Reklama

Reklama

The Exception

  • Velká Británie The Kaiser's Last Kiss (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na pozadí 2. svetovej vojny sa nemecký kapitán Stefan Brandt (Jai Courtney) pokúša odhaliť špióna v dome Kaisera Wilhelma II. (Christopher Plummer), ktorého tam mal údajne nasadiť holandský odboj. Avšak počas svojho pobytu podľahne citom voči mladej židovke Mieke (Lily James), ktorá v dome pracuje ako chyžná... (DamianaR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (29)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Válečné, romantické, dramatické x průměrné. Průměrný film s průměrným příběhem. Nebylo to špatné. Takové odpočinkové. Druhá světová válka byla vykreslena dost barevně a uhlazeně, takže romantický příběh mohl vyplout na povrch. I když tu lásku by jim nevěřil ani slepý. Jediný kdo zaujal v příběhu byl Christopher Plummer a Eddie Marsan svými třemi minutami. ..konečně nahej chlap.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dám vyššie hodnotenie, film za to stojí pozrieť z mnohých dôvodov. Volá sa Výnimka a tak poukazuje na to, že aj medzi esesákmi sa nachádzali nejaké výnimky, nejakí dobrí chlapci, ktorí si mysleli, že konajú dobro. A vraj ľudí nechceli zabíjať. V tomto príbehu sa esesman zaľúbi do židovky. Možno v minulosti by som to považoval za nemožný fakt, ale žiadne sci-fi to nie je. Svedčí o tom vynikajúci seriál Osvienčim, v ktorom svedčí aj preživšia židovka, Slovenka Helena Citrónová, ktorá v koncentráku prežila len vďaka aférke s náckom a ten pomohol aj jej sestre. A ona mu potom pomohla po vojne jemu zachrániť sa pred istým trestom. Takže aj preto tento film vnímam reálnejšie než niektorí iní. Mohlo sa to stať. Inak Plummer ďalší fantastický výkon a Lily James je tu tretinu času nejak bez šiat, čiže na svoje si prídu aj vyhľadávači decentnej filmovej nahoty. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Christopher Plummer ukazuje, jak je velkým hercem a že rozhodně nic ze svého umění nezapomíná. Přesto není hlavní postavou, ty hrají Lily James a Jay Courtney v romanci plné vášně, lží a zrady, což je v konečném důsledku docela nuda, protože to nic nového nepřinese. Ti nacisti se sem skoro ani nehodí, i když je to samozřejmě podle historických událostí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Válečná romance se vším všudy, která je inovativní snad jen v tom, že se děj odehrává v sídle exilového císaře Viléma. Nicméně nic proti tomu. Plummerův monarcha tu sice coby hodný stařík se smyslem pro vojenskou čest nepobral moc historické důvěryhodnosti, ale pro potřeby filmu byl zcela ideální a totéž se dá říct o zásadovém kapitánovi. Samotné hrůzy války tu pak připomíná především Himmlerova návštěva a jeho přednáška o eutanázii během večeře. Z toho šel mráz po zádech. Nicméně v hlavní roli tu byla láska a nutno říct, že Jai Courtney a Lily James parádně souzněli. Celkově hodně naivní, ale strašně hezky se na to dívalo. 75% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"GERMANY NEEDS ITS KING!" --------- Zatiaľ čo väčšina osemdesiatnikov sedí na vozíku s kyslíkovou nádobou a srká trubičkou miešanú kašu, Christopher Plummer aj v jeho úctyhodnom veku 87 rokov stále ukazuje svoje herecké majstrovstvo. On je snáď nesmrteľný. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama