Reklama

Reklama

Jako ryba v síti

(festivalový název)
  • Jižní Korea Geumul (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nam vede prostý život rybáře na břehu hraniční řeky mezi Severní a Jižní Koreou. Po nehodě motoru jeho loďka překročí na řece hraniční čáru a Nam je zatčen jihokorejskou pohraniční policií. Jeho jediným přáním je vrátit se zpět ke své rodině, ale politická a vojenská mašinerie se již dala do pochodu. (Febiofest)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (24)

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Bylo potěšením sledovat, že Kimovi ještě neodbilo (jak v tvorbě, tak v hlavě). Po poslední příšernosti Stop! a scénáři ke stejně zhovadilému kousku Made in China by se tak mohlo zdát, i když při poslední návštěvě MFF KV v roce 2015 vypadal zcela normálně - chodil na několik filmů denně, dobře věděl, které autory si vybírá, s každým se rád vyfotil, na každého se přirozeně usmál atd. Nyní ve svém nejnovějším filmu předkládá syrovost až na dřeň - násilí v jeho dřívějších filmech bylo zabaleno do poetiky a formální vytříbenosti, zde se nic takového neděje. Možná může trochu vadit poměrně televizní vizáž celého díla, ta ale zcela s touto syrovostí koresponduje a nijak mě vlastně ani nerušila (i kdyby to neměl být záměr, ale důsledek toho, že po Stop! se prostě těžko shánějí důstojné peníze). Kim staví hrdinu a diváka před otázky, na které se těžko hledá uspokojivá odpověď, ale nesnaží se ji podsouvat prostřednictvím podprahových vsuvek, propagandy, svérázných postojů apod. Vše podává naprosto racionálně a každá scéna dává smysl. Odpověď na ty otázky nechť si najde divák sám, je-li to vůbec možné. Dále odkazuji na komentář Enšpígla, k němu snad jen dodatek - neznám korejskou náturu, projevy chování apod., ale přijde mi, že ono "přehrávání" je u nich prostě normou, jen na nás působí místy nepatřičně. Minimálně v Kimových filmech tomu tak vždy bylo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PATŘÍM NA SEVER…“ /// Severokorejec Nam dostal šanci, která se objeví 1x za život. Bohužel ji nechtěl, takže by rád zpátky svůj život. Ovšem tohle nehraje do karet frajerům z „Jihu“… Příběh obyčejnýho rybáře, kterej věřil v lásku k rodině a vlasti. Krom toho, že se „podíváme“ taky na „Sever“, je tady celkem dost témat k zamyšlení. Fajn příběh z korejský reality a celkem nefestivalovej Kim Ki-duk. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Soul mi otevřel oči. 2.) Chcu zpátky do Severní Koreje. /// Thx za titule „langi“.  /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Zdařilý a zajímavý kousek, ač občas trochu přehnaný. Nicméně kdybych to nevěděl, ani by mne při sledování nenapadlo, že režie je Kim Ki-duk, tohle dílo řekl bych postrádá jeho typický rukopis - takový normální film, žádné ujetosti ani zvláštnosti na které jsme od režiséra zvyklí - kvalitě snímku to však nijak neubírá. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

To se nám jako snažil Kim Ki-duk sdělit, že obě strany jsou stejně špatné? Celé mi to přišlo moc ploché, předvídatelné a jednání chudáka rybáře až moc čisté a těžko uvěřitelné. Proč pomáhal vyřídit ten vzkaz? Proč ho po návratu pustili za rodinou? Ten důvod s penězi mi přijde dost chatrný. A vám přišlo uvěřitelné chování těch dvou vyšetřovatelů, kteří se jeden snažil rybáři pomoct a druhý se z něj snažil mermomocí udělat špiona? Pro Evropana film bude zajímavým vhledem do vztahu dvou Korejí, ale jen velmi letmým a povrchním. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Film má velkou výpovědní hodnotu o vztahu obou Koreí...Mě to připomínalo Česko v 50 -ých letech...Když se komunisti někoho chtěli zbavit, tak pro to udělali cokoliv, třeba si to i vymysleli...Stejně jako Jižní potažmo Severní Korea...Člověk, když se dostane do soukolí státní mašinérie, ať je kapitalistická nebo komunistická, tak nemá šanci nikde na světě... Kim Ki-Duk se zase ukázal...Za mě 85% ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama