Reklama

Reklama

Girlboss

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vzpurná Sophia, která má hluboko do kapsy, vklopýtá do světa internetového byznysu a naučí se být šéfová. Komedie podle vzpomínkové knihy, která se stala bestsellerem. (Netflix)

Recenze (14)

splaty 

všechny recenze uživatele

Na seriál s nesympatickou hlavní hrdinkou, kterou tvůrci ani nechtějí posunout blíže k tomu stát se lepším člověkem, nebudu plýtvat časem. 4 díly stačily. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka Sophia je od prvního dílu protivnou a sebestřednou „mrchou“, která se vůči ostatním chová naprosto bezohledně. Říkala jsem si, že jediné, co by se na ní dalo obdivovat, je její zápal a tím to dost možná končí… Leckterého diváka proto může Sophiino chování odradit natolik, že se sledováním seriálu po prvních pár dílech sekne. A já se nedivím. Co se týká mě, seriál mě lákal tematicky a doufala jsem, že hlavní postava prodělá obrat, takže jsem sledovala dál a nakonec jsem rozhodně nelitovala. První zásadní změnu k lepšímu jsem vnímala už ve 4. dílu – nejenom, že nahlédneme trochu více pod „fasádu“ hlavní hrdinky, ale hlavně je to velmi zábavný díl o jejích prvních útrapách v rámci nově založeného eshopu. Následují další díly, se kterými Sophii, její záměry a její minulost poznáváme blíže. A světe div se, ukáže se, že má i svou hezčí a milejší stránku. Nestane se sice jiným člověkem a stále je to ten drzý a tvrdohlavý svéráz s ostrým jazykem (někdy až spratek na zabití), ale přece jen si dokáže získat sympatie. V průběhu seriálu jsem jí přirozeně začala fandit a mít pro ni kousek pochopení – ani její výlevy už mi tolik nevadily. A hlavně, od 4. dílu dál jsem si skutečně začala tento seriál užívat. Jsou v něm výborné díly a průměrnější díly, ale jako celek se mi seriál dostal pod kůži natolik, že mi bylo líto, že už je u konce a neexistuje pokračování. Myslím, že v mém vnímání a hodnocení hraje roli i načasování, jelikož svou tématikou o tom, jak si obyčejná holka založí svůj byznys, mi zkrátka aktuálně seriál hodně padl do noty. A jak už jsem zmínila – některé díly opravdu stojí za to. Hodně nevšední a vtipně ztvárněný je třeba 10. díl, ve kterém sledujeme konverzaci na internetovém fóru, ovšem zhmotněnou „naživo“. To byl nápad! Pobavilo mě to královsky. Seriálu děkuji za jeho energii, zábavnost a samozřejmě zápal hlavní hrdinky. Přesně to, co jsem potřebovala. ~(4,2)~ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Brit Robertson a poloha, ktorá jej nesedí. Po všetkých tých romantických filmoch je z nej zrazu emancipovaná ženská, ktorá kamošku víta slovami ty špinavá děfka, chodí do práce ako sa jej zachce a ešte ona určuje pravidlá svojej šéfke. Samozrejmosťou je, že hneď v prvých 15 minútach tu máme dvakrát narážku na homošov – gay pride a potom teplý predavač. Černochov už ani neriešim, ale v druhej časti sa pre istotu, aby sme nezabudli na tie práva objaví aj černošský teploš ako kamoš hlavnej predstaviteľky. Takže máme tu hlavnú postavu, jednu hetero kamošku a dvoch teplošov. Pokračuje to však ďalej a vy sa nestačíte diviť, ako môže byť v tom meste toľko obyvateľov, keď je polovica teplá. Od časti k časti je tu stále viac a viac teplošov, postupne sa pridávajú lesby, či queer, ťažko určiť. A všetci sú tak vtipní a cool. Nenormálna tlačenka do hlavy. Nanešťastie je a tá dejová línia o hovne a vrcholom je nenormálne hysterické a afektované hranie aj samotnej Brit. Absolútne sklamanie, nevtipná zlátanina. