Reklama

Reklama

Nahoru a dolů Hedvábnou stezkou

(seriál)
  • Slovensko Hore a dole po Hodvábnej ceste
Dokumentární / Reality-TV
Česko, 2016, 4 h 41 min (Minutáž: 40–41 min)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Hrdiny nového cestopisného cyklu Nahoru a dolů Hedvábnou stezkou jsou advokát Karel a Martin, sportovec tělem i duší, který se živí výškovými pracemi. Oba jsou skialpinisté a táhne je to do vysokých hor. Když je při výstupu na sedmitisícový vrchol v pohoří Pamír smetla lavina a oni přežili, několik dnů přemýšleli v základním táboře, zda s touhle zálibou neskončí. Nakonec se vydali na cestu znovu, a tak si potvrdili, že tohoto typu dobrodružství se prostě nedokážou vzdát. Naplánovali si tedy cestu přes Asii až do Himálaje. Prodali, co měli, koupili starý džíp a vyrazili na osmiměsíční putování podél Hedvábné stezky. Sedmidílný seriál divákům zprostředkuje osobní zážitky Karla a Martina, které v každém díle končí výstupem do vysokých hor. Jejich putování završí výstup na osmitisícovku Manáslu a sjezd z jejího vrcholu. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Neskutečné co ti borci dokáží. Ve 4 díle během 40 minut s nima člověk navštíví bizarní mramorové město s osvíceným pohořím kolem, projede pouští s hořícím kráterem, na zelených kopcích letí paraglitem, vystoupá na zasněženou pětitisícovku, kterou sjede na skialpech a stihne se družit s místníma. Jaký kontrast proti zatím dosti nudnému cestování trabantů napříč Austrálií. Tenhle dokument je vážně pecka! ()

Hank 

všechny recenze uživatele

Dobře se na to celou cestu koukalo. Civilní a přitom zajímavé. Žádný vyhajpovaní a vystajlovaní cestovatelé, ale prostě pohodáři, co rádi poznávají svět a přírodu. Navíc nemusí uměle dělat blbiny a vyrábět dobrodružství, jako někteří typu "trabanti", ale jen koukají kolem sebe, sportují a užívají si to. ()

Reklama

EricNor 

všechny recenze uživatele

Videl jsem dva dily a bavi me to. Ti kluci jsou blazni, ale je videt, ze vedi, co delaji, i kdyz... . Ja kdyz lezu po horach, tak mam rad komfort a rad se vratim vecer do normalni postele. Spat tyden nekde ve stanu a cekat az se umoudri pocasi, to chce velkou trpelivost. Navic, se muze kazdou chvili neco stat a pak jsou tezce v prdeli, zvlast na tech horach. Umi to i s domorodci, ale ti jsou vzdy dost zvedavi jako deti. Srovnavat to s Lelkem nelze, ten nic nevydrzel. Tihle dva jsou ze zeleza. ()

skipik12 

všechny recenze uživatele

Na to ze klucy byli vhozeni do vody dokumentu a topej se v blbych kecech, ktere by jsme rikali my vsichni neprofi,za me je to uplna pecka!!! Proste si splnili sen, uzasny sn-tise zavidim. A hlavne nejsou to dementi jako Dan Priban,bo jak se jmenuje. Prvni cesta byla super od nej, zbytek uz jen komercni vec, jak si od cizich nechat vse zaplatit. Za me kluci, jen tak dal, neco jste dokazali a ne jen jet s vrakama po svete ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době báječný cestovatelsko-sportovní dokument. Kluci mají sice hlavu v oblacích, leč nohy pevně na zemi. Jsou permanentně optimističtí a veskrze uvěřitelní. Za mlada jsem něco podobného provozoval, samosebou v jiné době a tedy poněkud lokálněji, proto dovedu ocenit a vychutnat jejich činnost. Kolega Katgatoo mi mluví z duše. Doplnil bych, že maníkům okolo „žluťáků“ v první řadě nejde o cestování neřku-li sportovní výkony, ale je to jistý způsob zaměstnání (alespoň pro některé zcela jistě). ()

Galerie (74)

Reklama

Reklama