Reklama

Reklama

Králíček Petr

  • USA Peter Rabbit (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Rebelský králíček Petr žije veselý bezstarostný život spolu s ostatními zvířátky na farmě. Nový majitel statku se však o svůj životní prostor dělit nemíní – a už vůbec ne se zvířaty. A tak začíná bizarní válka o teritorium – mezi ním a obyvateli zahrady. (Falcon)

Recenze (205)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pán McGregor zomrie a na jeho miesto sa nasťahuje jeho synovec. Ten sa snaží vyhnať králiky, ako starým spôsobom (krompáčom), tak moderným (elektrickými ohrádkami alebo výbušninami). A tu sa objavuje najväčšia vada na kráse tejto detskej rozprávky. Králiček Petr nemá problém s tým niekomu ublížiť alebo ho dokonca zabiť. (Dokonca sa raduje z toho, že pán McGregor zomrie.) Možno to jednoducho tvorcovia trochu prehnali, aby záverečné ponaučenie naozaj vyznelo a aby do filmu dostali pár vtipných scén. Otázkou ale je, či už nie sme v dobe, keď králiček s mrkvičkou už v rozprávke nikoho neohromí a je potrebné, aby z neho bol ľstivý záškodník. Agresivita navyše ostro kontrastuje s podarenou animáciou. Králiky pôsobia ako živí, leskne sa im kožúšok aj oči, pri skokoch sa im pohybujú svaly presne ako živým králikom a navyše sú neuveriteľne roztomilí. Rovnako prirodzene vyzerajú aj ostatné zvieratá. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom sranda, ale čakal som po trailery trošku viac. Príbeh nebol zlý, zajačie akcie a úniky tiež pobavili, no postavy hlavných hercov ma moc nebavili a cele mi to prišlo, také dosť nesúdržne s kombináciou zajačikov. 70% - 3* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka která se dá užít i ve věku 10+. Perfektní situační humor,dva fajn hlavní herci a především nakažlivě příjemná hudba ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Animačne roztomilé a so zlatučkými zvieratkami, pre deti ako stvorené. Navyše záver potešil pekným odkazom. Dospelého diváka to síce moc nenadchne, ale za tú detskú radosť to určite stojí. Lepší priemer. 65/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Absolutně neoslnivé králičí srandičky. Dospělí je povinně zvládnou, caparti kolem pěti let budou nadšeni. Králičků a jiných zvířátek je pěkná porce, není moc scén, v nichž by nějaké to (CGI) mluvící zvířátko nebylo k vidění. Jen ta animace není úplně vrcholná, její kvalita je proměnlivá a kolísavá, občas to vypadá až druhořadě. Z animace jsem nešel do kolen. Je ale fajn, že se tvůrci zřekli kombinace živých zvířat s animovanými, čehož už jsem v minulosti u podobných druhů filmů byl svědkem. Úplně nejhorší je děj. Zápletka v podstatě nijaká nosná. Starý McGregor (Sam Neill) nenávidí králíky, co mu ustavičně chodí plenit jeho úrodu zeleniny. Starého zahrádkáře McGregora skolí infarkt při jedné potyčce s ušáky, které vede králičí provokatér Petr, jeho místo na anglickém venkově zaujme frustrovaný synovec a dědic v jedné osobě, který zrovna také není fanda do chlupáčů. A to je celé. Kladné řady hájí spolehlivá Rose Byrne, která na čeládku ušáků nedá dopustit. Domhnall Gleeson je ideální volba, chcete-li mít ve filmu blba, který králičí války nezvládá, neustále je potlučený a zničený, tak jeho obsazením nic nezkazíte. Film je na střety králíci vs.on bohatý a tím tak zakrývá, že se scénář nijak s nápaditostí nepřekonával. A navíc prostředí anglického venkova neshledávám dostatečně atraktivním. Will Gluck film podobného ražení ve své filmografii doposud nemá. Pral se s touhle novou výzvou statečně. A příznivci sličné Margot Robbie se budou muset tentokrát obejít bez jejích tělesných předností, neb je vypravěčkou příběhu a také propůjčila jen svůj hlas jedné ze zaječic. Máte-li menší drobotinu, jděte do toho, jinak můžete vynechat. 5/10 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Musím říct, někomu, kdo mě bude poslouchat...a napsat pro někoho, kdo to bude číst, že jsem se s ušáčkama docela pobavil. Jsou vtipní, nemají slitování (než si uvědomí opak) a jsou akční a jako živí! Asi hlavní devizou je zpracování zvířat...skvělé! