Reklama

Reklama

Čarovná země

  • USA The Dust Factory
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ryan Flynn je teenager, který byl svědkem otcovy smrti, když uvízl na kolejích, a srazil ho vlak. Ryan od té doby nemluví a má panickou hrůzu z kolejí. Jeho nejlepším přítelem je Rocky, se kterým chodí často na ryby. Ryanova matka se stará o jeho dědu, který trpí Alzheimerovou chorobou. Když jednou jede Ryan opět na kolečkových bruslích po rozpadajícím se mostě, spadne do vody. Poté, co se vynoří, vypadá na první pohled vše stejně, ale záhy se ukáže, že je v jiném světě. Dědeček je zdravý a žije v jejich domě, kde kdysi také žil. Dědeček prochází zdmi, které jsou pro něho dveře, a je šťastný, že je Ryan tady, a radí mu, aby si užíval života a jeho krás. Ryan se seznámí s dívkou Melanií, která nosí stále teplé oblečení a může bruslit na jezeře, protože se sem dostala v zimě. V tomto světě je stále stejné počasí a stejný čas. Všichni tři se zde radují, tančí a nemusejí nic dělat. Melanie ukáže Ryanovi továrnu na prach, v cirkuse každý může učinit své rozhodnutí, zda chce znovu žít, anebo zemřít. Tento svět je ukázkou, že lidé dělají stále to samé a nežijí naplno. Melanie už je zde dlouho, protože má strach se rozhodnout. Dívka chce v tomto světě zůstat navždy a přeje si, aby tu zůstal i Ryan, se kterým si zde užívá ještě víc. Když Melanie uvízne v továrně na prach, vysvětlí dědeček Ryanovi, že dívka musí bojovat se svými pochybami... (TV Prima)

(více)

