Reklama

Reklama

Jiltueui hwasin

(seriál)
  • Jižní Korea 질투의 화신 (více)

VOD (1)

Epizody(24)

Televizní rosnička se potká se svou bývalou láskou, domýšlivým reportérem. Jenže tentokrát má oči pro někoho jiného – jeho nejlepšího kamaráda. (Netflix)

Recenze (9)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na všechna klišé, která se v korejských seriálech objevují. Zapomeňte na neodvážné scénáře, vzorově slušné chování, přehrávání a zbytečná nedorozumění. Je tu Žárlivý Hwa Shin, a s ním přichází na korejské obrazovky nový pohled na lásku a vztahy obecně. Nemůžu říct, že by se děj celou dobu vyvíjel tak, jak bych si představovala, ale tak to být ani nemá. Jsem nadšená z hlavní dvojky (vlastně trojice). Jsem nadšená ze scénáře. Jsem nadšená z toho, kolik opomíjených témat seriál otevírá. Jsem nadšená vlastně úplně ze všeho. Příjemný osvěžení. 5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Mě ta Kong Hyo-Jin prostě baví. Většina jejích seriálů má v sobě určitou dospělost a díky ní mají její postavy kouzlo, že člověk na ně nekouká jako na dvourozměrné postavičky, prostě vždycky mají něco do sebe. A to platí i v tomhle případě. Přestože na můj vkus je seriál poměrně dlouhý, tak jsem ho měla zhltnutý za poměrně krátkou dobu, protože mě opravdu bavil. Navíc Hyo-Jin sekundovali dva pohlední a hlavně sympatičtí herci, tak nebylo co řešit. Navíc i oni měli kromě charisma i osobnosti, takže nebylo co řešit, tenhle milostný trojúhelník byl velmi dobře napsán, zahrán a ukočírován. Kromě milostných vztahů těchto tří se v seriálů nakousnout i vážná a stigmatizovaná témata, mimo jiné rakovina prsu u muže. Myslím si, že tohle téma bylo velmi dobře zpracované a třeba to i nějakým způsobem promluvilo ke společnosti. Obdobně jako jiný Hyo-Jinin seriál Thank You promlouval ke společnosti o AIDS. Častokrát nemusím omáčku kolem ústřední dvojice, ale tady to bylo fajn, protože všichni byli tak nějak sympatičtí, měli své zvyky, osobnosti a celkově bylo velmi jednoduché mezi nimi rozlišovat a člověku nespadli jen do jakési rozmazané masy v pozadí. I na ně koukat byla zábava. Přestože některé věci zůstaly nedotažené a samozřejmě nejsem nadšená na 100 %, tak si myslím, že tenhle seriál má smysl zkouknout. Bavila jsem se, smála se nahlas, užívala si s nimi. Konečně korejský seriál, o kterém mohu tvrdit, že byla zábava ho sledovat. A asi je pro starší diváky, myslím, že středoškolák si v tom nenajde tolik jako někdo, kdo už pracuje/je nějakou dobu na vysoké. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Mě ta Gong Hyo Jin prostě nebaví. A Jo Jung Suk vlastně taky ne. Jejich vztah a celý milostný trojúhelník shledávám velmi otravným, polovinu času jsem ani nevěděla, co tam vlastně řeší a kde je problém, a to si nemyslím, že bych byla nějaký korejskoseriálový nováček. Nesnáším, když se příběh vyvíjí: žena má ráda muže, on jí ne. Pak jí začne mít rád a žena z nějakého důvodu řekne, smůla kámo, už tě ráda nemám, i když ve skutečnosti vlastně jo. A když už se tady ti dva konečně teda nějak shodnou na tom, že se rádi mají a budou tedy mít nějaký vztah, tak ten vztah je příšerný až toxický a ani v jedné scéně jsem neměla pocit, že jsou mezi nimi nějaké kladné city. Nevedli spolu snad ani jeden normální dialog. Takhle teda má vypadat dospělý vztah jo? Tak to jsem ráda, že můj vztah je zcela nedospělý, vedeme spolu domácnost, jíme spolu, spíme spolu a když se něco děje, světe div se, tak si to dokonce i povíme! Pro mě je tohle třetí seriál s Gong Hyo Jin a zároveň třetím zklamáním, je mi nesympatická, vytáčí mě jak mluví a pokaždé hrála postavu, kterou jsem nesnášela. Takže proč 4 hvězdičky? Kvůli všemu ostatnímu. Když vynechám hlavní dvojici, se kterou se svezl i ten třetí do počtu, ze všech ostatních příběhů a postav jsem byla nadšená. Hodne jsem se smála, zalítostnila jsem si, všichni mě moc bavili, a to i ti, kteří měli prostoru jen velmi pomálu. Na postavy Park Ji Joung a Lee Mi Sook se prostě dalo spolehnout a těšila jsem se pokaždé, když se na obrazovce objevily. A abych nezapomněla, vyzobla jsem si z tohohle seriálu skvělý song, který není na OSTu a jsem schopná ject klidně tu hodinovou smyčku, z čehož má můj kluk velkou radost. 노래를 찾는 사람들 - 사계 ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená záležitost, sice se tam našla slabá chvilka, ale po jejím skončení byl Jo Jung-suk takový, jakého ho mám nejraději, takže ji mileráda odpouštím. A musím říct, že i zvolené téma bylo excelentní, o rakovině prsu u mužů se málo mluví i u nás, takže i v tomhle ohledu jde rozhodně o průkopnické dílo. Když si k tomu připočtete parádní české titulky, tak se vám dostane 24 dílů smíchu i trochu toho pláče. Velké plus dá seriálu i překlad písniček, které dokonale doplňují děj a přibližují nekorejsky mluvícímu divákovi pocity hlavních hrdinů. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Rok 2016 byl, co se týče korejských seriálů spíše slabším. Ale díky Jealousy inkarnate jsem se ponořila alespoň do jednoho pěkného klasicky korejského komediálního kouzla 24 dílů. Jindy by to bylo dlouhé a nudné, nebo příliš zdramatizované, ale v tomto případě jsem byla mile překvapena, jak mne to až do konce baví. První polovina byla suprová s velkou dávkou humoru a výtězství jsem přála spíše (Kyeong-pyo Ko) a až ve druhé části seriálu Jo Jae Sukovi... Hyo Jin Kong je jako vždy výborná. Ona asi ani neumí být špatná. ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Tak slečna rosnička viděla nadpozemskou kombinaci očí a úsměvu ředitele (Kyeong-pyo Ko) a potom že byla schopná vidět i něco jiného? Nerealistické! Scéna s výrobou modrých šatů úchvatná. ()

