Reklama

Reklama

The Exception

  • Velká Británie The Kaiser's Last Kiss (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na pozadí 2. svetovej vojny sa nemecký kapitán Stefan Brandt (Jai Courtney) pokúša odhaliť špióna v dome Kaisera Wilhelma II. (Christopher Plummer), ktorého tam mal údajne nasadiť holandský odboj. Avšak počas svojho pobytu podľahne citom voči mladej židovke Mieke (Lily James), ktorá v dome pracuje ako chyžná... (DamianaR)

Recenze (29)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"GERMANY NEEDS ITS KING!" --------- Zatiaľ čo väčšina osemdesiatnikov sedí na vozíku s kyslíkovou nádobou a srká trubičkou miešanú kašu, Christopher Plummer aj v jeho úctyhodnom veku 87 rokov stále ukazuje svoje herecké majstrovstvo. On je snáď nesmrteľný. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

The Exception je výborný film. Dokonca veľmi dobrý. Vždy je o krok pred divákom. Netreba od neho očakávať spektakulárnosť hollywoodskych veľkoprodukcií ani naturalizmus ich bojových scén. Hoci ich tu pár je (a nepôsobia lacno), o ne tu nejde. Čo sa týka hercov, ansámblu dominuje Jai Courtney v hlavnej úlohe. Ak pripustíme, že postavy sú v tomto rozprávaní hlavne funkciami, je nutné prispôsobiť tomu aj herecký prejav. Celkovo sa dá povedať, že herectvo prakticky všetkých zúčastnených (nielen Jai Courtneyho) vynikajúco korešponduje s tónom a celkovou atmosférou filmu. Štýlovosť The Exception cítiť prakticky z každého záberu a divák, ktorý nepozerá filmy iba pre výbuchy, by mal byť nadmieru spokojný. A záverečný cynický „povzdych“ režiséra je odmenou pre tých, čo to vydržali až do konca a boli ochotní pristúpiť na režisérovu hru s divákom. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Romantický príbeh zakázanej lásky, ktorý je zasadený do druhej svetovej vojny ... bez toho správneho fílingu a hlavné postavy bez charizmy ... vďakabohu za Plummera. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pokud jste v náladě na výborně zpracovanou romanci na pozadí světové války, která hrozivě číhá za obzorem, určitě si film pusťte. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dám vyššie hodnotenie, film za to stojí pozrieť z mnohých dôvodov. Volá sa Výnimka a tak poukazuje na to, že aj medzi esesákmi sa nachádzali nejaké výnimky, nejakí dobrí chlapci, ktorí si mysleli, že konajú dobro. A vraj ľudí nechceli zabíjať. V tomto príbehu sa esesman zaľúbi do židovky. Možno v minulosti by som to považoval za nemožný fakt, ale žiadne sci-fi to nie je. Svedčí o tom vynikajúci seriál Osvienčim, v ktorom svedčí aj preživšia židovka, Slovenka Helena Citrónová, ktorá v koncentráku prežila len vďaka aférke s náckom a ten pomohol aj jej sestre. A ona mu potom pomohla po vojne jemu zachrániť sa pred istým trestom. Takže aj preto tento film vnímam reálnejšie než niektorí iní. Mohlo sa to stať. Inak Plummer ďalší fantastický výkon a Lily James je tu tretinu času nejak bez šiat, čiže na svoje si prídu aj vyhľadávači decentnej filmovej nahoty. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu trvání snímku jsem měl neodbytný pocit, že režisér David Leveaux chtěl skloubit válečný žánr s romantickým, stejně jako to udělal Michael Bay ve filmu "Pearl Harbor". Bohužel, na rozdíl od filmu z roku 2001 je v The Expection k mé velké nelibosti více povrchní romantiky nežli historických či dramatických momentů. Celý film tedy ve výsledku působí jako překombinovaný a plochý romantický film, kde herci nemají co hrát a který zaujme leda tak zastydlé puberťačky. Škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Válečná romance se vším všudy, která je inovativní snad jen v tom, že se děj odehrává v sídle exilového císaře Viléma. Nicméně nic proti tomu. Plummerův monarcha tu sice coby hodný stařík se smyslem pro vojenskou čest nepobral moc historické důvěryhodnosti, ale pro potřeby filmu byl zcela ideální a totéž se dá říct o zásadovém kapitánovi. Samotné hrůzy války tu pak připomíná především Himmlerova návštěva a jeho přednáška o eutanázii během večeře. Z toho šel mráz po zádech. Nicméně v hlavní roli tu byla láska a nutno říct, že Jai Courtney a Lily James parádně souzněli. Celkově hodně naivní, ale strašně hezky se na to dívalo. 75% ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Ide o fiktívny film z obdobia 2. svetovej vojny spracovaný podľa románu Alana Judda " Cisárov posledný bozk" v ktorom sa veľmi šikovne spája fikcia z faktami. Film je o nemeckom cisárovi Wilhelmovi II (1859 - 1941), ktorý po prehratej prvej svetovej vojne bol nútený abdikovať a žiť v exile v Holandsku. Film načrtáva aj jeho pokusy o vyvinenie sa z prehratej vojny. Holandsko v roku 1939 po začatí vojny vyhlásilo neutralitu, ale 10. mája 1940 začala invázia nacistického Nemecka proti Holandsku a 15.5.1940 sa holandská vláda vzdala a kráľovská rodina (mysliac holandská) utiekla do Londýna. Wilhelm II ponuku Churchilla o nasledujúci exil odmietol. A tak sa bývalý nemecký cisár ocitol na okupovanom území Nemcami. Skutočne dostal ochranu dôstojníka Wehrmachtu, Heinrich Himmler nikdy nebol u cisára v Huis Doorn ale bol to Herman Göring a skutočne prijal obálku s peniazmi od cisárovej manželky. Aj ďalšie historické udalosti, nevydarený atentát na Hannsa Albína Rautera (najvyšší SS a policajný veliteľ v Holandsku) a masaker Le Paradis (27.5.1940), sa zakladajú na pravdivých historických faktoch. Doporučujem si film pozrieť a doplniť si vedomosti z holandského odboja o ktorom je len minimálne filmov. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Christopher Plummer ukazuje, jak je velkým hercem a že rozhodně nic ze svého umění nezapomíná. Přesto není hlavní postavou, ty hrají Lily James a Jay Courtney v romanci plné vášně, lží a zrady, což je v konečném důsledku docela nuda, protože to nic nového nepřinese. Ti nacisti se sem skoro ani nehodí, i když je to samozřejmě podle historických událostí. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

