Reklama

Reklama

Epizody(7)

Příběh se odehrává v bombami poničeném londýnském hotelu po skončení druhé světové války a pojednává o práci kapitána tajné služby Calluma Fergusona. Jeho poslední úkol pro armádu je zajistit, aby zajatý německý vědec Dieter začal ihned pracovat pro britské letectvo RAF na vývoji tryskového motoru. Na pozadí nastupující studené války všichni vědí, že co nejrychlejší dostupnost špičkové technologie ozbrojeným silám je naprosto nezbytná pro britskou národní bezpečnost. Callum používá neortodoxní metody, aby přesvědčil Dietera k práci pro Brity. Tito muži se nakonec stanou přáteli. Brzy však dojde k rozporům, neboť není vše, jak se zdá. Callum se rovněž setká s řadou dalších postav, jejichž příběhy se vzájemně prolínají. Patří k nim i Victor, Callumův mladší bratr, který se nedokáže vyrovnat s psychickým traumatem způsobeným válečnými zážitky. Dále Harold, bývalý člen ministerstva zahraničí, Rachel, okouzlující Američanka se zálibou v Britech zasnoubená s jeho nejlepším kamarádem, a Kathy, houževnatá mladá žena, která pracuje v útvaru válečných zločinů a jejíž náplní je předvést před soud válečné zločince, kteří unikli trestnímu řízení. (Viasat)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (1)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bolo naozaj ťažké rozhodnúť sa, aké hodnotenie si tento seriál zaslúži. Celý čas som uvažoval o dvoch hviezdach, nakoniec však finále seriálu jednoznačne zaručilo o hviezdu viac. (Zbraň na krysy). Seriál pôsobí celkom lacno a neviem či je to nízkym rozpočtom, alebo krajinou pôvodu. Lebo anglické snímky sa líšia od tých amerických. Vyzdvihnem herecký výkon mladého Freddieho Highmorea, ktorého postava jednoznačne pozdvihla seriál a bola to jednoznačne najlepšie napísaná postava celého seriálu. Škoda len, že mi stále pripomínal Normana Batesa zo seriálu Bates Motel (2013). Hral tu rovnako psychicky labilnú postavu. Dovolím si tvrdiť, že seriálu škodí dĺžka epizód. Venovať sa každej rovnú hodinu dalo naozaj zabrať. Príbeh je veľmi zaujímavý (ale so zbytočnými scénami a postavami), odohráva sa tesne po skončení 2.svetovej vojny v Anglicku. Zaujímavosťou je, že sa tu aj rieši istá vec a to konkrétne že sa mohlo zabrániť celej vojne, pretože Nemci dali návrh Anglicku, že urobia sami puč na Hitlera, pokiaľ vyhlásia Hitlerovi vojnu už pri obsadení Československa. (Či tomu budete veriť je na vás). Rozhodne neľutujem, že som seriálu venoval 7 hodín. Stojí za pozretie a má celkom smutný a zaujímavý koniec. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (1)

  • Během natáčení této minisérie trpěl Jim Sturgess insomnií. Podle jeho slov byla ale postava, kterou hrál, naštěstí v dost podobném stavu, takže se jednoduše soustředil na to, co dělá. (.baris.)

Reklama

Reklama