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ak takto vyzerajú súčasné rodinné filmy, tak to s našou spoločnosťou ide skutočne dole vodou. "Peter Rabbit" je podľa mňa nesympatický, nepríjemný film a plný moderných gagov a skladieb, ktoré mu absolútne nijako nenapomáhajú. Plus hlavný hrdina je tak neskutočne nesympatický, že ho nemôžem akosi prijať. Je jedna vec byť neposedným loptošom, no toto je skôr akýsi arogantný a na seba orientovaný idiot, ktorý všetko dokáže svojimi akciami iba pokaziť. Nemyslel som si osobne, že to bude takto zlé. Najlepšie časti filmu sú jednoznačne všetky ručne animované pasáže, ktoré máme spracované prostredníctvom obrazov. To sa mi páčilo. Ale rozmýšľam čo viac? Na pár momentkách som sa zasmial. Myslím si, že scénka, kde sa Thomas s Petrom mlátia a potom sa pred slečnou Beatrice tvária, že sú kamaráti ma celkom pobavila. Ostatné mám pocit, že ale vôbec nedáva tie správne elementy. Nie je to moc vtipné, naši dvaja protivníci mi miestami prídu absolútne šialení a okrem toho neviem či to bolo takto aj napísané v originále. Myslím si, že niečo možno, ale neverím tomu, že sme sa tam dočkali momentiek takých ako tu. A ako som už povedal, tento film si myslí, že je tak vtipný, že svoje scénky opakuje dokola a dokola, až mám pocit, že to absolútne vystihuje táto scénka od Nostalgia Critica. Opakovaný vtip nie je vtipný a mnohé tu neboli vtipné ani po prvýkrát. Takže medzi fanúšikov tohto filmu patriť nebudem. Hodnotenie: D ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hraný animák, ktorý vôbec nenadchne, akurát tak občasným vtipom, ale fakt len občasným. Do toho všetko sa zapája hrozný hlas počas spievaných scén. Má ísť o rodinný film, ale neviem ktorých členov rodiny by toto mohlo baviť. Deti ale určite nie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ideální příklad filmu pro celou rodinu. Výborná technická stránka, roztomilá zvířátka, která se však zbytečně nepitvoří a spousta situačního humoru, který pobaví děti a neurazí dospělé. A samozřejmě nechybí ani poučení o tom, co je v životě nejdůležitější. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka slaví u nás doma úspěch. Osobně mám Rose Byrne ráda a těším se tomu, že se začíná opět více objevovat. Domhnall je další můj oblíbenec, navíc pohádka sviští jedna radost, je nečekaně zábavná a ti oháknutí králíci prostě nemají chybu! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Králíček Petr je nesmírně mile natočený a pohodový film s nadmíru sympatickými zvířecími hrdiny, svižným soundtrackem a nejednou humornou scénou. Bitky mezi Thomasem a zvířátky mi chvílemi evokovaly Verbinského Hon na myš. Líbilo se mi, že byl příběh proložen komentářem vypravěče a ryze kreslenými sekvencemi, které odkazovaly na původní kresby od Beatrix Potterové. I když jde v podstatě o snímek s jednoduchým dějem, u kterého člověk vesměs ví, jak vlastně skončí, tak i přesto mě tento film zaujal a pobavil. Někdy stačí ke spokojenosti prostá jednoduchost, ve které tkví ta nejčistší krása. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Klasická šablóna ako v rodinných komediálnych filmoch, kde zvieratko bojuje proti protivnému domácemu... Príbeh neprináša nič nového, ale neuráža, dá sa pozerať. Animácia je na požadovanej úrovni. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Animačně naprosto luxusní animák. Příběhově to však trošku pokulhává. Celý příběh je založen na tom, že zajíc Petr je hrozný provokatér a škodí McGregorům. A to je špatně, mně ti králící celý film štvali, protože jenom dělali neplechu. Tvůrci si mysleli, že to bude vtipné po celou dobu, ale já byl na straně Thomase. Kdyby to bylo jenom místy, tak by to bylo fajn, ale nejde na tom udělat celou hlavní zápletku. Alespoň se mi líbily pasáže mezi Thomasem (Domhnall Gleeson) a Beou (Rose Byrne), ty byly hezké. :-) Edit: Po druhém a třetím zhlédnutí se mi to líbí více, celá rodina se u toho filmu nasmála. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dětské a přitom překvapivě vtipné i pro dospělé. Potěšilo mě, že hlavní hrdina byl karikaturou jen ze začátku a hned po setkání s dívkou se bez nějakého velkého problému ukázalo, že je to v podstatě fajn kluk. Králíčci jsou na pohled roztomilí, ale vztahy mezi nimi nejsou jen růžové a pod vedením Petera dokážou být hodně potměšilí. Přiznávám, že víc než jim jsem však fandila starému i novému pánovi McGreggorovi. Oni si přece tu zeleninu vypěstovali a králíci jim ji sprostě kradou! Animace ujde a i těch otravných popěvků je v ní poskrovnu, a naštěstí ty pějící ptáky skoro vždy hned někdo sestřelí. Takže nejsem jediná, kdo povinné zpěvy v animácích považuje většinou za zlo. SHRNUTÍ: Když zdědíš zahradu, bandu ušatých zlodějů a jednu hezkou sousedku. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

