Reklama

Reklama

Druhá svetová vojna sa chýli ku koncu, štyri komandá pod vedením kapitána Evana Blackburna (Sean Patrick Flanery), poverené úlohou získať dôležitého nemeckého dôstojníka pre operáciu Valkýra, sa po zostrelení ich lietadla ocitnú za nepriateľskými líniami. Keď však operácia, ktorej cieľom je likvidácia Adolfa Hitlera, zlyhá, veci naberú nečakaný spád. Špeciálna jednotka sa totiž bude musieť spojiť s ruskými a nemeckými bojovníkmi odboja, aby zabránila zvyšným nacistickým dôstojníkom utiecť do Argentíny. Podarí sa spojencom prekaziť plány nacistov na vybudovanie novej Štvrtej ríše? (TV Markíza)

(více)

Recenze (6)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Z tohole filmu jsem měl trochu obavy, že je to další z home videí nějakého toho klubu válečné historie. Bohužel pořádných válečných filmů je poslední dobou jak šafránu a když už se něco točí, jsou to právě ona home videa dávána do distribuce... Kdejaká parta už dneska má zprovozněné Sdkfz i funkčního Shermana, nebo alespoň Jeep či M3A a pak už jen stačí uniformy s výbavičkou, les někde v Idahu s popraškem sněhu, kapslíky, kečup, dýmovnice a máme tu další Battle of Bulge s vyžranejma taťkama co sotva doběhnou ploužící se tank, natož na něj vylezou :-) ! Naštěstí se můj strach nepotvrdil. Nebylo to známějšími jmény která se ve filmu mihla, bylo to znatelnou snahou natočit v rámci možností a rozpočtu alespoň něco trochu solidního. A snahu já mumím ocenit. Film není ryzým válečným, jedná se spíše o dobrodružnou záležitost za války se odehrávající něco ve stylu Hanover street. Příběh je klasicky druhoválečný. Speciální jednotka má na území nepřítele cosi splnit, jak to ale za války chodí vše se od začátku ser* a tak jsou členové skupiny nuceni improvizovat a rozhodovat se dle aktuálních priorit. Celé to tak trochu připomíná nějakou misi z počítačových Hidden and Dangerous nebo Men of War. Na realitu se moc důraz neklade, Němci snad kromě pár záporáků jsou tupě pobíhající cíle, které hromadně po stovkách kosí střely hrdinů. Zásahy jsou ale udělané slušně. Ve filmu dojde i lehce politickou zápletku a samozřejmě nesmí tam chybět krásná odbojářka. A musím uznat, že Julie Engelbrecht coby Němka Elke byla krásnou odbojářkou (obzvláště když vyzvídala od esesmana kam že to odjíždí!)! I přes slabý rozpočet se tvůrci snažili o nasazení dobové techniky, byť byla v záběrech používána opakovaně a to dokonce na různých místech v různých časech. Pokud bych to měl nějak shrnout, pak se na to koukat dá a místy budete možná dokonce napnutí. Počítačové efekty byly místy lepší, místy horší, ale chápu, že reálné formace combat boxů létajících pevností by leckdo hned tak nezaplatil, natož tvůrci tohohle béčka. To béčko neříkám s žádným despektem, bylo slušné a koukat se na to dalo tedy pokud u toho člověk moc nepřemýšlel. Příjemní byli i sami herci obzvláště se mi od půlky zamlouval charismatický seržant Kulkin (jak příznačné jméno!) Ano mohl bych tu vypsat desítky nesmyslů, ale proč. Dávám za 3 americké roznětky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasické válečné béčko, takže klišoidní, naivní a místy nechtěně úsměvné. Notabene tvůrci se příliš nenamáhali studiem daných událostí, takže nejeden válečný fanda si bude rvát vlasy. Na druhou stranu potěší těch pár známých obličejů a plusem je i fakt, že film má docela spád. Nenadchne, neurazí. 50% ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Takže poďme po poriadku. Americký film z obdobia 2. svetovej vojny so silne politickým podtónom. Vydareným vylodením Spojencov sa Tretia ríša zatriasla v základoch, nevydarený atentát na Hitlera, bol vyjadrením vôle vojakov s Hitlerovým smerovaním vojny. A tak nasledovala anglo americká misia do srdca Pruska s cieľom únosu jedného z vedúcich funkcionárov nacistickej strany plukovníka Adama von Kőniga. Nevydareným atentátom sa aj cieľ misie zmenil. Do cesty sa im pripletie ruská ozbrojená úderka, ktorá ma podobný cieľ svojej operácie a nakoniec čerešničkou na torte sa stala nemecká odbojárka Elke Schroeder, všetci sa usilujú zabrániť úteku nacistických pohlavárov do Argentíny a tým zabrániť vzniku nemeckej štvrtej ríše. Takže vo filme je nefalšovaná spolupráca medzi američanmi, rusmi ale aj nemeckou odbojovou bojovníčkou. Z najbližšej histórie vieme, že úzka spolupráca Sovietov s Americkými ozbrojenými silami bola prejavovaná nefalšovanou radosťou a úprimným stiskom ruku naposledy dňa 25.4.1945 pri rieke Labe, kedy si podali ruky poručík americkej armády William Robertson s poručíkom Červenej armády Alexandrom Sylvaškom. Film je plný historických nezmyslov, nekonečného strieľania a tejto ozbrojenej úderke by pravdepodobne neodolala ani celá divízia Wehrmachtu. Aj podpora RAF-ky zo vzduchu bola mimo logickosti. Nakoniec cieľ splnili, ponorka do Argentíny nevyplávala ale podľa odkrývaných archívov v Argentíne žilo viac, ako 9000 nacistov. Len pár z nich bolo dolapených Mossadom, ostatní umreli na fyzický vek. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Budu hodný. Je to klasický příběh z druhé světové války, kde jsou postavy celkem klišovité a do jisté míry nudné, ale nemůžu si pomoct, na béčkový film je to docela dobře natočeno, tedy když pominu zbytečné a otřesné počítačové triky. Nějaká ta oblíbená tvář se zde také objeví, za mě průměr, který mě neurazil. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný WW2 béčkový snímok s niekdajšími "lepšími menami" ako Tom Sizemore, Rutger Hauer, dokonca aj so stále dobrým Stephenom Langom a niekdajšími teen hviezdami Kipom Pardueom a Seanom "Young Indiana Jones" Patrickom Flanerym. Asi tak nejako sa to dá popísať. Keď človek pozná ich tvorbu za posledných cca 15 rokov, vie čo môže čakať, preto nemôže až tak moc naraziť, dokonca si to aj v kľude zhliadnuť. ()

Reklama

Reklama