDb Hlavné automobilové postavy: 1969 Dodge Charger R/T, 1966 Chevrolet Impala ()

damic 

všechny recenze uživatele

Mě se naopak postavy Fondy a George líbíly. Je to možná tím, že jsem od filmu čekal spíš uvolňující bláznivou podívanou a ti dva mi to krásně opepřili. Larryho šílený smích budu mít v hlavě ještě hodně dlouho. Pobavil mě i šerif, kterému nešlo o nic jiného, než je dopadnout ať to stojí co to stojí a působil naprosto ignorantsky vůči všemu ostatnímu. O čtyřech hvězdách jsem nepřemýšlel ani minutu, poslední jsem přidal díky pro mě naprosto nečekanému konci. ()

Namefar 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu za různé kejkle s auty. Jinak není o co stát, dialogy úplně na hovno, scénář je jedná velká díra. ()

Reklama

Reklama