No. Je to blbosť. S predlohou to nemá nič spoločné. Hlavný hrdina nemá žiadny charakter, scenár je otrasný. Oproti Paddingtonovi je to totálny odvar. Pokúsili sa posunúť jednoduchú citlivú ilustrovanú vec určenú primárne pre malé deti do gross out komédie pre teenagerov. Je to fakt trápne. Nefunguje to. Všetky tie rádobyvtipné scény alá Vlk z Wallstreet, či Great Gatsby. Žiadna skutočná zábava sa nekoná. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Rose Byrne. Roztomilá blbůstka na deštivé sobotní odpoledne. Roztomilí králící, roztomilá Rose Byrne a všechna zvířátka kolem. Nenáročná zábava, na slabší tři hvězdičky, ale pořád tři hvězdičky. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pěkné povedené až na to že bych bral aby se to celé odehrávalo jen s králikama, zbytek jako čunas a ostatní zvěř mi tam neseděla ale toď můj názor. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Průměrná komediální jednohubka na dlouhý večer, která okrem skvělé animace a chytlavých písní nemá téměř vůbec nic co nabídnout. Peter Rabbit je tedy až na tyto detaily zcela promarněnou příležitostí na povedený rodinný film. Škoda. PS: James Corden je otravný i tehdy, i když je jenom slyšet. Neuvěřitelné. „I've chilled out, man. I'm cool now.“ ()

mm13 

všechny recenze uživatele

3* v pomere k potenciálu takéhoto prístupu k takejto predlohe. Inak som sa ale na jednotlivostiach bavil za plné 4*. [70%] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taká jednohubka čo neurazí, ale ani nenadchne. Typický rodinný film so všetkým čo k tomu patrí. Byť inak nastavený tak by som si to možno aj užil. Takto som si len potvrdil, že personifikované zvieratá mi celkom lezú na nervy. Mimo to je tu ale naozaj výborný Domhnall Gleeson a očarujúca Rose Byrne. Priemer. ()

Reklama

Reklama