Recenze (15)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Mnozí se mnou souhlasit nemusí, ale já tohle vnímám jako velice! působivé drama. Samozřejmě pointa jasná od začátku, ale ten svět plný fantazie byl opravdu krásný. Přesněji - krásně temný. Nebo možná - tíživě krásný. Ano, dolehla na mě tíseň při pomyšlení, jak to asi vypadá v tom "mezipatře" mezi světy. Buď se člověk vrátit dokáže a nebo odejde navždy. Nicméně mi asi uniklo, jak přesně se tady do toho mezipatra Ryan dostal vzhledem k tomu, jak dlouhou dobu tam zůstal. Celou dobu jsem si myslela, že leží někde v kómatu v nemocnici a ono ne. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmečky ze světů tam někde jinde, to když upadneme do koma či rovnou zemřeme mám moc rád. Jako každého mně zajímá co je tam za onou branou. Zda nic, nebo ráj, peklo, či úplně jiný svět... A zda jak zpívá Dan než mu ještě hráblo - ,,tam maj čistý záchody'' . Energie se prý jen tak neztrácí... Určitě by jistá forma místa, kde se dá potkat s těmi co tu už nejsou byla fajn. Člověk by se mohl setkat s blízkými, mohl by říci co sdělit tady na světě nestačil, měl by šanci se třeba i dodatečně omluvit... A hodit řeč třeba s Glennem Millerem, či nějakým tím stíhacím esem by také nebylo špatné ! Od Čarovné země jejíž obsah jsem částečně znal a nebyl to ten oficiální, který je tentokráte opravdu stručný jsem čekal něco podobného jako úžasné filmy Jak přicházejí sny. Tohle ale bylo hodně dětské, byť řada momentů ve filmu byla velmi zajímavá a nejeden nápad nutil k hlubšímu zamyšlení. Ústřední dvojce Ryan s Hayden byla moc fajn, z Hayden úplně sálalo slunce. Mám rád i dobrotivě vyhlížejícího dědečka Stahla, který mi tu také velice sedl... Kdyby to bylo zaměřeno víc na dospěláky, mohlo to být určitě mnohem zajímavější. I tak ale dávám za 3 střely na branku. * * * ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Mohl to být zajímavý film, kdybych se u něj tak hrozně nenudila. Je na tom vidět, že jde o nezávislý film, protože ty scény kde Hayden bruslila na jezeře, tam bylo tak strašně vidět, že je tam ta krajina jen dodaná. Paradoxně ale se mi z celého filmu asi nejvíc líbila ta krajina kolem jezera a v tom lese. Mělo to zvláštní atmosféru, ale znovu bych se na to rozhodně nepodívala. 2* ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásný film se spoustou hlubokých nápadů. Na IMDB jsem zahlédl, že jde v podstatě o nezávislý film, a to smekám - protože takové filmy většinou vypadají poněkud jinak. Nu, jednoznačně zajímavý nápad, příjemné postavičky v hlavních rolích, uvěřitelná dilemata i mrazivá a hřejivá atmosféra... a hlavně, věčně aktuální téma, abych tak řekl, života a smrti naznačené tak, že to nepůsobí ani lacině, ani přehnaně a člověka třeba donutí i přemýšlet. Pět dát nemůžu, ale na čtyři to vidím rozhodně. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Suché utahané rodinné drama pro děti a mládež, nehrát tam Hayden Panettiere ani bych to nedokoukal. Celý ten fantazijní svět mě nepřišel vůbec zajímavý. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Příjemný a milý film s dětskými postavami v hl.rolích. Ani nevím proč, ale připomnělo mi to malinko Most do země Terabithia. Pěkný příběh, na který se hezky kouká. Spousta dobrých nápadů a myšlenek. Jde o film, který si na nic nehraje a možná proto není až tak známý. 75% ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, dobré nápady. Není to tak úplně pro malé děti - spíš pro ty 13 a víc. Má to sice momenty, které zadrhávají a nudí vás, avšak zase si zapřemýšlíte o podstatě života. Mladá dvojice Hayden a Ryan - skvěle zahráno =) ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Nádherný film s pravdivým poselstvím pro život, které dokáží ocenit až lidi, kteří už o životě něco vědí. Bohužel na tento film se asi převážně dívají děti, které nedokáží tyto myšlenky ocenit. Nemám fantasy rád, respektive, málokteré mě osloví, ale tohle mě fakt pohltilo. Ne triky, ne atmosférou, ale myšlenkou. Fajn kluk, krásná holka a sympatický děda udělali z filmu nadprůměr a výborný scénář pěkně orámovali. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Taký priemerný, rodinný, či aký, film, ale Hayden Panettiere tam bola veľmi zlatá. Film som vlastne pozeral len kvôli nej a nebyť jej, tak by to bolo asi za 1*. ()

ViktorS 

všechny recenze uživatele

Celkom pekný film o živote medzi nebom a zemou. Postavy sú sympatické a dej pomerne zaujímavý, lenže miestami pôsobí ako by bol skôr pre detské publikum a miestami zasa akoby bol pre staršie publikum. To spôsobuje, že sa tento film môže v určitých častiach javiť pomerne zvláštne, ale nie v tom zlom, ale skôr v takom neutrálnom slova zmysle. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Další z řady tak zvaně "podivných" filmů, u kterých nevím pro jakou věkovou skupinu jsou točeny. Dětský film to není určitě, protože se spousta z nich nebude orientovat v ději a dospělého to zase moc nechytne, protože je to děláno spíše pro ty děti ( Paradox ? Možná ) Co se týká herců, tak bych vyzdvihl projev mladičké Hayden Panettiere, která hrála přirozeně, s úsměvem, a bylo poznat že tu roli prostě zvládla doře, zatím co Ryan Kelley se tvářil jak kaktus a hrál spíše prkno na žehlení než kluka co uvízl ve světě mezi nebem a zemí. 3 hvězdy si to ale určitě zaslouží. ( K mému překvapení, film nalezen na YT - jako mnoho dalších filmů ) ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Príbeh skončil tam, kde Ryan spadol z mosta. Potom to už bola fraška, príbehom nie príliš kvalitné a podpriemerné digitálne triky to zabili už úplne. ()

Reklama

Reklama