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Myslím, že mi na zisk názoru stačilo prvních šest dílů, protože Girlboss je opravdu podprůměrné zklamání, které mě docela mrzí hlavně kvůli Kay Cannon. Scenáristicky jsem od ní čekal více, ale díly jsou jako na houpačce a málokdy vycházejí. Co se týče hlavní postav ani mě nepřekvapuje, že nejsem spokojený, protože Britt Robertson nemám rád, přijde mi herecky plochá a stejná v každé roli a hlavně přehnaně afektovaná. Možná ta nostalgie je trochu plus. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Dokonale svižné a smysluplné. Skvělý námět, inspirující příběh a zábavné vsuvky. Brittany dokazuje své nadání ve výborně ztvárněné roli kladné / záporné postavy, která si jde bezohledně za svým, ať to má na její okolí jakékoliv následky. Působí namyšleně, tvrdohlavě a cílevědomě, tedy přesně tak, jak v této roli působit má. Za mě maximální spokojenost. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Do seriálu jsem vlastně šel jen kvůli Britt Robertson. Celá zápletka okolo spuštění internetového obchodu s módním oblečením mě vskutku nelákala a opravdu, prvních pár dílů je takový křest ohněm. Protože Sophia je nesympatická panovačná kráva, která si neví rady sama se sebou. Neví, co vlastně od života chce a její vášeň působí spíš jako naivní sen. Seriál ovšem postupně přestává působit tak povrchně, scénář docela slušně postavu Sophie rozebere a divák se tak nakonec i dozví, proč se tak chová. Celá série spíše působí jako sled epizod z jejího života, kvalitativně trochu jako na houpačce - jednou nuda a jednou takřka pětihvězdičková záležitost. Vlastně až v závěru série to začne působit ucelenějším dojmem. K mé radosti se seriál více zabývá vztahy než módou. Kdyby tomu bylo naopak, asi bych to ani nedokoukal. Britt je skvělá jako vždy, ale jako k postavě k ní divák přilne jen s potížemi a určitě ne hned po prvním díle. Nakonec ale fajn, ovšem těch 13 epizod bylo tak akorát. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo teda strašný dílo. Protivná hrdinka, se kterou teda ani fakt nechci mít společnýho, a celý mi to prostě přišlo zbytečný. K čemu takovýhle seriál je? Nikoho to k ničemu neinspiruje, člověk se po shlédnutí cítí ještě hůř než před tím, a hlavně už to nikdy vidět nechci. Trapný. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Girlboss je sice veden jako komedie, ale komediálních chvil by člověk v seriálu pohledal. O seriálu se ale stejně nedá říct, že by to bylo drama. Celou dobu to vypadá, že se seriál stejně jako hlavní představitelka tak nějak hledají. Když k tomu ještě přičteme scénářovité výkyvy, kdy pendlujeme mezi "docela fajn díl", "šedá průměrnost", "doslova se tam nic neděje" (E07), nedá se dát více než tři hvězdy, i když mám Britt Robertson rád. Velké plus za epizodu, kde zajímavě (a vtipně) podali internetová fóra (E10). Velké plus za to, že se to odehrává v San Franciscu, které využívají, co to jde. (Až na podle mě faktickou chybu z E01, kdy ta jejich pověstná zubačka popojíždí za rozbitým autem. To by se v reálu kvůli technickému řešení celé "šaliny" podle mě nestalo.) ()

VojtaMarek00 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná oddechovka od Netlixu, která jde zfouknout za jeden den, potěší, rozesměje a chvílemi i lehce dojme. Tohle se povedlo. ()

Domislava95 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli je to chyba Britt Robertson, ale v jejím podání je Sophia taak otravná. Takže díky, nie, radšej #GIRLBOSS knihu. ()

sara93 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi zápletka o internetovém prodeji, ale to ostatní okolo mě už tolik nebere. Doufám, že se seriál bude věnovat více oblečení, než vztahům. ()

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama