Reklama

Reklama

Králíček Petr

  • USA Peter Rabbit (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Rebelský králíček Petr žije veselý bezstarostný život spolu s ostatními zvířátky na farmě. Nový majitel statku se však o svůj životní prostor dělit nemíní – a už vůbec ne se zvířaty. A tak začíná bizarní válka o teritorium – mezi ním a obyvateli zahrady. (Falcon)

Recenze (205)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Totální masakr od prvních vteřin (kdy nádherně animovanou formaci zpívajícího ptactva rozstřelí králík a na plátno vstoupí dokonale zamaskovaný Sam Neill) až do závěrečných titulků. Tvůrcům Králíčka Petra se podařilo posunout příběhy Beatrix Potterové do současnosti a propojit zvířecí hrdiny s živými lidmi. Takže Rose Byrne (mimochodem tak akorát potrhlá a k nakousnutí) může být reinkarnací miss Potter a Domnhall Gleeson OCĎákem nesnášejícím zvířata a jakýkoliv nepořádek, ale přitom být lidskou postavou (protože je z dětského domova a svoji práci v Harrods měl rád, protože mohl dospělým pomáhat vybírat ty pravé dárky pro jejich děti nebo vnoučata), která prodělává nějaký vývoj - kterému se říká láska;) a i když jsou některé věci jako elektrošoky podle mě poněkud za čárou, pořád to všechno jako celek velmi slušně funguje, a to nejen pro celou rodinu, ale i pro celou rodinu, která zná původní pohádky o králíčkovi v modrém kabátku jen velmi útržkovitě. Pro ty seznámené s věcí obsahuje film zcela zjevně řadu narážek, ale i bez toho je celých 95 minut natřískaných jak groteskoidním (hrábě znáte už z traileru), tak situačním, suchým britským verbálním humorem, a dokonce i na dvou třech místech čímsi jako společenskou satirou:) Takže ve výsledku jsem schopen přijmout i výbušniny a nefalšované akční scény. Vždycky je na ně totiž organicky napojené něco, co má smysl, ať už to hrají lidé nebo úžasně vyvedená CGI lesní zvěř. Jo a dokonce je tu i hustopanský hiphopový song:) Celkově je doprovodná hudba volená velmi současně a (alespoň pro mě) snesitelně, tak aby text písní nějak seděl k tomu, co se zrovna na plátně děje. Zkrátka vynikající práce, a to i v případě českého překladu a dabingu. A ruku na srdce, že třeba vražednou Bambulku mluví v originále Daisy Ridley aka Rey z nových Star Wars, je celkem fuk. Co už fuk není, je fakt, že Gleesonův McGregor je coby záporák o dost lepší než generál Hux, ale to sem až tak nepatří;) Zkrátka a dobře za mě možná trochu přepísknutých, ale zatraceně spokojených (na straně mé i dětí) 90% a asi si na to ještě zajdeme separé s manželkou:) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem se těšil na ulítlé, antidisneyovské vyprávění a dostal klasickou rodinnou komedii o sbližování mužů, žen, přátel přírody, kariéristů a králíků s několika vynikajícími vtipy. Škoda. Jako že málo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musel jsem si na ten nápad zakomponovat kreslený svět králíků s reálným na chvíli zvykat. Domhnall Gleeson a Rose Byrne jsou ale naprosto boží dvojka a s těmi králíky to nakonec naprosto suprově šlapalo. Správný rodinný film, na kterém sice vidítě nálepku USA, ale ve skutečnosti se odehrává na anglickém venkově, který z filmu dělá opravdu zábavnou událost. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Králíček Petr má spadeno na zeleninu ze zahrady pana McGregora, teď ale přijíždí jeho synovec a válka o mrkev nabírá na obrátkách. A nebude se hrát podle pravidel! Králíček Petr je pohodový rodinný film, který sází na sympatického hrdinu, povedenou akci i humor. Tvůrcům se však povedlo do okoukaného a předvídatelného příběhu propašovat spoustu nečekaně humorných a chytrých situací, které zábavným způsobem sestřelují klišé spojená s rodinnými filmy a zajistí, že se vedle dětí bude dobře bavit i dospělý doprovod. