Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Ta holka je fakt na zabití. Komediální seriál Potvora byl po svém premiérovém uvedení na kanálu BBC Three často srovnáván s Mirandou, která rozčeřila britské televizní vody v roce 2009. A je zcela nepochybné, že v jeho autorce získala britská komedie nový a výrazný ženský hlas. Potvora je autorským projektem herečky, stand-up komičky a scenáristky Phoebe Waller-Bridgeové (1985), jehož televizní podobě předcházela stejnojmenná divadelní hra, uvedená v roce 2013 na proslulém festivalu Fringe ve skotském Edinburghu, kde získala prestižní cenu Fringe First Award. Hrdinkou seriálu, který britský Guardian charakterizoval jako syrovější Mirandu pro dospělé, je bezejmenná, sotva třicetiletá majitelka krachující stylové kavárny v centru Londýna, potýkající se s komplikovanými osobními i rodinnými vztahy, jež neváhá často přímo do kamery břitce komentovat. S postupujícím časem však její cynický nadhled a zdánlivá suverenita získávají první trhliny a komedie se stále častěji láme do překvapivě naléhavého dramatu. Vedle řady dalších cen získala Phoebe Waller-Bridgeová za první sérii cenu BAFTA v kategorii nejlepší ženský herecký výkon v komediálním programu. V roli hrdinčiny pomyslné protihráčky a skutečné potvory v seriálu exceluje ostřílená Olivia Colmanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

Klara 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem byla na záznamu divadelního představení a donutilo mě to si vzpomenout, jak skvělý tenhle seriál je. Je vtipný, a co víc, chytře vtipný. Žádné trapné vtípky. Tohle je doopravdy hodně kvalitní seriál, který postupně přechází z komedie v drama - a je to skvěle zvládnuté. Jako velké plus hodnotím výkonec Waller-Bridge, s tím jejím neustálým koukáním do kamery a promlouváním k divákům jsem si připadala, že to všechno prožívám s ní. Velké doporučení! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď sa ženská baví v štýle Brechtovo divadlo o tom, že len tak dovolí chlapovi anál, no a čo veď som opitá, nech si robí čo chce... Keď strieda mužov ako ponožky, lebo je to super feministické, pritom vyzerá ako priemerná pravá Angličanka bez prísad kolonializmu (teda hnusne) ... Keď pripomenie svojej sestre, ako sa vysrala do drezu (veď čo by súčasná pravá liberálna dáma robila), a je v kuse ožratá. No neviem, tam u mňa komédia končí. Predstavuje to všetko, čo chlap u ženy vidieť nechce, hoci dnes je prostitúcia čoraz viac v móde. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Cynická Potvora si mě získala svým okoralým srdcem a postojem k životu. Já tu holku naprosto žeru a musím říct, že druhá série je o prsa lepší než ta první - hlavně díky postavě kněze. Má to švih, pořád se něco děje a ač se zdá, že se občas seriál točí v kruhu (soška/odejít či zůstat), tak tomu tak není. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Waller-Bridge je typická britská hrdinka. Nie dokonalá. Obklopená idiotmi ale aj napriek tomu sa snaží brať veci z nadhľadom. Fleabag je seriál o niekom, kto je úplne že fucking mess a nemá veľmi návod na to, ako z tohto stavu vykľučkovať. Miesta, kde si k nej nachádzame sympatie sú tie drobné scény, kedy s niekym zažíva pocit zblíženia, kedy komika ustúpi normálnej emócií. A v tomto postupnom striedaní funguje seriál perfektne. Podobne ako prvé 4 série populárneho Girls. Veľmi často mám problém so ženskými hrdinkami. Neviem sa s nimi stotožniť ani ich brať pri ich problémoch vážne. Preto o to viac poteší, keď príde seriál, ktorý mi to sprostredkovať vie a ktorý dokazuje, že stačí byť len otvorený a dotýkať sa univerzálnych tém, nebyť zbytočne popisný a predá každému vnímavému divákovi to, čo treba. Taký malý klenot. (Diel na kurze ticha a objavenia ženskosti bol perfektný). 1.séria 80% O trošičku lepšie ako prvá séria. Aj vďaka účasti Andrew Scotta v úlohe kňaza. Stále si to udržuje humor aj nadhľad a má to aj príjemné smutno skutočné momenty. Niečo s čím sa dá stotožniť, nad čím sa dá zasmiať a čo je dokonca dojímavé. Páči sa mi kam sa postava vyvinula, rovnako aj všetky ostatné vedľajšie postavičky. Prirástlo to k srdcu. 2. séria - 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštně nakažlivá zábava. Nerozhodný otec, vypočítavá psychopatická macecha, puntičkářská a permanentně rozrušená sestra Claire, citlivý expřítel Harry, slabošský švagr Martin. V druhé sérii pak kněz k nakousnutí. A neposedná hlavní bezejmenná postava. Úderný hořký humor a ukázka toho, že ženské hrdinky mají i v televizním prostředí zelenou. Spíš antihrdinky. Je tady ukradená soška, je tady postavička dinosaura, je tady jedno morče. Britská záležitost Fleabag je prakticky výhradním autorským počinem talentované herečky a scenáristky Phoebe Waller-Bridge, která je skvělá a která se svým nadáním propsala až do scenáristického týmu nového dobrodružství 007. Má značné problémy navazovat smysluplné osobní vztahy, je vypočítává, žensky manipulující, ztracená, sebestředná a neschopná hlubšího citu. Ale i zatraceně vtipná, a to nejen, když se vítězoslavně a ďábelsky usmívá do kamery. Snaží se sourozenecky sblížit, cynicky se vyjadřuje k mužským a ženským rolím, touží se vyrovnat se smrtí kamarádky, pokouší se ulovit kněze, který ji jako málokdo poslouchá a věnuje pozornost. Zatímco první série je o smrti a ztrátě nejbližších, ta druhá je (překvapivě) právě o lásce, která ohýbá žánrová klišé. A díky ní naše mrcha postupně odhazuje svou cynickou masku, kterou si tak pečlivě celé roky vytvářela. Všestranně nadaná Britka sice dál trousí provokativní hlášky, ale nebojí se zvážnět a píchnout do vlastních řad. Zatraceně výrazná postava. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (5)

  • Při úvodní scéně hraje skladba „Sail“ od Awolnation. (BaBca_)
  • Na otázku, ktorý seriál stojí za pozretie na jedenkrát, Jennifer Aniston odporučila práve tento. (Astonko)

Související novinky

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (více)

Phoebe Waller-Bridge podepsala s Amazonem

Phoebe Waller-Bridge podepsala s Amazonem

25.09.2019

Šéfka Amazonu Jennifer Salke se v posledních dnech nebojí dávat veřejně najevo, jak moc si cení práce herečky a scenáristky Phoebe Waller-Bridge. Tahle talentovaná autorka se v poslední době skloňuje… (více)

Reklama

Reklama