Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kim Gwang-il (Lee Jong-suk), syn vysoce postaveného severokorejského úředníka, je podezřelý ze spáchání sériových vražd po celém světě. Nejprve se svými kamarády řádil v Severní Koreji, poté se přesunuli do Hongkongu a nyní vraždí v Soulu. Po jeho stopách se pouští se svým týmem detektiv Chae Edo (Myeong-min Kim), jenže brzy zjistí, že zatknout ho nebude vůbec jednoduché. Klacky pod nohy mu hází agent NIS Park Jae-hyuk (Dong-gun Jang), který spolupracuje se CIA, jež má v případu také své zájmy. (LangiJ)

(více)

Recenze (28)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Zamotaný svět tajných služeb, které se přetahují o severokorejského psychopata, syna vysoce postaveného pohlavára, vynikající herecké obsazení, Jang Dong-gun jako agent tajné služby, který dělá kompromisy, aby prospěl nejen vlasti... proti němu jde Kim Myeong-min, jako Choi Edo, který jako policejní důstojník metody neřeší, hlavní je dostat podezřelého. Kim Gwang-Il(Lee Jong-suk vystřihl skvěle psychicky narušeného zabijáka). Svoje poslední slovo v souboji samozřejmě neřekla ani CIA, KLDR, takže spletenec může začít. Celkem napínavý a zábavný film, který po úvodní scéna postupně odhaluje jednání a motivaci postav. Hodně vychytaná svěží jízda, která jde nekompromisně divákovi a napětí po krku... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná korejská špionážní detektivka, která začíná jako kriminálka a končí jako hodně slušný thriller. Líbil se mi i ten originální přesah špionážních sil nejen k jejich severním sousedům, ale i za Indický oceán k Amíkům. Dlouho se mi nestalo, abych koukal na příběh sériového vraha a zároveň přemýšlel nad tím, které organizaci se vyplatí víc ho mít ve svých pařátech, a které míň. Vykonstruované to tu Korejci měli opravdu perfektně a závěr naprosto dokonale burcoval. Samozřejmě je tu pár momentů, které jsou trošku víc emotivnější, než by musely být, což si Jihokorejci nikdy neodpustí. Nicméně u závěrečných scén jsem se cítil jako kdybych koukal na staré asijské thrillery v čele s Volavkou. Byla to prostě pecka, která akcí šetří, aby Vás na konci parádně sejmula. Dokonce i herecky jsem si všechny užíval, včetně toho magora, kterej si svojí roli zřejmě užíval víc, než by musel. I to ale nakonec pomohlo filmu k lepší atmosféře. Za mě rozhodně skvělý zážitek a opět další zářez Jihokorejců jít v jejich kinematografii západním směrem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný režisér Park Hoon-Jeong mě tentokrát příliš nepotěšil a to zamrzí když je k dispozici můj oblíbený Jang Dong- Gun z pecky Pláčícího muže. Za povšimnutí však stojí nový objev Lee Jong-Suk, který ztvárnil pěkně slizského metrosexuálního sériového vraha, ovšem jeho řádění skončí ve čtvrtině filmu a potom se jen dohaduje Jížní Korea, Severní Korea a Americký Interpol kdo si jej převezme, což mě příliš nebavilo. Ze začátku se film tvářil velmi špinavě a brutálně,scény vyvražděné rodiny v baráku a jedna slušná vražda uškrcením silonem nahé dívky, ale tím