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $115,253,424Tržby Celosvetovo $351,266,433Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,529,727Tržby za predaj DVD v USA $8,532,037║ Za pár šúp pohodový rodinný film z rangu Padingtona. Z občas troška prďáckym humorom ale zatiaľ ešte v znesiteľných mantineloch. Časom počítam že tieto filmy začnú byť otravné ako postupne sa stali Chipmankovia. Ale zatiaľ dobre, herci fajn. /60%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sám doma + Paddington + Malý Mikuláš = Sám na zahrádce s vypečeným a sympaticky zlobišáckým králíčkem. Potterová se sice musí v hrobě točit jak čamrda, ale čert to vem, když si to díky vtípkům a hravosti naplno užije dospělý doprovod stejně jako děcka; speciálně ta s raubířskou dušičkou. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná rodinná pohádka o boji přírody s člověkem. Dá se říci, že je to zvířecí variace na Sám Doma. Vynikne velmi detailní a skvělé CGI všech zúčastněných zvířat, potěší i humor a překvapivě inteligentní dialogy. Moc hezky se na to kouká, je to moderní, má to švih a film potěší jak děti tak dospělé, takhle by to mělo vypadat. Jezevec to zabil! 75% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt hodne prijemny prekvapeni, ze se budu az takhle bavit jsem necekal. Co si budem povidat, predloha je extremne jednoducha, je to v podstate spis par stranek nez knizka textu pro deti, takze vykresat z toho nejakej zasadnejsi pribeh se fakt neda. Tvurci se nastesti o nic takovyho nepokousi a je to tak vlastne takovej mix mezi Sam doma a Fantasticky pan Lisak, kde nejde o nic jinyho, nez "bitky" mezi majitelem domu a zviratama v cele s kralikama a logicky Petrem. No a nastesti je to cely natoceny neuveritelne svizne, moderne a rozhodne se vzajemny naschvaly neomezujou jen na hrabe na zemi, takze dojde i na zasahy elektrinou a podobne. Navic ma film fakt skvelej, sviznej soundtrack, ktery nektery sceny posouva jeste o uroven vys. Animace zvirat je taky na slusny urovni a herci jsou sympataci. Ke konci, kdyz uz se schyluje k velky usmirovacce a ja se zacinal modlit, aby to tvurci totalne nezmrsili, se tomu nastesti naprosto elegantne vyhnou a mame tu tak skoro neprerusovanou, vtipnou, 90 minutovou jizdu. Takze za me maximalni spokojenost. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Paddington z animované divize Sony. Králíček Petr sice v pokladnách uspěl, ale kvalitativně měl těžké srovnání právě s dvojkou výše zmíněného. A za sebe asi můžu říct, že se mi oba díly s medvědem líbily o trošku více než nezbedný králík. Ten má stejně jako Paddington potíže s klanem Gleesonů, tentokráte s mladším z nich, takže se musí o to víc otáčet. Balancoval jsem mezi 3-4 *, jelikož mi občas docela vadilo, že tvůrci záměrně cílili na děti, resp na rodiny a rezignovali na nějaké dospělejší vyústění různých gagů a fórků. Takhle pořád někdo někam padá a úsměvně chytá někoho do nastražené pasti, ale vadilo mi, jak jsou některé situace hrozně hloupé a rezignují byť na sebemenší logiku. Jistěže to má být v první řadě zábava, ale přece nemusí být úplně hloupá. Nakonec jsem tedy lehce sáhnul k 7/10 kvůli stravitelné stopáži, která docela rychle a příjemně utekla, tu půl hodinu navíc bych už asi na jedno zhlédnutí nezvládl.