Reklama

Reklama

Epizody(6)

Recenze (19)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezónu jsem trochu ofrflal, vadilo mi, že fúze komedie a dramatu na mě příliš nefungovala, a tím pádem jsem se nebavil tak dobře, jak bych mohl. Druhá řada mě překvapila velice velmi, nevím, jestli jsem byl naladěn na tu správnou vlnu, nebo jestli tvůrci tolik zamakali na spojení humoru a deprese, ale bavil jsem se tentokrát mnohem více, než v předchozím případě. Phoebe Waller- Bridge zahrála opět výborně, potěšila mě i účast Andrewa Scotta, který vypadal, že si postavu kněze vyloženě užívá. Pro mě to bylo jasné zlepšení. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cynická Phoebe Waller-Bridge zřejmě svou rodinu celou tu dobu od vernisáže uměleckých sexponátů nenáviděné macechy neviděla. Otcovo zasnoubení ale rodinu zase „stmelí“, navíc se na scéně objeví katolický kněz k nakousnutí (hraje ho Andrew Scott), který má mít obřad na starosti. Při boření pomyslné čtvrté stěny vnímá, že se naše bezejmenná postava vytrácí, čímž nám tvůrci dávají najevo, že konečně našla někoho, kdo jí poslouchá a věnuje pozornost. A ve Finsku, kde je stále nabroušená Claire (herecky přesná Sian Clifford) pracovně, se stalo asi mnoho pikantního, což by mělo zajímat slabošského švagra Martina. Potvoře evidentně chybí skuteční přátelé. A nezávazný sex jí vlastně nepřinesl nic dobrého. První série byla o smrti a ztrátě nejbližších, ta druhá je (překvapivě) o lásce, která ohýbá žánrová klišé. Ústřední „pytel blech“ dál mluví do kamery, jakékoliv nebezpečí odráží humorem, jízlivě komentuje své okolí a ironizuje vlastní nedokonalosti a pocity viny. Bacha, lišky honí hříšné kněze. Finále silné. Zvážnění ve správnou dobu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O trošičku lepšie ako prvá séria. Aj vďaka účasti Andrew Scotta v úlohe kňaza. Stále si to udržuje humor aj nadhľad a má to aj príjemné smutno skutočné momenty. Niečo s čím sa dá stotožniť, nad čím sa dá zasmiať a čo je dokonca dojímavé. Páči sa mi kam sa postava vyvinula, rovnako aj všetky ostatné vedľajšie postavičky. Prirástlo to k srdcu. 2. séria - 80% ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherná zmes depresie, cynického humoru, sexu a nešťastnej lásky. Tomu ja rozumiem. S hlavnou hrdinkou by sme boli kamošky jedna báseň. Phoebe nie je len úžasná autorka, ale aj skvelá komička a herečka. Tento štýl nemusí sadnúť každému, ono sa treba vedieť pohotovo prepínať z humoru na drámu a naspäť. Teraz, aby sme sa vyhli stratám na životoch, upozorňujem, že nasleduje jeden monológ, ktorý by sa tak trochu dal označiť za minispoilerík.... Najlepší príhovor na svadbe, aký som kedy od kňaza počula. Začína "Fuck me" a pokračuje: Láska je príšerná! Je príšerná. Je bolestivá. Je desivá. Kvôli nej o sebe pochybujete, odsudzujete sa. Dištancujete sa od ľudí vo vašom živote. Robí z vás sebcov. Sú z vás podivíni! Ste posadnutí svojim účesom. Ste krutí. Kvôli nej hovoríte a robíte nepredstaviteľné veci! Po tom všetkom túžime a je to peklo, keď sa nám to splní! Takže, niet divu, že na to nechceme byť sami. Učili ma, že sa s láskou narodíme a máme život na to, aby sme pre ňu našli správneho príjemcu. Ľudia o tom neustále rozprávajú. "Ak mi to pripadá správne, je to jednoduché" Ale nie som si istý, že je to pravda. Schopnosť rozoznať to správne vyžaduje silu. A láska nie je pre slabochov. Byť romantický vyžaduje pekelnú dávku nádeje. Podľa mňa majú na mysli, že keď nájdete niekoho, koho milujete, pocítite nádej. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nestává se to tak často,ale druhá řada  je ještě o něco lepší než první.Možná není vtipnější,ale je rozhodně bizarnější a mnohem lépe jí funguje dramatická linka.A vtipné je to pořád stejně - takže dost.Phoebe Waller - Bridge je stále skvělá,přirozená a uvěřitelná ve všech polohách.Zdatně ji tu pak sekunduje Andrew Scott,který si svého kněze vyloženě užívá...85% ()