to končí. Žádná jiná akce se ve filmu už neukáže krom finální přestřelky v baráku, která ušla. Příběhově nedostatečně poutavé, napětí taktéž chybí a ke zvratu žádnému nedojde, není moc, co chválit. Očekával jsem mnohem víc,alespoň Peter Stormare potěšil v krátké roli. Zklamání.60% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Škoda konečného finále i když jsem si ho asi takhle představovala, ale tohle bylo moc na sílu, patetické (a to vím, že korejáci si na to potrpí) a ten šklebící se slizoun byl příliš šklebící. Tam se dalo ubrat a ten vztek by jsem měla stejně. Musela jsem zapnout všechny baterky, než mně to všechno zapadlo do sebe a uvítala jsem, že tady do toho nevložili moc akčních scén, to bych v tom pak měla úplný zmatek. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nechápem, ako mohli do tak dôležitej role, akou je postava agenta CIA, obsadiť “Stormareho”, ktorý v okamihu keď sa objaví na scéne, pôsobí vďaka afektovanému prejavu správania, doslova márno trápne. Taktiež ma neskutočne irituje, prečo má kórejsky snímok, s tak originálnym námetom, tak neskutočne skurvene primitívny americký nádych, respektíve, z akého dôvodu tvorcovia dopustili, že sa bude samotný dej uberať tak úbohým, tupým, ponižujúcim spôsobom, ktorý doslova a do písmena, človeka uberá o poslednú štipku dôstojnosti. Ten “zvrat”, tesne pred záverečnou pasážou, ma tak znechutil, že som po niekoľko dňovej absencii sladkého, otvoril a zožral celú Milku. Kurva, viete si vy vôbec predstaviť, aké je to náročné, odvykať si od sladkého?! Jediný dôvod prečo dám dve ⭐️ je ten, že samotný snímok má napriek dvoj hodinovej stopáži, pomerne veľmi rýchly spád, pričom jeho sledovanie, nijak mimoriadne nenudí. Inak jedno obrovské sklamanie .. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Škoda toho promarněného konce, ale k tomu až později, hlavní záporák je perfektní ve všech ohledech, je všehoschopný, je bestiální a spoléhá se na svoji inteligenci. A toho čeho se dopustí, je opravdu zrůdné a nelidské, takže za tohle palec nahoru. Ale i ostatní herci sou vynikající, slizký Peter Stormare který hraje na všechny strany a můj oblíbenec Dong-gun Jang, se také dost činí. Ale to že filmu chybí akce, bych nevyčítal, každá strana chce získat onoho psychopata, který přilívá olej do ohně a tak se v polovině hlavně vytváří pořádné dusno. Které ke konci eskaluje a čeká se na výbuch, ale výbuch se nekoná, film ke konci nabídne trochu té akce, ale právě jen trochu. Kdyby konec byla řádná patnáctiminutová akční řežba, jak se sluší a patří, bylo to za plný počet. Ale ono akční finále, uteče tak rychle, až to neni hezké. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakou korejskou akční šílenost, ale připomínalo to západní krimi s několika skvostnými scénami. Sestříhal bych to na polovinu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Korejci žánr drsných gangsterek umí, ale mezi výtečnými kousky se objevují i ty průměrnější. A do druhé skupiny spadá právě V.I.P. Technicky slušné, příběhově a herecky už ne. ()