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel, pro milovníky Beatrix Potter je tenhle Králíček Petr úplně mimo. Je to film z rodiny takových hybridů jako Garfield ve filmu a Garfield 2 nebo Méďa Béďa (2010). Dítě to možná vezme, dospělák si může nechat ujít. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Buďme upřímní a objektivní, ti králíci v kabátcích jsou prostě boží. Sice je to kýč jak prase (taky v kabátku), ale i tak jsou prostě boží. Malířka Bea je milá a krásná a plně chápe dokonalost svých králičích sousedů, její lidský soused je pravý anglický gentleman, který dokonalost králíků teprve musí pochopit. A ti králíci jsou prostě boží. Nebo, jak zněl nejsofistikovanější komentář k filmu: "Hop, hop." ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Rose Byrne je mi nesympatická a Domnhalla Gleesona mám rada, takže boli chvíle, keď som jeho ľutovala, ju považovala za kravu a králiky by som najradšej nakopala do prdelí. Ale rozprávka bola milá, animácia krásna a všetko ako má byť. Hoci som to pôvodne pustila kvôli dcérke, tá je na to ešte malá a film som nakoniec pozerala ja :-) ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Králíček Petr je sice naprostý čarák, ale zato pracovitý, až hanba! Dovolil mi dáchnout si v kině, což je na veřejnosti s tím stádem telat jinak prakticky nemožné. A aby toho nebylo málo, tak následně, když k nám dorazil na návštěvu přes wifinu, dokázal ukecané držtičky milovaných pochcand umlčet hned několikrát. Ne tedy, že bych po letech doháněl spánkový deficit, to bych musel trable hyperaktivního hlodavce pouštět ve smyčce, ale aspoň již neomdlévám při každém rychlejším pohybu. Při převalování z boku na bok jsem zaznamenal dandy čuníka. Veryfany. Brou. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu asi trochu blbá výtka, ale (ne)dokážu si dost dobře představit, co po tomhle filmu začnou děcka dělat za skopičiny: elektrifikovat lidi, rozbíjet všecko v domě a hrát si s petardama? Zábavný a roztomilý film, ale nejsem si zcela jist, jestli úplně vhodný pro první stupeň základní školy. Asi už stárnu a předčasně fotrovatím. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Tempo uháňa od úvodnej scény, humor je dobre časovaný, pasce sú dostatočne nápadité, zvieratká roztomilé, ponaučenia nenásilné a budovanie charakterov úderné. Čas na nudu teda rozhodne nehrozí a striedma stopáž sa dorúti do finále veľmi efektívne. Navyše titulný hrdina vie byť totiž občas poriadny zmrd a tvorcovia s týmto faktom prekvapivo veľmi zaujímavo pracujú. Čo je balzam na dušu pre každého, kto občas v animovaných groteskách fandil kocúrovi Tomovi, prípadne mu bolo trošičku ľúto zlodejov zo Sám Doma. Nejde síce o nič svetoborné, no na poldruha hodinky dokáže výborne pobaviť aj nenásilne poučiť. Veľmi silných 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pohodová rodinná oddychovka, z podobného ranku jako Paddington, akorát s králíkama. Děj nikterak objevný není, ale povedený humor dokáže nahnat kladné body. 70% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Trochu mne udivuje kolik Australanů hraje ve filmu o britských kralicich v oděvu. Z toho značná část je mluví v originálu, i když jim, dá se napsat, hodně poškodili kontinent. Je to ale příjemný dětský rodinný film. Petr je trochu namachrovaný frajer a dílem sympaťák. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Strašně divná, se ani nedá říct pohádka, protože pod pohádkou si představuji opravdu něco jiného. Tohle se snaží být hodně cool a moderní, ale ve výsledku je to hrůza a svým vyprávěním vás spíš rozčiluje a zasmát se tu nedá také ničemu. ()

Reklama

Reklama