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mě příjemně překvapila - už první díl naznačoval, že to bude síla. Baví mě ten mix zábavy, cynismu, vulgarity a občas na povrch proniknuvších, jinak ale pečlivě pohřbených emocí. Phoebe Waller-Bridge díky Fleabag a díky spolupráci na Killing Eve zařazuji do svých oblíbených scénáristek, protože podle mě potřebujeme takové tvůrce. S Fleabag se divák vůbec nemusí ztotožnit, a přesto se může dost dobře bavit. Když to shrnu, druhá série mě bavila ještě víc, než první, řekla bych, že má lepší a semknutější příběh. Andrew Scott byl fajn, ale ještě víc jsem si užívala Olivii Coleman, ta tu příšernou macechu zahrála fantasticky. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dost katastrofální jedničce se Fleabag zmátořil a nabídl vskutku velmi slušnou druhou sérii, ve které nejde pouze o prcání, ale o prcání s knězem. A tentokrát i s přidáním humoru. Přeci jen jde o sitcom, tak by tam nějaký ten humor mohl být. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice jsem od druhé série tak trochu očekával, že si budu maximálně užívat každý díl, a to se úplně nestalo, ale... První a poslední byly zcela dokonalé + Andrew Scott v roli cool kněze je nepřekvapivě úžasný + (a teď to největší plus) Už u první série jsem psal, že v případě Fleabag mi boření 4. stěny vůbec nevadí, spíš naopak - no a v té druhé Phoebe vzala tu zaběhnutou formu a udělala s ní něco nevídaného a totálně geniálního. Ale znovu bych se podíval asi jen na ten první díl, pokud bych teda nesjížděl znova celý seriál, ten jediný podle mě skvěle funguje i samostatně. "What's your favorite movie period?" "Carrie." 9/10 ()

neumimfilm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Phoebe Waller-Bridge potvorou doopravdy je, protože se pod rouškou sarkasmu velmi pečlivě a pomalu prořezává skrz všechny vrstvy lidsky opravdových osobnostních a vztahových škobrtnutí až k těm nejcitlivějším částem nás samých. Totiž k těm, která ani třeba nevíme, že tam jsou, protože jsou právě tak hluboko, že jsme na ně třeba zapomněli, nebo zapomenout chtěli. Potvora zkrátka nenabízí jen příjemné tragikomické vyžití do melancholie zimního večera, ale velmi komplexně zkoumá, zrcadlí a v odrazech sebemenčího dialogového posunku či výrazu kterékoliv z postav zobrazuje všechny tváře lidské nejpřirozenější potřeby a neřesti.  A to totiž lásky. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto séria bola skvelá a potom, čo som zhejtovala prvú sériu musím naopak tú druhú do nebies vychváliť. Andrew Scott mi trhal srdce a zároveň som bažila po viac momentoch s ním. PERFEKT! 5* ()

kubilov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající seriálové překvapení. Překypující sprostotou, skvělým břitkým britským humorem, existenciální problematikou a (sic!) feminismem. Phoebe Waller-Bridge je neuvěřitelně vtipná, talentovaná a skvělá, fakt jsem si jí za těch pouhých 12 dvacetiminutových dílů velmi oblíbil. Druhá řada je zcela vynikající, k čemuž velmi dopomáhá skvělá postava kněze Andrewa Scotta. I ségru jsem si oblíbil, i když vypadá jako tužka. Nejlepší sitcom za velmi dlouhou dobu. ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Poprvé se setkávám s faktem, že je druhá série mnohem lepší než první. Dokonalý koktejl humoru, cynična i trágy. Phoebe je dokonalá! ()

Reklama

Reklama