Lacike

všechny recenze uživatele

Zacne sa to ako klasicka drsna detektivka o brutalnom seriovom vrahovi. Ale dost skoro ho chytia a vdaka nejakym V.I.P. dôvodom sa o neho pretahuje jedno policajne odelenie s druhym a od tej chvile ma film stratil a po 50 minutach som to znudeny vypol. Takze preto ani neudelim ziadne hviezdicky. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Celkom dlho čakám na kvalitné spracovanie podobného námetu. Prominentný, štátom chránený vrah. Len teda v mojich predstavách by mal byť proti nemu nasadený iným štátom chránený "lovec". Tu sú "lovcami" policajti, ktorým štát hádže pod nohy prekážky. Hlavnú časť príbehu tvorí politikárčenie a dohadovanie sa či ho môžu alebo nemôžu chytiť, a kto ho vlastne môže chytiť. Škoda, pretože Jong-seok Lee bola skvelá voľba pre bezcitného vraha a Hee-soon Park bola rovnako skvelá voľba pre "lovca". Naopak Myeong-min Kim a jeho cigaretové exhibície, a Peter Stormare s žuvačkovou akrobaciou boli kroky mimo. Film sám sebe zabil svoj nemalý potenciál. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

To je tak, když si jeden zpovykaný spratek myslí, že může všechno, papá to zařídí.. Začalo to jako temná a drsná kriminálka, pak se to přehouplo do souboje policie vs. tajné služby (kdo získá psychopata) a to vzájemné přečůrávání mě bavilo sledovat, samozřejmě jsem si přála, aby tomu zmetkovi nasadili klepeta a zamřížovali ho do konce života.. Příběh poutavý i napínavý, herci dobří, zejména se mi líbili pánové Myeong-min Kim a Dong-gun Jang, no a natočené to bylo pěkně, u mě spokojenost.. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Takhle se mi pod kúži nedokázalo zahrabat nic už moc dlouho. Maximální syrovost a bezmocnost je tu podána v maximální míře. Nenechálo mě to klidným do posledního výstřelu! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Začátek parádně atmosférický, člověk jednoduše nevěděl, jakým směrem se příběh bude ubírat. Samotné rozdělení na kapitoly mi tolik nevadilo, ale asi bych uvítal, aby si příště udělali ve scénáři trochu pořádek. Nevím jak vy, ale já se postupem času začínal malinko ztrácet, neboť ve filmu figuruje notná hromada postav, které pocházejí absolutně odjinud. Linka okolo vraha mě znechucovala, takhle zvráceného člověka bych nechtěl osobně potkat. Ale jak se do toho začaly vměšovat jednotlivé organizace (policie z Jižní Korey, rozvědka z Jižní Korey, dále pak agent ze CIA a dokonce k tomu všemu přimíchali i špiona ze Severní Korey). Nepřijde vám to již trochu přes čáru ? Příběh mě dokázal chytnout, zápletka taktéž působivá, ale ty zbytečné střihy z jedné osoby na druhou mě mě po čase začaly fakticky iritovat. Akce zde moc nehledejte, ona by se sem ani nehodila, jen na konci dojde ke stylovému výmazu pár padouchů v čele s tím slizkým vrahem. Nedá se to označit za propadák, hutnou atmosféru podpořenou povedenými hereckými výkony to nabídne, ale zázrak se nekonal. Za mě dávám 65 % ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Další parádní napínavá pecka z Koreje, takovýhle thrillery tam prostě umí. U mě naprostá spokojenost, takže nějak moc nechápu tohle relativně nízký hodnocení. Film má hustej scénář a hlavně jsou skvělý herecký výkony. Od Jang Dong-guna jsem ani nic menšího nečekala, ale překvapil Lee Jong-suk, který zatím hrál snad jen slaďouše a tady skvěle ztvárnil psychopatickýho vraha. Líbil se mi hlavně příběh - spolupráce a handrkování bezpečnostních složek nejen z JK, ale i SK a USA o vyšinutýho vraha, zametání stop, přehlížení a machinace v pozadí, kdy každý den je situace jiná a hlavní hrdinové se jí musí přizpůsobit. Některým se to stane osudné, jiní bojují až do konce. Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Přeloženo. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Vsadím se, že původní myšlenka Hoon-jeong Parka byla "udělám rozvinutější verzi I Saw the Devil", která nevyšla vůbec podle plánu, ale nějakým způsobem jako celek funguje. Překombinovaný scénář, kterej si samolibě dělá, co chce (překvapí událostmi),ale nedává důraz na vykreslenost postav, jako nám jí dopřály předchozí Parkovo snímky. Veliká škoda předvídatelného konce, kterej se nám částečně ukázal už na začátku. Celej snímek působí spíše jako horší recyklace dokonalého New World. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ovšem, tohle se tedy jihokorejcům povedlo, saaakriš, takle nadupanej kousek sem dlouho neviděl. Asi nejvíc v životě sem toužil po tom, abych mohl toho spratka, kterej vraždil, zmlátit přes televizi, naštěstí sem si to rozmyslel :o). Jako, ten to sehrál uplně dokonale a fakt si myslím, že při tomhle se musí otvírat kudla každýmu neutrálnímu divákovi. Dál se mi hodně líbila zamotanost případu, Jihokorejská policie, jihokorejská rozvědka, CIA, jeden Severokorejskej mstitel.. Fakt pecka. Díky tomuhle filmu se teď na chvíli podivám na tenhle poloostrov. Samozřejmě jen v TV :o) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Mierny nadpriemer, len kvoli zadostucineniu v samotnom zavere. Ano, uz sme to tu mali niekolkokrat. A sice, ochrana najvacsich scumbags len preto, aby to "nenastrbilo" vztahy tajnych sluzieb, ci medzinarodnych agentur. A ano, tiez to preto bolo citatelne. Prekaracky a horuce hlavy "nebojacnych" vysetrovatelov, tym vsetkym su korejci vo svojej filmografii znami. Vsetci ale vieme, ze takto to v reale nefunguje, i ked sa na to so sabavou pozera. 60% Herecky spokojnost ale "debilne" uskrny vysinutych typkov su uz "ohrane". Pacila sa mi vsak linia severokorejskeho solitera. I tak odporucam. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Taková korejská Válka policajtů. Hned na úvod se objeví zmasakrované mrtvoly a záhy se představí ústřední sráč (psychopat). Poté se odvíjí velmi kvalitní a napínavá story o tom, jak ho chytit, když zájem o něj mají kromě policistů i národní agentury. Parádní film s nečekaným finále a skvělou hudbou. Must You See ()

Reklama

Reklama