za 1. je to jen film ... za 2. Lily si konečně odložila ... za 3. jako vždy, téměř naprosto dokonalý Christopher Plummer ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Romantický film, ovšem podepřený dobrými herci. Historicky nesmysl, zápletka banální. Císař Vilém II. byl přeci duchovním otcem německého militarismu, podporovatel antisemitismu a jedním z Hitlerových fandů. Teď ve stáří tedy asi zcela změnil názory, že? Vlastně není o co stát, bereme-li film ale jen jako klasický doják, chvílemi je to přeci jen docela dobré. Na nedělní odpoledne tak akorát. 65% ()

Packal13 

všechny recenze uživatele

Klasická válečná romance ozvláštněná o filmově v podstatě ignorovanou historickou postavu, Viléma 2. Celý děj filmu se odehrává v jeho sídle v době jeho nizozemského exilu. Historie příšerně málo, romance až nechutně moc, drama tak akorát. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Válečné, romantické, dramatické x průměrné. Průměrný film s průměrným příběhem. Nebylo to špatné. Takové odpočinkové. Druhá světová válka byla vykreslena dost barevně a uhlazeně, takže romantický příběh mohl vyplout na povrch. I když tu lásku by jim nevěřil ani slepý. Jediný kdo zaujal v příběhu byl Christopher Plummer a Eddie Marsan svými třemi minutami. ..konečně nahej chlap.. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Christopher Plummer jako německý císař Wilhelm II., který žije dvacet let v exilu na zámku v Nizozemí, kterému je jako ochranka při obsazení země wehrmachtem přidělen kapitán Brandt , který se zakouká do jedné služebné a zároveň pátrá v zámku po špiónovi odboje, což při množství postav ve filmu je celkem průhledné. Přestože se vše odehrává na jednom místě o několika hercích, působí to komorně, ale ne lacině, přestože se vše odvypráví pomalu nenásilně, vtáhl mne tento fiktivní příběh umně kombinovaný s fakty překvapivě na plný plyn. Složení filmu: romance s erotikou 60% , válečný 25%, špionážní 10%, akční 5%. Co se týká kategorie nejlepší herecký výkon, tak všechny převálcoval Plummer ( věk 88! let ). Dal bych i čtyři hvězdy, kdyby posledních patnáct minut neustřelilo mimo logiku věrohodnosti. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Příjemná romance s postavami sympaticky a nostalgicky ušlechtilého ducha a několika mrazivými scénkami. Znám příběh dvou reálných postav, který se skutečně za II. světové války odehrál podle scénáře, ve filmu bohužel smyšleném (skutečný císař byl Hitlerův obdivovatel a vlastnostmi prezentovanými ve filmu nevládl). Budiž tento film poctou všem, kdo se chovali jako důstojník v tomto filmovém příběhu, a kterých nebylo zase tak málo, jak by se mohlo zdát. ()

clara.bow 

všechny recenze uživatele

Za mne také výsledný dojem, opravdu dobrý film. Skvělý výběr herců a tak mohu napsat jen jedno - nenudila jsem se... ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Romantický príbeh na pozadí 2. sv vojny je podaný naozaj skvelo. Výborný je hlavne Plummer ako bývalý cisár, Courtney tiež nesklame a James sa nám ukáže nahá, síce to mohlo v napätí a v gradácii byť lepšie takže za to * dole ale som spokojný. ()

Reklama

Reklama