Soupalka 

všechny recenze uživatele

Seriálu rozhodně nelze upřít schopnost odpoutat se od obvyklých klišé a pár velmi povedených gagů. Jeho občasně příjemná šílenost, široké spektrum postav a hezky nastaveny milostný trojúhelník ale nestačily na to, aby vyplnily opravdu přehnanou délku a řadu dost hluchých míst. ()

safiyuki 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mě po dlouhé době opravdu bavil a líbil se mi. Zaujal hlavně tématem. Seriály o rakovině prsu u mužů člověk jen tak nevidí. I když je to velmi koukatelné, tak má i slabé chvilky, kdy se člověk až nudil, a měl pocit, že tam scéna vůbec nemusela být. Každopádně skvělý herecký výkon v podání Kong Hyo-Jin a Jo Jeong-seok. ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá dilema pre rosničku, či si vybrať úžasného, milého chlapa, ktorý je ešte aj bohatý alebo chlapíka, ktorý roky jej city ignoroval. Má aj dilemu, či sa snažiť o kariéru hlásateľky, keď jej všetci hádžu palice pod nohy.. Veľmi dobre aj humorne podaná téma o rakovine prsníka aj u mužov.  Jediné, čo mi prekážalo bolo to, že tvrdili, že pacient chodí na chemoterapiu, ale bla to rádioterapia, to je moja profesionálna deformácia, keďže som 3 roky robila na onkológii a aj každý onkologický pacient pozná priepastný rozdiel medzi týmito liečbami. Napriek tomu, že Hyo-jin Gong moc rada nemám, tu im to s Jeong-seok Jo, (ktorého som si obľúbila v The King 2 hearts aj v Hyeongovi) celkom pekne sadlo.  Ak sa aj vám Jeong-seok Jo páčil, odporúčam pozrieť si ho napríklad aj v historickom seriáli Nokdu Flower z roku 2019, kde podáva pekné výkony. ()

Reklama

Reklama